Szpital

Jak leczyć endometriozę ?

Re: Szpital

Postprzez vwd Pt lip 23, 2010 7:07 pm

ok, spanikowalam :-) to tylko wewn. krwiak sie tak wchlania :-) Wszystko wroci do normy :-) Co za ulga :):):) Jednak po operacji jest sie troche emocjonalnie rozchwianym...
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez gosiak76 So lip 24, 2010 2:27 am

dobrze ze to tylko krwiak a nie przepuklina - mam nadzieje ze wkrotce sie wchlonie i bedzie dobrze - emocje zawsze biora gore jak cos sie dzieje a szczegolnie po tak powaznych zabiegach wiec doskonale rozumiem Ciebie - ciesze sie ze to nie jest nic powaznego i wkrotce sie zagoi :*
Przytulam cieplutko :*
gosiak76
Ekspert

Postprzez vwd Pn lip 26, 2010 5:25 pm

jutro bedzie 3 tygodnie od ciecia. Blizna goi sie pieknie. Nad blizna utworzyl sie walek na calej dlugosci brzucha na ok. 2 cm grubosci - to jest to wlasnie co mnie zaniepokoilo, boli przy dotyku. Moja kondycja jest coraz lepsza - dzis zamierzam wyjsc na spacer. Nie moge odchodzic zbyt daleko od WC, bo czesto z niego korzystam. Psychicznie jest juz ok, nie placze, nie mam czarnych mysli :) Czuje, ze wracam do zycia!!! :D
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez gosiak76 Pn lip 26, 2010 9:02 pm

Hej Vwd,

ciesze sie bardzo ze wracasz do zycia - najwazniejsze to zebys nabierala znow sily i mogla korzystac jeszcze z urokow lata. Ciesze sie rowniez ze blizna goi sie bardzo pieknie - czy uzywasz czegos zeby to sie ladnie goilo czy to goi sie w sposob naturalny?
Wiem jak trudno bylo pogodzic sie z faktem pooperacyjnym - na szczescie czas leczy wszystkie rany i tak trez jest w Twoim przypaadku - wiemy ze mozemy nadal funkcjonowac oraz mysl ze lekarze zrobili wszystko zebysmy mogly normalnie funkcjonowac daje nam iskierke nadziei i optymizmu.

Caly czas mysle o Tobie i zastanawiam sie jak radzisz sobie po operacji. Ile czasu zajelo Ci dojscie do siebie ze moglas juz sama wszystko robic. Jestes naprawde dzielna i podziwiam Cie za to :*
gosiak76
Ekspert

Postprzez vwd Wt lip 27, 2010 1:58 pm

napisalam na priva do dziewczyn z forum, kt. przeszly laparotomie i mi odpowiedzialy :) szkoda, ze nie chca pisac tutaj, ale trudno... Poczytalam o masciach, o kt. mowily i postanowilam - jak wiekszosc z nich - nie stosowac nic. I jest ok :)
wcale nie uwazam, ze jestem dzielna... dosc wolno dochodze do siebie, ale kazdy organizm jest inny... duzo spie, nie forsuje sie, bylam o wlasnych silach - co mnie cieszy -w kosciele :)
modle sie, czuje ogromne wsparcie modlitewne ze strony moich bliskich :)
......ufam, ze bedzie dobrze, mam jeszcze wiele do zrobienia, musze byc sprawna i zdrowa :P .......
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez gosiak76 Wt lip 27, 2010 4:52 pm

mysle ze dzieki wsparciu bliskich szybciej dochodzi sie do siebie co jest wazne po kazdym zabiegu szpitalnym - zupelnie inaczej jest jak sie jest daleko od rodziny i trzeba liczyc na siebie - tak jak u mnie - ja wiele przeszlam gdy zdiagnozowali mnie ze zmianami przedrakowymi szyjki macicy - mama nic nie wie ze wtedy mialam operacje skrocenia szyjki macicy w szpitalu pod ogolna narkoza - nie chcialam jej martwic ale jak otzrymalam wyniki to chcialam sie dowiedziec o historii chorob ginekologicznych w rodzinie i problemach zwiazanych z historia raka - dowiedzialam sie wtedy ze jestem w podwyzszonej grupie zachorowania na raka - 2 miesiace temu dostalam dokument od mamy z onkologicznej kliniki genetycznej ze jestem w takiej rodzinie i jakie badania mnie obejmuja - staram sie byc silna i nie mysle o tym co moze byc ale chce wiedziec co mi dokucza caly czas i powoduje bole nasilajace sie wlasnie co miesiac z moja miesiaczka a staja sie one coraz gorsze z miesiaca na miesiac.

Mysle ze skoro wiekszosc dziewczyn nie stosuje niczego - to jezeli lekarz nie da mi niczego to ja postapie tak samo - najleiej jak wszystko goi sie naturalnie.

Mysle ze na pewno bedziesz zdrowa - musisz tylko nabrac ponownie sil a organizm sam powie Ci kiedy jst gotowy do podjecia trudniejszych wyzwan - poki mozesz to wypoczywaj - wypoczynek duzo mi daje i mysle ze na pewno kazdemu pomaga :*
gosiak76
Ekspert

Postprzez vwd Pt wrz 03, 2010 8:59 am

po zwolnieniu szpitalnym wzielam urlop :) Wrocilam do pr. prawie zupelnie sprawna, choc boli mnie ten walek przy dotyku, nie moge gwaltownie kucac i wstawac, bo czuje bol, nie moge dzwigac, wiec ciagle prosze kogos o pomoc ;) Wszyscy przywitali mnie radosnie, a to dodaje skrzydel :) Nie moge jeszcze biegac, ale chodze coraz szybciej ;) mam caly czas wysadzony brzuch, no i ten walek odstaje, wiec... chodze w luznych ubraniach, nie mieszcze sie w swoje ulubione spodniczki i spodnie Pewnie to dobra okazja do zmiany garderoby :lol: Spodni w ogole nie nosze, bo b. uciskaja i raza mnie! Dziewczyny, jestem naprawde szczesliwa, ze moge isc gdzie chce, ze nie biegam do WC co 15 min., ze bol nie jet uciazliwy :D Wiem, ze moge funkcjonowac o wlasnych silach i to jest cudowne uczucie!!!!!!
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez gosiak76 Pt wrz 03, 2010 10:14 am

Ciesze sie ze sa widoczne poprawy oraz ze Ty mozesz zalatwic juz wiele spraw sama - wiem ze to jest mile uczucie gdy wraca sie zarowno z urlopu jak i zwolnienia i wszyscy ciesza sie ze cie widza z powrotem. Milo rowniez slyszec ze kazdy pomaga Ci jak tylko potrafi zeby cos podniesc oraz przeniesc.
Mysle ze minie jeszcze troche czasu nim wlozysz swoje spodnie z powrotem ale ten czas nadejdzie nim sie nawet obejrzysz :)
Teraz jeszcze ja musze dotrwac do mojej operacji - i dotrwam oraz bede ponownie cieszyc sie ze lekarze podjeli decyzje operacji laparoskopowej.
Ja bede jeszcze meczyla Was 6 grudnia - czyli w Mikolajki bo 7 grudnia raniutko bede juz w szpitalu i tak jak Ty bede pelna niepokoju co ze mna bedzie i co znajda.

Buziale :* :*
gosiak76
Ekspert

Postprzez soni Pt wrz 03, 2010 12:03 pm

Heja Vwd!
Jeszcze raz zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowia po szpitalu,nie martw sie wszystko bedzie ok.Ja juz nawet nie pamietam, ze mialam kiedys prawy jajnik tak dawno mi go usunieto a lewego mam tylko 1/3 i mam nadzieje ze na tym jeszcze zdolam zajsc w ciaze,co prawda z pomoca (in vitro)ale zawsze jest jakas szansa;-)))glowa do gory silna kobieto ......trzymaj sie .....pozdrawiam tez wszystkie forumowiczki kt. zmagaja sie z endo.....tutaj sie podnosimy na duchu i czytajac o przezyciach innych ,myslimy sobie eeee nie jest tak zle prawda???wytrzymam ....buziaczki dla Was wszystkich kochane;-))))
soni
UdzielajÄ…cy siÄ™

Postprzez vwd So wrz 04, 2010 8:22 am

dzieki Soni :) :D :)
jestes kochana, ze mnie pocieszasz :) ja tez sciskam kciuki za Ciebie i za Twoja przyszlość! my, jednojajowe musimy sie trzymac razem ;) Soniu, czy przytylas po usunieciu jajnika, bo mnie lekarz ostrzegl, ze teraz mam uwazac na wage ;)
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez vwd So wrz 04, 2010 8:27 am

Gosiu, Tobie tez oczywiscie dziekuje :):):):):):)
ale... Tobie dziekuje caly czas i "widze Cie" codziennie, wiec jakos tak moze mniej to okazuje :D
w kazdym razie, super dziewczyny, ze jestescie!!!!!!!!!!!
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez gosiak76 So wrz 04, 2010 3:42 pm

nie ma za co Vwd - wiem ze o troche inaczej jest jak sie kogos "widzi" czesciej a inaczej jak ktos sie pojawia raz na jakis czas. jestesmy i zawsze bedziemy - ja wiem ze wsparcie jest bardzo wazne i to doceniam oraz staram sie wspierac Was rowniez jak tylko potrafie :)
gosiak76
Ekspert

Postprzez vwd Wt wrz 07, 2010 9:04 am

mojej kroniki cd.
wlasnie minely 2 miesiace od ciecia! :) Jeszcze nie jestem w takiej formie jak przed, ale moge juz podbiec, isc szybkim krokiem, szybko pokonywac schody... pojawiaja sie momenty, ze zapominam o tym, ze bylam operowana :)
vwd
Moderator
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Jak leczyć endometriozę ?

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość