DEPRESJA

DEPRESJA

Postprzez vwd Śr lis 04, 2009 11:56 am

Jak walczyc z depresja? Umiecie sie przed nia wybronic?
vwd
Moderator
Moderator

Re: DEPRESJA

Postprzez dewi Cz lis 05, 2009 2:11 pm

ja staram się walczyć z ciężkimi dniami od dłuższego czasu. gdy mi naprawdę zle to kłade się do łóżka i płaczę ile mi potrzeba. lubię się też przytulać do męża, to daje mi poczucie bezpieczeństwa i jakieś takie ciepło w środku. gdy jest mi mniej zle staram się spotykać z dobrymi znajomymi, by się pośmiać i pogadać. kojąco działa na mnie też muzyka ale to rzadko praktykuje. najważniejsze żeby nie było aż tak zle są spotkania z przyjaciółmi. to właśnie one pomagają przetrwać najgorsze chwile. i to tyle. uczę się nie popadać w takie stany, gdy czuję że mnie łapie szybko robię coś miłego i odwracam swoją uwagę od tego co mnie gnębi. pomaga.
dewi
Udzielający się

Postprzez blania Pt lis 06, 2009 8:35 am

duzo magnezu i witana B6 200MG dawka i do tego valerien mite pomaga
wogole witaminy z grupy B ale magnez musi byc z 300 mg na dzien mi pomoglo
blania
Udzielający się

Postprzez vwd Wt lis 10, 2009 2:35 pm

dewi, podoba mi sie twoja metoda :-) zwlaszcza z przytulaniem
blania, magnezu, potasu i zelaza zawsze mam niedobor, wiec cos tam lykam, ale dzieki, ze mi podpowiadasz
Musze sie za siebie ostro zabrac! Dotychczas pomagala mi dluga, ciepla kapiel w wannie, potem ksiazka w lozku + kakao, ale ostatnio mam czas tylko na prysznic, i to bardzo szybki
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez blania Cz lis 12, 2009 3:21 pm

trzeba lykac systematycznie magnez 300 mg dziennie witamine b6 200 mg dawka np. w multiwitaminie jest nimimalna tylko 50mg czasami mniej ja jeszcze pije sok pomidorowy dziennie wiec to potas pije lyzke omega 3 i lykam antyoxydanty z PYCNOGENOL teraz juz nawet nie biore ani validol ani valerin mite nie mam juz potrzeby ale ciagle lykam magnez b6 .b12 i cynk ale kiedys jak mnie brala chandra to jechalam po sklepach polatac
blania
Udzielający się

Postprzez vwd Cz sty 07, 2010 12:53 pm

dziewczyny,lykam ten magnez i wit.B jak radzilyscie i ... wychodze na prosta :-) chyba ;-)
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez Kami So kwi 17, 2010 10:38 pm

A dla mnie najlepszym lekarstwem i to 100% jest moja pasja!Wciąż jestem w biegu,wciąż nowe plany,nowe malutkie mięciuchne kłapouche kuleczki z których potem wyrastają mądre,piękne piechole...Właśnie oczekuję (mam nadzieję) kolejnych kuleczek,a tymczasem wybieram się do Łodzi na Międzynarodówkę spotkać się ze wspaniałymi ludżmi (właścicielami moich szczeniąt) i wymiziac oraz pooglądac moje kochane dzieciaki,które opuściły hodowlę już jakiś czas temu!Moja Pasja i Życie to Fila Brasileiro-najwspanialszy stróż i przyjaciel jakiego można sobie wymarzyć!Jestem hodowcą tych cudeniek i bez nich nie wyobrażam sobie życia!To dzięki temu mam siłę i w mig po kolejnej operacji sie regeneruję.Wiem,ze jestem potrzebna,planuję kolejne mioty,wystawy...I Wam też kochane radzę -odnaleźć swoją pasję i iść w tym kierunku na całego!To daje tyle siły,że w głowie się nie mieści!

P.S. Gdybyście chciały pooglądać to co mi zawróciło w głowie i sprawiło,ze chce mi się żyć -zapraszam na moja stronkę www.filabrasileiro-riogrande.com

Pozdrawiam!
Kami
Kami
Początkujący

Postprzez soni N kwi 18, 2010 1:59 pm

Kami weszlam na ta strone o Twoich Filaczkach ,Boze jakie one sa cudowne ,takie miekkie, no od razu mozna zapomniec o bolu jak sie na nie patrzy a co dopiero jak sie je ma na codzien i sie je hoduje.Zycze Ci powodzenia i bede teraz obserwowala ta strone ,bo tutaj nie moge miec takiego psa ,raz ze warunki nie za bardzo a dwa to moje ciagle wyjazdy i niestety musze sie pogodzic z niemaniem :lol: takiego pupila ale moze moje siorka kt. mieszka w Polsce zdecyduje sie na wlasnie ta rase.Kiedys mialysmy bokserke Sambe, byla taka kochana ......ahhhhh juz jej nie ma ale milo sie wspomina czasy kiedy z nami byla.pozdrawiam :)
soni
Udzielający się

Postprzez vwd Pn kwi 19, 2010 9:01 pm

Kami, fantastyczne te twoje psiaki :-) :D :) :D :) :D :) :D :)
Przy okazji milo Cie bylo zobaczyc :) Sciskam Cie goraco :)
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez vwd Wt cze 29, 2010 3:43 pm

Czy latem tez miewacie stany depresyjne?
Wiecie, ze w krajach skandynawskich zima bywaja dofinansowane wyjazdy do cieplych krajow ;-)
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez gosiak76 Wt cze 29, 2010 4:14 pm

nie kojarze zebym popadala w depresje - ale jezeli czuje ze jest cos nie tak to wlaczam muzyke i staram sie zapomniec o tym co spowodowalo ze nie czuje sie za dobrze - czesto tez rozmawiam ze znajomymi albo staram sie obejrzec jakis ciekawy film. Jak jestem w kraju to staram sie wyjsc na spacer z moja sunia - jest taka kochana i pomimo ze ma 10 latek nadal lubi sie bawic i jest bardzo wesola.
gosiak76
Ekspert

Powrót do Pomoc Psychologiczna