witajcie
Re: witajcie
Ciezko trafic na dobrego czlowieka. Na takiego, ktory cie zaakceptuje, zrozumie i wybaczy twoje male niedociagniecia i gafy. To jest bardzo wazne, bo czasami sa takie sytuacje w zyciu, kiedy cos wplywa na nasze zachowanie i nieswiadomie swoim zachowaniem sprawiamy przykrosc bliskiej osobie lub ja do siebie zrazamy. Wazne jest to zeby mowic o takich sytuacjach i wyjasniac wszystko, a nie sie odsuwac i udawac, ze nie sie nie znamy. Czasami przez takie cos mozna zaprzepascic cos naprawde pieknego...milosc, przyjazn... A przeciez wystarczy porozmawiac nic wiecej... To takie moje refleksje Gosiu. Nie wiem dlaczego ci o tym pisze. Po prostu chce zebys to wiedziala. Moze wysle ci reszte na maila. Pozdrawiam mocno i zycze spokojnej nocy. 

Masz racje i gadzam sie z Toba w ty w 100 % Sloneczko. Milej nocki :***
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
Macie rację - bardzo ważne jest trafić na odpowiedniego lekarza do którego dodatkowo ma się zaufanie. To wspaniale, że tak właśnie jest w Twoim przypadku. Sama wiem po sobie, że lekarz któremu 'zależy' działa i sprawnie medycznie i jest dużym wsparciem psychicznym od strony choroby.
Pozdrawiam cieplo!!
Pozdrawiam cieplo!!
To fakt - jest super wsparciem dla mnie jezeli tylko mam pytania to zawsze mi wszystko wyjasni.
Poza tym z powodu podwyzszonego pH pochwy mam stosowac LactoVag - czy ktoras z Was wie cos wiecej na temat tego preparatu ??
Poza tym z powodu podwyzszonego pH pochwy mam stosowac LactoVag - czy ktoras z Was wie cos wiecej na temat tego preparatu ??
Zaopatrzylam sie w preparat Lactovaginal by przywrocic prawidlowe pH pochwy co uzupelni flore bakteryjna i nie bede narazona na infekcje.
Gosiu, ale zbieg okolicznosci. Tydzien temu pisalam o Lactovaginalu na watku o lekach. Ja stosowalam ten lek. Jest bardzo wygodny( zadnych ostrych krawedzi ) w uzyciu, oplywowy ksztalt pozwala na bezproblemowe umieszczenie tabletki tam gdzie sie chce. Dzialanie tez ok. Tylko lezenie przez kilka min po wprowadzeniu z nogami uniesionymi w gore nie bylo zbyt wygodne, ale ty lubisz cwiczenia. Rowerek zrobisz i bedziesz miala przyjemne z pozytecznym. Caluje i zycze dobrej zabawy. 

Rzeczywiscie jest bardzo wygodny w uzyciu - dzis zastosowalam juz druga tabletke i naprawde latwo mozna wprowadzic daleko do pochwy. Jedyne co trzeba zrobic to trzymac go w lodowce - ale rowniez mozna poza lodowka do temp. 25 stopni do 4 tygodni wiec bede mogla przewiezc go do Anglii bez problemu bo zastanawialam sie jak to zobic.
A poza tym mozna go kupic w aptece bez recepty. To tez jest wygoda. Zycze ci milych kuracji wspolnie z Lactovaginalem... hihi... Mysle, ze powinien pomoc. Ja mialam czeste stany zapalne i w zadnym razie nie pomagal mi clotrimazol. Nie wiem czy w Polsce mozna kupic nystatyne bez recepty. Ja zastosowalam ja tylko raz i od dwoch lat mam spokoj. Zadnych problemow z grzybkami. O tym pisze tak przy okazji. Wiem, ze lek o ktorym piszesz pomaga przywrocic naturalne ph pochwy. Jak kiedys bedziesz miec problem z tym problem daj znac, kupie ci i wysle. Tutaj nie musze miec na to recepty. Pozdrawiam i do zobaczenia. 

Aga dziekuje Ci bardzo a o podwyzszonym pH pochwy dowiedzialam sie tylko przypadkowo jak lekarz robil mi badanie w Polsce - takze ciesze sie ze poszlam po leki a przy okazji dodatkowo mialam bad. gin. oraz usg dopochwowe a wszystko w cenie 70 zl.
To faktycznie nie drogo. Calusy.
Wiem ze moj lekarz jest bardzo dobrym lekarzem i nie bierze zbyt duzo chociaz u mnie w miescie ceny wahaja sie od 50 do 150 zl za wizyte.
Jak dobry lekarz, nie warto zalowac. W koncu nasze zdrowie jest bezcenne. Caluje i zycze milej zabawy. 

Nie zaluje pieniedzy na swoje zdrowie ktore wydaje bedac u mojego lekarza - zdrowie jest bezcenne a pieniadze i tak wydajemy a pozniej zarabiamy a wydajac na cele jak zdrowie to szczytny cel abysmy byly zdrowe.
Masz racje Gosiu. Kiedy jest sie zdrowemu wszystko inaczej wyglada. Mozemy cieszyc sie zyciem, mozemy robic to co chcemy, mozemy spelniac swoje marzenia, ale przede wszystkim mozemy pracowac i zarabiac na te przyjemnosci. Kiedy organizm odmawia nam posluszenstwa, czujemy sie wiezniem we wlasnym ciele i to jest straszne. Kiedy choroba nas ogranicza jest to najwieksze nieszczescie jakie moze spotkac czlowieka. Oby w naszym przypadku nigdy tak sie nie stalo. Zycze milej nocki slonko. Caluski. 

Mam nadzieje ze nie bede wiezniem w moim wlasnym ciele - chcialabym aby nadszedl taki czas abysmy mogly cieszyc sie zyciem i robic to na co mamy ochote. Mam nadzieje ze to jest mozliwe do spelnienia jeszcze 

Ja tez mam taka nadzieje. U mnie poki co jest tak, ze niestety, ale kiedy wykonuje najprostsze czynnosci po kilku sekundach odczuwam bol miesni, ktory idzie az do kosci. To uczucie jest okropne. Moje miesnie odmawiaja mi posluszenstwa, moje rece i nogi omdlewaja i to w bardzo krotkim czasie. Mam nadzieje, ze ciebie to nigdy nie spotka. Moze po operacji podejme leczenie tej przypadlosci i moze faktycznie kiedys obie bedziemy mogly cieszyc sie mlodoscia i zyciem. Zycze ci jak najszybszego rozwiazania twoich problemow zdrowotnych. Caluje. 

Dzieki Aga - no ja nie mam takiego problemu jak Ty ze mi rece omdlewaja lub nogi odmawaiaja posluszenstwa - jedyne co czuje po wysilku to dyskomfort w okolicy narzadow rodnych i dolnej czesci plecow po tym jak cos ciezszego nosilam dzien wczesniej badz danego dnia.
Dzis odczuwam takie bole bo wczoraj robilam zakupy razem z mama na moj wyjazd - cale szczescie ze kolega po mnie wyjedzie na lotnisko w Anglii i zawiezie do domku - przynajmniej nie bede dzwigac tego np. od autobusu do domu lub pociagu do domu. Poza tym wtorek to jeszcze dzien wolny ale wybrac sie musze do lekarza ogolnego po plastry bo taka decyzje juz podjelam, na dworzec po bilet do Lancaster gdzie odbedzie sie moj skok 10 marca, no i zrobic male zakupy jak chlebek powiedzmy badz pizze zeby moc cos zjesc na szybkieo albo nawet zabrc kanapki na wyjazd i zjesc cos po skoku o ile bede w stanie to zrobic
Dzis odczuwam takie bole bo wczoraj robilam zakupy razem z mama na moj wyjazd - cale szczescie ze kolega po mnie wyjedzie na lotnisko w Anglii i zawiezie do domku - przynajmniej nie bede dzwigac tego np. od autobusu do domu lub pociagu do domu. Poza tym wtorek to jeszcze dzien wolny ale wybrac sie musze do lekarza ogolnego po plastry bo taka decyzje juz podjelam, na dworzec po bilet do Lancaster gdzie odbedzie sie moj skok 10 marca, no i zrobic male zakupy jak chlebek powiedzmy badz pizze zeby moc cos zjesc na szybkieo albo nawet zabrc kanapki na wyjazd i zjesc cos po skoku o ile bede w stanie to zrobic

U mnie bedzie 10ta jak bedziesz skakac wiec bede trzymac za ciebie kciuki i bede myslami z toba. Do jedzenia mozesz kupic gotowe przyprawione udka z kurczaka( jesli lubisz ). Upieczesz w domku, do tego wezmiesz chlebka albo buleczke i jedzonko pierwsza klasa. Bede czekac na wiadomosci co z wynikami rezonansu. Oby lekarze jak najszybciej zadecydowali co zrobic by ci ulzyc. Pozdrawiam goraco i jeszcze raz szczesliwej podrozy i bezpiecznego powrotu do domku. Fajnie, ze to wszystko udalo sie zgrac w czasie. Postaraj sie nie dzwigac zabciu. 

Obiecuje ze dam znac co i jak z rezonansem oraz z moim skokiem - co do jedzonka na skok to moze przetrzymam sobie kotlecika zawijanego z pieczarkami a do tego chlebek wiec ciut mniej roboty z tym tylko bede musiala podpiec na patelni 
Bede powoli sie szykowac do wyjazdu na lotnisko i zrobic to na spokojnie a nie w biegu.
Milego dnia :**

Bede powoli sie szykowac do wyjazdu na lotnisko i zrobic to na spokojnie a nie w biegu.

Miłej podróży Gosiu i daj znać jak już będziesz na miejscu.Pozdrawiam i miłej podróży 

"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
Obiecuje ze dam znac i dziekuje bardzo Gosiu 

i ja zycze milej podrozy 

Dziekuje serdecznie Vwd :*** Dotarlam do domku w Anglii - szykuje sie spac bo jutro do lekarza.
A 8 marca okaze sie co lekarz dla mnie szykuje - dostalam list ze rezonans jest calkowicie w normie - wobec tego sadze ze mecza mnie zrosty.
A 8 marca okaze sie co lekarz dla mnie szykuje - dostalam list ze rezonans jest calkowicie w normie - wobec tego sadze ze mecza mnie zrosty.
Hej Gosiu. Ciesze sie, ze juz dotarlas do domku. A ja polozylam sie przed 10ta, a obudzilo mnie siusiu przed 3cia i nie moglam spac, bo mi nos troche dokuczal. Bogus mial na 6sta do pracy wiec wstalam z nim o 5tej no i sobie siedze. Wczoraj nie bylam na formu, bo naprawde nie mialam kiedy. Caly dzien byl zajety. Pozdrawiam i jak co to wieczorkiem ok 21 bede przy kompie to mi opowiesz co tam u lekarza. Pa. 

Dzieki Bogu szczesliwie dotarlas do domu
Swoja droga, masz ciekawe zycie - dwa domy! Wracasz z domu do domu
A z takiego wyniku rezonansu tylko sie trzeba cieszyc 

Wynik rezonansu super - tez sie ciesze. Tylko teraz co z moim problemem bolowym i tym ze nie bylo widac jajnikow na usg jak bylam u lekarza podczas urlopu oraz mialam podwyzszone pH pochwy - zobaczymy wlasnie co bedzie 8 marca.
Dzis poszlam do lekarza ogolnego gdyz wiem ze nie obejdzie sie u mnie bez lekow przeciwbolowych - lekarz przekazal mi ze probowalismy juz troche lekow przeciwbolowych i nie mowiac mi nic przepisal mi Amitryptiline tablets 10 mg (leki antydepresyjne) mowiaxc zebym wszystkie pozostale leki przeciwbolowe odstawila wraz z movicolem - w tej sprawie kontaktowalam sie z moja pielegniarka gdyz nie czuje zebym miala stany depresyjne. Dobrze ze bede miala wizyte u specjalisty gin. onkologa 8 marca - to mnie podbudowuje gdyz bede wiedziec co dalej.
Dzis poszlam do lekarza ogolnego gdyz wiem ze nie obejdzie sie u mnie bez lekow przeciwbolowych - lekarz przekazal mi ze probowalismy juz troche lekow przeciwbolowych i nie mowiac mi nic przepisal mi Amitryptiline tablets 10 mg (leki antydepresyjne) mowiaxc zebym wszystkie pozostale leki przeciwbolowe odstawila wraz z movicolem - w tej sprawie kontaktowalam sie z moja pielegniarka gdyz nie czuje zebym miala stany depresyjne. Dobrze ze bede miala wizyte u specjalisty gin. onkologa 8 marca - to mnie podbudowuje gdyz bede wiedziec co dalej.
Dodatkowo dowiedzialam sie od przyjaciolki Rosie ze ten lek nie jest stosowany juz na depresje a jedynie po to by zablokowac bole spowodowane uszkodzeniem nerwu podczas zabiegu. Rosie rowniez bierze te leki - chyba to mnie troche uspokoilo ale i tak zaczekam jeszcze do wizyty w szpitalu a zaczne brac cokolwiek nowego juz po moim skoku.gosiak76 pisze:lekarz przepisal mi Amitryptiline tablets 10 mg (leki antydepresyjne) mowiac zebym wszystkie pozostale leki przeciwbolowe odstawila wraz z movicolem - w tej sprawie kontaktowalam sie z moja pielegniarka gdyz nie czuje zebym miala stany depresyjne.
Gosiu, cieszę się, że dotarłaś do domku i, że co najważniejsze - wynik rezonansu w miarę ok.
Wiesz, znajoma nasza pani chirurg, która pracuje z moją mamą w szpitalu, i która przyjmowała mnie do szpitala na oddział chirurgiczny z podejrzeniem zapalenia wyrostka 4. miesiące temu, kiedy rozpoczęła się moja przygoda z torbielami i jajnikami i kiedy miałam tą rozlaną torbiel, kiedyś nawet zaproponowała, że porozmawia z moją dr gin, u której teraz się leczę (bo są koleżankami) żeby ta przepisała mi jakiś (nie pamiętam nazwy) lek przeciwdepresyjny bo jego skutkiem ubocznym ponoć jest silne działanie przeciwbólowe. Moja gin jednak mi go nie przepisała, zresztą i dobrze, bo ten lek kosztuje ok 200-300 zł za opakowanie
całuje, wszystkiego dobrego Gosiu.
Wiesz, znajoma nasza pani chirurg, która pracuje z moją mamą w szpitalu, i która przyjmowała mnie do szpitala na oddział chirurgiczny z podejrzeniem zapalenia wyrostka 4. miesiące temu, kiedy rozpoczęła się moja przygoda z torbielami i jajnikami i kiedy miałam tą rozlaną torbiel, kiedyś nawet zaproponowała, że porozmawia z moją dr gin, u której teraz się leczę (bo są koleżankami) żeby ta przepisała mi jakiś (nie pamiętam nazwy) lek przeciwdepresyjny bo jego skutkiem ubocznym ponoć jest silne działanie przeciwbólowe. Moja gin jednak mi go nie przepisała, zresztą i dobrze, bo ten lek kosztuje ok 200-300 zł za opakowanie

całuje, wszystkiego dobrego Gosiu.
Ja nie potzrebuje lekow antydepresyjnych bo nie mam depresji a tego typu leki roznie wplywaja na zachowanie i samopoczucie - dobrze ze one niweluja bole zwiazane z uszkodzonymi nerwami.
ile to trzeba cierpliowsci... jak dlugo to wszystko sie ciagnie...