Surogatki

Surogatki

Postprzez vwd Åšr cze 09, 2010 12:40 pm

Cena macierzynstwa moze byc b.wysoka. Artykul, kt. daje do myslenia:

http://wiadomosci.onet.pl/1613709,2678,3,kioskart.html

Surogatki - co sadzicie na ich temat?
vwd
Moderator
Moderator

Re: Surogatki

Postprzez domowniczka Åšr cze 16, 2010 3:40 pm

brzuch do wynajęcia hmm... ostatnia deska ratunku...
ja nie potępiam, nie potrafię potępić kobiety, która chce mieć dziecko za wszelką cenę
domowniczka
Ekspert

Postprzez gosiak76 Åšr cze 16, 2010 5:58 pm

tak jak to ujela doowniczka - ostatnia deska ratunku .... kazdy stara sie uciec do jakiegokolwiek mozliwego sposobu aby tylko moc miec dzieciatko - nie wiem czy podjelabym sie az takiej decyzji by wynajc brzuch obcej kobiety ktora moglaby urodzic dla mnie dziecko - nie wiem czy nawet byloby mnie na to stac.
ale skoro biedne kobiety moga sie wydostac ze slamsow i zmienic swoje zycie na lepsze - to ten sposob jest jedynym wyjsciem zeby wynajac swoj brzuch dla bogatych kobiet ktore chcialyby miec dzidziusia i zrobia wszystko - doslownie wszystko zeby je miec.
gosiak76
Ekspert

Postprzez vwd Cz cze 17, 2010 3:27 pm

mna ten artykul wstrzasnal
z jednej strony kwestie moralne, z drugiej - miec mozliwosc wychowania, obserwowania dziecka, kt. "z krwi i kosci" jest twoje, doszukiwac sie podobienstw wygladu i charakteru... - wg mnie bezcenne
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez Zaklinka1989 Pn lip 05, 2010 8:48 am

Tak masz racje Vwd - bezcenne. Wprawdzie czesto surogatki rodza dziecko pary ktora chce miec tego dzidziusia, poniewaz to ich zarodek jest wszczepiany do brzuszka takiej pani, ale mimo wszystko to nie to samo... Ja chyba nie potrafilabym. Ale tez nie potepiam. Kobieta ktora decysuje sie na tak desperacki krok ( bo dla mnie jest to krok desperacki) chce za wszelka cene miec dziecko i tez trzeba postarac sie ja zrozumiec
Żaklina
Zaklinka1989
Moderator
Moderator

Postprzez vwd Wt lip 27, 2010 1:33 pm

to nie jest proste... z roznych wzgledow... :(
in vitro na swoim organizmie nie jest proste, choc wydaje sie nowoczesna met. leczenia nieplodnosci...
ale urodzenie mojego dziecka przez inna kobiete... to juz dla mnie za duzo... to kosmos...
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez gosiak76 Wt lip 27, 2010 4:25 pm

mysle ze obca kobieta moze posunac sie tez do innego kroku a mianowicie roscic sobie prawo do tego dziecka i odmowic jego oddania - co wtedy, bo przeciez po urodzeniu tego dziecka to prawnie ona jest matka pomimo ze komorka jajowa jest kobiety ktora zdecydowala sie na wybor surogatki bedac mysli ze to bedzie pozniej jej dziecko.
mysle rowniez o takiej sytuacja kiedy to ktos z rodziny moze byc surogatka i zgodzic sie zeby urodzic Twoje dziecko - czy bys sie zgodzila wtedy???
gosiak76
Ekspert

Postprzez vwd Åšr lip 28, 2010 11:27 am

najlepiej, gdyby urodzil je maz :wink: wowczas, przysiegam, do konca zycia bylabym mu wdzieczna :)
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez gosiak76 Åšr lip 28, 2010 5:36 pm

bylaby to duza ulga dla nas gdyby mezczyzna mogl urodzic w takiej sytuacji, ale ciekawe jak facet poradzilby sobie z porodem wtedy ;)
gosiak76
Ekspert

Powrót do Jestem w Ciąży

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość