Nuvaring-krazek

Opinie użytkowników na temat leków przepisywanych w leczeniu endometriozy

Nuvaring-krazek

Postprzez vwd Wt lip 27, 2010 1:25 pm

Wole uczyc sie na cudzych bledach niz na wlasnych, dlatego zawsze uwaznie slucham tego, co kto ma mi do powiedzenia :)
Ostatnio b.duzo nasluchalam sie nt. krazka Nuvaring, przepytalam lekarzy, stosujace go kobiety. Zostalam zapewniona, ze w moim przypadku to w obecnej sytuacji najlepszy lek.
Mam przed soba wypisana recepte, zastanawiam sie czy ja wykupic...
vwd
Moderator
Moderator

Re: Nuvaring-krazek

Postprzez gosiak76 Wt lip 27, 2010 4:18 pm

moze warto wykupic recepte i sprawdzic - skoro masz zapewnienia zarowno lekarzy jak i kobiet ktore go stosowaly. jak stosuje sie ten lek i co on powoduje???
gosiak76
Ekspert

Postprzez vwd Åšr lip 28, 2010 12:04 pm

To pierscien dopochwowy antykoncepcyjny, uwalnia do krwioobiegu powoli 2 hormony: etonogestrel i etynyloestradiol. Dziala jak tabletki anty, ale zaklada sie go raz na 3 tyg., potem tydzien przerwy i znowu nowy krazek na kolejne 3 tyg. Lagodzi obfitosc i bolesnosc @. Nie wolno go stosowac, gdy wystepuje tendencja do zakrzepow lub cukrzyca - mialam w tym kierunku szczegolowe bad. w szpitalu i u mnie jest to wykluczone. Nie wolno tez palic! Niesie tyle samo zagrozen i skutkow ubocznych co antykoncepcja w pigulce, wiec moga byc rozne skutki uboczne...
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez gosiak76 Åšr lip 28, 2010 5:34 pm

rozumiem teraz - dziekuje za wyjasnienie :*
gosiak76
Ekspert

Powrót do Leki i wasze doświadczenia z nimi.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość