Jakie znacie sposoby aby radzić sobie z objawami ubocznymi ?

Wasze metody jak sobie radzić z efektami ubocznymi podczas stosowania leków na endometriozę.

Re: Jakie znacie sposoby aby radzić sobie z objawami ubocznymi ?

Postprzez Zaklinka1989 Wt kwi 13, 2010 8:44 am

Dziekujemy Soni za rade :) Nastepnym razem, jak zlapie mnie bol sprobuje i dam znac czy pomoglo :) Buziaki :*
Żaklina
Zaklinka1989
Moderator
Moderator

Postprzez vwd Wt kwi 13, 2010 12:06 pm

bralam Marwelon, Cilest, Mercilon i wiele in. hormonalnych, doustnych srodkow antyk., mialy mi one lagodzic objawy bolesnego @, niestety leki te nie lecza endo, wyciszaja nasza czujnosc, a nastepstwa moga byc takie o jakich pisze Soni
Tutaj link dot. Marwelonu:
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1356
poczytajcie uwaznie o skutkach ubocznych i przeciwskazaniach! :-(
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez patrycja89 Wt kwi 13, 2010 5:08 pm

wiecie co.. te wszystkie leki to jak oszukiwanie nas.. Tu Ci mowia ze lek pomaga a tu guzik prawda, tu mowia ze on leczy endometrioze, a tak naprawde to my tylko mamy tak myslec.. Kazdy lekarz podaje lek ktory zna.. ktory wczesniej przepisal, bo nikt sie na niego nie skarzyl - z tym ze tylko do tego lekarza nikt nie przychodzil z zazaleniem.. Wszystkie leki powodje jakies efekty uboczne i tak naprawde to tych efektow ubocznych jest wiecej niz tej pomocy.. Bo organizm zamiast sie leczyc dostaje coraz to nowsze konsekwencje z ktorymi musi walczyc
"Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia."
patrycja89
Ekspert

Postprzez domowniczka Pn maja 10, 2010 2:18 pm

...na jedno pomaga - na drugie szkodzi...
A co to sÄ… analogi?
domowniczka
Ekspert

Postprzez Zaklinka1989 Pn maja 10, 2010 5:18 pm

Żaklina
Zaklinka1989
Moderator
Moderator

Postprzez patrycja89 N maja 16, 2010 2:09 pm

Bardzo wiele mozna sie dowiedziec przez to forum.. Do tej pory spotykalam sie z okresleniem "analogi" .. ale zawsze bylo to slowo z daleka ode mnie.. używasz go w rozmowach i wydaje ci sie ze wiesz co znaczy.. a nagle dowiadujesz sie o nich rzeczy ktorych wczesniej nie wiedzialas :)
"Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia."
patrycja89
Ekspert

Postprzez Zaklinka1989 N maja 16, 2010 7:23 pm

Ja tutaj dowiedzialam sie wielu rzeczy na temat endo, o ktorych wczesniej nie mialam pojecia :)
Żaklina
Zaklinka1989
Moderator
Moderator

Postprzez vwd Wt cze 22, 2010 4:01 pm

Dziewczyny, z tymi objawami ubocznymi bywa roznie. :-)
Np. wszyscy strasza Danazolem, ze lek starej generacji, ze duzo objawow ubocznych, a ja wszystkim odpowiadam: Danazol dla mnie byl najlepszym lekiem :-) Czulam sie swietnie!!!!
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez patrycja89 Pt cze 25, 2010 5:55 pm

Każdy organizm jest inny, każdy organizm reaguje inaczej. Akurat w tymd ziale trudno jest komu coś radzic, bo tak naprawdę nie wiemy co na która z nas działa
patrycja89
Ekspert

Postprzez vwd Pt lip 23, 2010 8:24 pm

W ogole trudno cokolwiek radzic... Gdy cos komus radzisz bierzesz jakby odpowiedzialnosc za to co moze wyniknac z zastosowania Twej rady... Zawsze jednak mozemy porozmawiac i opowiedziec co nam pomaga, co nam sluzy i co my stosujemy... A wnioski i decyzje niech kazdy podejmuje na wlasne ryzyko :wink:
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez gosiak76 So lip 24, 2010 1:16 am

Ja na razie stosuje tylko pigulki antykoncepcyjne w schemacie 3 miesiecznym bez przerwy a pozniej po tych 3 miesiacach przerwa na 7 dni - jednak juz teraz wiem ze chyba moj organizm potrzebuje czasu na przestaawienie sie - nie wiem sama - gdyz czulam sie swietnie do tej pory przez 1,5 miesiaca a teraz okazuje sie ze o tym okresie organizm buntuje sie i mam niesamowite bole miesiaczkowe oraz @.
Nie wiem jak to bedzie wygladac pozniej - dzis wlaka z bolem wygladala w taki sposob ze wzielam 3 Panadole - 1 przed praca i 2 w pracy - niestety zbyt duzego efektu nie daly :(

Ale jak kiepsko sie czuje to klade sie do lozeczka i staram sie duzo wypoczywac - to daje mi sile i energie do dalszego dzialania w pracy :)
gosiak76
Ekspert

Poprzednia strona

Powrót do Efekty uboczne stosowania leków - jak z tym walczyć ?

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość