nauczyc sie zyc z bolem

Ból przy Endometriozie ?

Re: nauczyc sie zyc z bolem

Postprzez vwd Wt lip 20, 2010 1:06 pm

zaniedbalam ten watek, a przeciez nie opisalam jeszcze wszystkiego...

BIOENERGOTERAPEUTA - nie pomogl mi, moze za malo wierzylam ;) nie chce nikogo zniechecac... "Tonacy chwyta sie...", ale dla mnie to byla strata kasy
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez vwd Wt lip 27, 2010 1:49 pm

KLIN KLINEM - odwrocenie uwagi od bolu... powodzenia! bo nie jest to proste :) najlepiej udaje sie innym bolem :( Opowiadal mi kiedys znajomy narkoman jak to jest byc na glodzie, ze robi sie wszystko, aby choc na moment odwrocic uwage. Nacina sie skore i wsypuje sol. Sprobowalam, blizna troche sie goi... Czasem probuje sie walic glowa o sciane, czasem wbija sie paznokcie do krwi... Faktycznie, sa momenty, ze czlowiek modli sie, zeby zaczal bolec np. zab... bo wtedy jeden bol na chwile potrafi przycmic drugi...
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez gosiak76 Wt lip 27, 2010 4:34 pm

gorzej jak ten drugi bol nie przycmi tego pierwszego i bedzie sie odczuwalo obydwa bole - nie byloby to zbyt przyjemne wtedy.
gosiak76
Ekspert

Postprzez vwd Åšr lip 28, 2010 11:24 am

to tak jak np. uklucie igla, na ulamek sekundy zapominasz o wszystkim i wolasz: auuu
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez gosiak76 Åšr lip 28, 2010 5:41 pm

w sumie racja ale ja chyba przywyklam do tego ze mnie kluja igla i pobieraja krew - sporo razy mialam robione juz badania krwi - ciekawe ile jeszcze przede mna bedzie takich wizyt ze beda mnie kluc iglami - jak na razie kolejna bedzie 26 sierpnia przed wizyta u mojego gina a kolejne w grudniu - kto wie czy nie beda mnie kluc 5 sierpnia podczas najblizszej wizyty w szpitalu w Anglii.

jakos igly nie powoduja u mnie strachu - najbardziej strach powoduje moment kiedy otrzymuje sie wyniki lub bedziesz miala badanie ktorego w zyciu sie nie mialo albo diagnozuja Cie z czyms o czym nigdy nie pomyslalabys ze moze Ciebie spotkac.

ja juz wole odczuwac bol zwiazany z endo niz bol zeba - z takim zebem trudno nawet wytrzymac byloby u dentysty - chyba musieliby mi dac narkoze zebym nie zjechala z fotela :P
gosiak76
Ekspert

Postprzez dybuczka Cz sie 05, 2010 2:59 am

Witajcie! Do tej pory tylko czytałam i siedziałam cicho ale już nie mogę.Mam dosyć od wielu lat cierpię i cierpię. Jak ja bym bardzo chciała aby bolało mnie tylko podczas okresu, mnie boli prawie cały czas. Miałam już dwie operacje i mam wrażenie że po każdej jest coraz gorzej. Codziennie jadę na Ketonalu nie przesypiam nocy i wymiękam. Przygotowuję się do in vitro więc żadnych hormonalnych kuracji na razie nie mogę stosować ale nie wiem jak to wszystko mam znieść w sobotę już miałam nóż w ręku. Mnie o dziwo najbardziej boli w odbycie podobno tam mam przeżuty nie mogę siedzieć i nie mogę stać bo promieniuje mi w nogi i jednym słowem kicha. A nauczyć żyć się z bólem raczej nie da. Najgorsze jest to że nikt nie jest w stanie mi pomóc i najbliżsi niby współczują ale nikt nie potrafią tego zrozumieć no bo jak to może mnie cały czas boleć.Siedzę sobie w środku nocy na nogach bo na d... nie jestem w stanie jutro rano do pracy i wszystko jest nie tak
dybuczka
PoczÄ…tkujÄ…cy

Postprzez gosiak76 Cz sie 05, 2010 10:30 pm

Witaj dybuczko,

przykro mi ze sie tak meczysz i wiem jak to jest ... bol to njgorsze uczucie jakie pojawia sie przy tej chorobie i nie daje spokoju - niedlugo tez bede czula sie gorzej tak sadze bo lekarze w Anglii kazali mi odstawic pigulki antykoncepcyjne i przeczekac jeden okres a podczas drugiego mam zrobic badania krwi i na razie mam nie brac zadnych tabletek ntykoncepcyjnych ani zadnych lekow nie bede miala - jedyne co mi pozostanie to leki przeciwbolowe :(
Mam nadzieje ze uda Ci sie wytrwac cala kuracje in vitro i osiagniesz cel do ktorego dazysz pomimo ze wiaze sie to z bolem - badz dzielna - jestesmy z Toba i bedziemy Cie wspierac jak tylko bedziemy potrafily.

Gosia
gosiak76
Ekspert

Postprzez dybuczka Pt sie 06, 2010 1:58 am

Dziękuję Gosia za wsparcie ja za Ciebie też trzymam kciuki.Wierzę, że w końcu będzie nam lepiej bo przecież ile można cierpieć.
dybuczka
PoczÄ…tkujÄ…cy

Postprzez gosiak76 Pt sie 06, 2010 7:59 am

masz racje - mysle ze przyjdzie wkrotce czas ze bedziemy sie czuly lepiej i mam nadzieje ze to nie bedzie tylko okres przejsciowy.
Gosia :*
gosiak76
Ekspert

Postprzez vwd Pt sie 13, 2010 11:08 am

dybuczka napisał(a): A nauczyć żyć się z bólem raczej nie da. Najgorsze jest to że nikt nie jest w stanie mi pomóc i najbliżsi niby współczują ale nikt nie potrafią tego zrozumieć no bo jak to może mnie cały czas boleć.

witaj! ja to znam z wlasnego doswiadczenia...
Trzymamy mozno kciuki za Twoje starania :) Powodzenia! :D
vwd
Moderator
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Ból przy Endometriozie ?

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość