Jestem w ciazy!!!!

Jestem w ciazy!!!!

Postprzez tynka1 Pn lut 08, 2010 5:29 pm

Witam wszystkich !!!
Nie pierwszy raz tu zagladam , ale pierwszy raz sie udzielam.
Mysle ze czas najwyzszy sie odezwac a nie tylko szukac rad i pocieszenia.
Tak jak Wy choruje na endometrioze, w czerwcu 2008 roku mialam robiona laparoskopie,okazalo sie ze jest to bardziej zaawansowane niz mysleli lekarze.
Wczesniej przez okolo rok moze troszeczke wiecej mialam straszne problemy z pecherzem i nikt nie wiedzial jak mi pomoc...okazalo sie ze moje problemy byly spowodowane endometrioza.
Podczas laparoskopi ,,wyczyscili,, mi wlasnie pecherz, jelita i jajniki , jajnik prawy mam obskrobany a lewy udalo sie calkowicie uratowac.Stwierdzono u mnie 3 stopien zaawansowania a jak wiecie sa 4.
Ogolnie bylam zalamana bo juz od 1,5 roku staralismy sie z mezem o malenstwo. Po zabiegu mialam zatrzymane miesiaczku na 3 miesiace jednak po jakis 6 miesiacach wszystko zaczelo sie odnawiac na jajnikach. Stracilam juz nadzieje na to ze bedziemy rodzicami.Mialam juz dosyc wszystkiego,wydawalo mi sie ze wkolo mnie sa same dzieci, mialam tez juz dosyc tego bolu fizycznego...
Lekarze nawet nie chceli mnie nastawiac na to ze uda nam sie zajsc w ciaze bo w takim tempie wszystko sie rozwijalo.
Kiedy juz calkowicie stracilam nadzieje , okazalo sie ze jestem w ciazy:) na samym poczatku nawet nie potrafilismy sie cieszyc tym faktem bo balismy sie ze ciaza sie nie utrzyma.
Jednak kiedy uslyszelismy pierwszy raz bicie serduszka naszego maluszka zamarlismy z zachwytu :)
Obecnie jestem w 30 tyg. ciazy nasz malutki od 3 tygodni uparcie pcha sie na swiat i musze lerzec, ale wiem ze warto! Bo to jest nasz MALY BOZY CUD!!!
Dziewczyny mam nadzieje ze moja historia doda Wam troszeczke nadziei , my staralismy sie ponad 3 lata i sie udalo!! ale oboje wiemy ze jest to CUD bo nawet lekarz byl w wielkim szoku :)
Pozdrawiam Was wszystkich BARDZO SERDECZNIE I ZYCZE POWODZENIA I TRZYMAM KCIUKI!!! :*
tynka1
PoczÄ…tkujÄ…cy

Re: Jestem w ciazy!!!!

Postprzez gosiaZDGA Wt mar 02, 2010 5:06 pm

Serdecznie gratuluję i życzę Wam szczęśliwego rozwiązania i pięknego, zdrowego Bobaska.
Ściskam bardzo mocno i równie mocno trzymam kciuki za Waszą Trójkę :)
gosiaZDGA
PoczÄ…tkujÄ…cy

Postprzez Zaklinka1989 Pt kwi 02, 2010 9:24 am

Gratulacje tynka !!! Oby dzidziuś urodził się zdrowy :) to najważniejsze. Daj znać co tam u Ciebie, jak się czujesz, jak się ma dzidzia w brzuszku :) Chyba niedlugo masz termin prawda :) ?
Żaklina
Zaklinka1989
Moderator
Moderator

Postprzez vwd Pt kwi 16, 2010 12:29 pm

Zaklinka, jak sie czulas w ciazy? Mialas jakies zdrowotne problemy?
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez Zaklinka1989 Pt kwi 16, 2010 5:42 pm

Moje obie ciaze niestety byly zagrozone. I obie prawie cale przelezane, czesciowo w szpitalach. W pierwszej ciazy na poczatku mialam skurcze, potem szyjka zaczela sie skracac i glowka schodzic nisko. A w drugiej ciazy dodatktowo juz ok 20 tyg pojawilo sie rozwarcie. Takze nie moglam tak w pelni nacieszyc sie ciaza, pochwalic sie brzuszkiem przed ludzmi ;) Ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo. Tylko porody... starszne. Pierwszy syn jak przyszlo co do czego wogole nie chcial wyjsc na swiat (porod mialam wywolywany tydzien przed terminem ale to juz inna historia). Rodzilam dosc dlugo polowy porodu nie pamietam, mdlalam, krew z nosa sie puszczala. A podczas drugiego porodu pod koniec jak juz glowka przechodzila na chwilke stracilam przytomnosc, dostalam drgawek, podawali mi tlen. Ale wszystko dobrze sie skonczylo i mam 2 wspanialych synow :)
Żaklina
Zaklinka1989
Moderator
Moderator

Postprzez vwd Pn kwi 19, 2010 9:06 pm

dzielna jak zwykle :)Zaklinka, super, ze masz dwoch zdrowych chlopakow :) :) :) :)
vwd
Moderator
Moderator

Postprzez Zaklinka1989 Pn kwi 19, 2010 10:02 pm

Staram sie byc dzielna ale niestety nie zawsze mi to wychodzi. A jesli chodzi o zdrowie moich chlopcow starszy niestety chorowity. Mial zaledwie 3 tyg jak pierwszy raz trafil do szpitala. Ciagle cos. Ale dajemy rade :) Musimy! :)
Żaklina
Zaklinka1989
Moderator
Moderator

Powrót do Jestem w Ciąży

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość