Witaj Judyto w naszym szacownym gronie
Na mój gust bez laparoskopii i pobrania wycinka lekarz nie może na 100% stwierdzić że masz endo, a jedynie podejrzewać, torbiele mogą być przeróżnego pochodzenia, a na podstawie usg nie można tak do końca stwierdzić co to jest. A laparoskopia nie jest taka straszna... kiedy jest się już po

Strach ma wielkie oczy, ja byłam niezwykle mile zaskoczona, bo wszystko poszło gładko i bezproblemowo
I nie ma co udawać przed mężem! Absolutnie. To nie jest tylko Twój problem, w związku wszystkie szczęścia i nieszczęścia dzieli się na pół

Powiedz mu jak się czujesz, jakie masz obawy, będzie miał więcej zrozumienia i cierpliwości dla Ciebie. Nie ma co zgrywać bohatera, wsparcie jest potrzebne i bardzo ważne. Masz prawo się bać i być smutna, a on jest po to żeby Cię wspierać, a nie po to, żeby nie zawracać mu głowy
Proponuję udać się do innego lekarza, od przybytku głowa nie boli jak to się mówi, a ja sobie bardzo chwalę różnorodność punktów widzenia jakie poznaję podczas wizyt u różnych lekarzy.
Życzę powodzenia i pisz co i jak, na pewno dziewczyny "zaprawione w boju" coś doradzą, pomogą, zasugerują badania, itp. Poczytaj sobie historie dziewczyn, dużo się można dowiedzieć. Pisz jeśli masz ochotę maile, ja mam duuużo czasu w weekend i jestem prawie non stop on-line

Jeśli tylko będę w stanie to postaram się pomóc, podzielić się doświadczeniami

Pozdrawiam!