Jakie macie objawy przy endometriozie ?

Czy u wszystkich są one podobne? Czy istnieje jakiś jeden wspólny objaw? Jakie Ty masz objawy?

Re: Jakie macie objawy przy endometriozie ?

Postprzez patrycja89 Cz kwi 22, 2010 5:56 pm

Ja jestem bardzo energiczną osobą, nie potrafię usiedzieć w jednym miejscu zbyt długo, wszędzie mnie słychać, wszędzie jestem obecna:P
No ale za tym idzie też moja nerwowość:P Czasami jak się wkurze to otwierać drzwi, bo jak nie to będzie tylko słychać jak się odbijają o ściane:PP:P no ale cóż. nie lubie jak mi się w "kasze" dmucha..:P

A ja mam inne pytanko.. czy od kiedy chorujecie, to wasi blizszi potrzebuja w stosunku do Was wiecej cierpliwosci? Stałyście sie marudne, potrzebujace wiecej uwagi? Nie wkurza was wiecej rzeczy niz wczesniej?
"Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia."
patrycja89
Ekspert

Postprzez vwd Pt kwi 23, 2010 10:12 am

Chyba mamy Pati podobne charakterki :lol: Mnie tez wszedzie pelno ;) Spiewam, tancze, imprezuje, robie dowcipy, zaklady, konkursy, organizuje wypady, chodze na koncerty (wczoraj Budka Suflera :P ) kabarety, mecze... i to zawsze w grupie znajomych i przyjaciol :)
...bywam impulsywna, zbyt nerwowa... a endo doluje mnie totalnie!!!!i wq...a, bo wycina mi tyle czasu i tyle energii... :(
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez vwd Pt lip 23, 2010 8:11 pm

wracajac do tematu...
Jakie malyscie objawy przy endometriozie?
:arrow: brudzenia na 2 dni przed @
:arrow: bole przed, po i podczas @
:arrow: rozwolnienie na poczatku
:arrow: wymioty w 1-2 dniu
:arrow: obfite @, ze skrzepami
:arrow: oslabienie po
:arrow: nawracajaca anemia
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez gosiak76 So lip 24, 2010 1:35 am

:!: duzy brzuszek
:!: rozwolnienie lub zaparcia
:!: nudnosci badz wymioty
:!: bole krzyza, prawej strony gdzie jest jajnik i bole brzuszka
:!: plamienia przed i krwawienia dziwne - brazowa i czerwona krew
:!: krwawienie wewnetrzne
:!: oslabienie, ekstremalne zmeczenie
:!: @ obfite ze skrzepami
:!: bole glowy, zawroty glowy
gosiak76
Ekspert

Postprzez patrycja89 Cz sie 12, 2010 1:12 pm

Ja mam tak samo :(
z tym że dodałabym jeszcze nieregularne @. To też może być?
Zawsze cieszyłam się z tego, że dokładnie wiedziałam kiedy mam się spodziewać @ byłam na nia przygotowana, bez problemu mogłam robić sobie plany... Od kiedy walczę z endo @ występuja bardzo nieregularnie, więc czy mogę zwalić winę właśnie na endo?
"Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia."
patrycja89
Ekspert

Postprzez gosiak76 Cz sie 12, 2010 5:18 pm

Mysle ze tak - ja mialam nieregularne miesiaczki ktore trwaly przez dlzsze okresy czasu - pozniej lekarze przepisali mi tabletki antykoncepcyjne na wyregulowanie miesiaczek - biorac je zauwazylam ze na poczatku nie odpowiadaly mi gdyz nie zrobiona mi badan krwi zeby przepisac mi odpowiednie tabletki antykoncepcyjne az w koncu otrzymalam Dianette po wnikliwych badaniach hormonalnych i one wyregulowaly mi okres. Jednak teraz znow zaczynam zauwazac ze moje miesiaczki sa bolesne, trwajace dluzszy okres czasu oraz obfite niz byly podczas stosowania tabletek antykoncepcyjnych chociaz z drugiej strony odczuwalam jakby wewnetrzne krwawienia i krew nie wydostawala sie na zewnnatz organizmu - ten temat bede omawiala z moim ginekologiem w Polsce za 2 tygodnie.
gosiak76
Ekspert

Postprzez vwd Wt wrz 07, 2010 11:10 am

podnosze watek, gdyz zostal on laureatem (gratulacje dla zalozycielki) w mojej krotkiej statystyce tego forum ;)
moje pytania wciaz aktualne:
vwd napisał(a):jestescie nerwowe? ciekawi mnie czy jestescie b.energicznymi kobietami czy raczej flegmatycznymi? i czy wpadacie czasem w histerie?
vwd
Moderator
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Jakie objawy mogą sugerować endometriozę ?

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość