Warszawa
- interadmin
- Moderator
Warszawa
Specjaliści w Warszawie.
- karolina794
- Ekspert
Re: Warszawa
Dr.Piotr Siekierski ginekolog onkolog,specjalista od laparoskopii z najdziwniejszych miejsc w organizmie.
Prywatnie przyjmuje w gabinetach na Łuckiej gabinety-lucka.pl/
oraz w szpitalu Św. Zofii w Warszawie szpitalzelazna.pl/przychodnia-przyszpitalna
Prywatnie przyjmuje w gabinetach na Łuckiej gabinety-lucka.pl/
oraz w szpitalu Św. Zofii w Warszawie szpitalzelazna.pl/przychodnia-przyszpitalna
Gdzie są dzieci tam blisko do gwiazd *************
Karolina, czy Ty się leczysz/leczyłaś u tego lekarza? Czy mogłabyś pokrótce opisać w jaki sposób Ci pomógł? Czy to on postawił diagnozę, czy Cię operował, zalecił odpowiednie leki? Z góry dziękuję!
Ja mieszkam w Piasecznie pod W-wą i do tej pory już kilka razy zmieniałam lekarzy, szukam tego "jedynego"
. Aktualnie jestem po dwóch wizytach u doktora Grzegorza Stokłuski z tego samego szpitala co Karolina
, on też mnie operował, ale to była zupełnie inna historia - zwykła torbiel, i tak trochę przypadkiem podczas badania doktor wykrył u mnie endometriozę, ale na razie zbyt krótko się znamy żebym go mogła z czystym sumieniem polecić endo-koleżankom
W zasadzie na postawieniu diagnozy póki co się skończyło, jestem umówiona pod koniec czerwca na pooperacyjny "przegląd techniczny"
Wtedy będę coś więcej wiedziała. Jak na razie mogę powiedzieć tyle, że jest bardzo kulturalnym i sympatycznym mężczyzną, do pacjentki podchodzi z troską i uwagą, odpowiada na wszystkie pytania, a pielęgniarki w szpitalu go uwielbiają
Mam nadzieję, że za jakiś czas "rozgryziemy" z doktorem tą wstrętną endometriozę i będę mogła coś więcej o nim powiedzieć 
Może któraś z Was zna jeszcze jakichś specjalistów od endo z W-wy i w ogóle z mazowieckiego? I z innych miast? Fajnie by było stworzyć taką porządną bazę sprawdzonych i polecanych specjalistów, to by było naprawdę WIELKIE COŚ
Bo z Waszych historii wynika, że to jest duuuży problem żeby trafić na dobrego specjalistę. Do dzieła kobitki! Piszcie smiało, nie wstydźcie się 
Ja mieszkam w Piasecznie pod W-wą i do tej pory już kilka razy zmieniałam lekarzy, szukam tego "jedynego"

Może któraś z Was zna jeszcze jakichś specjalistów od endo z W-wy i w ogóle z mazowieckiego? I z innych miast? Fajnie by było stworzyć taką porządną bazę sprawdzonych i polecanych specjalistów, to by było naprawdę WIELKIE COŚ

- karolina794
- Ekspert
Jestem pod opieką pana doktora,on mnie operował i kolejna laparoskopie będę miała w sierpniu.Lekarz o wielkiej wiedzy,spokoju ale także konkretny i nie owijający w bawełnę.Słyszała,że w szpitalu św.Zofii są wogóle bardzo dobrzy lekarze ginekolodzy.
Gdzie są dzieci tam blisko do gwiazd *************
Wczoraj byłam u doktora Siekierskiego, pierwsza wizyta, ale już zasłużył na mnóstwo pochwał
Przede wszystkim czas trwania wizyty - ponad 40 minut! W życiu tak długo nie siedziałam u jakiegokolwiek lekarza, nawet prywatnie (a to akurat była wizyta na NFZ!). Bardzo rzeczowy człowiek, przy tym niezwykle kulturalny i niekrępujący, nawet najbardziej nieprzyjemne badanie u niego było bez porównania mniej stresujące niż u wszystkich innych lekarzy z jakimi miałam do czynienia. Doktor odpowiedział na moje wszystkie pytania, zapytał o wszystkie objawy, o stopień natężenia bólu, jego umiejscowienie, czas i okoliczności występowania, po prostu książkowo! Czułam się potraktowana bardzo poważnie i indywidualnie. Doktor poinformował mnie o możliwych powikłaniach po operacji, o wszystkich możliwych komplikacjach, dał mi czas na zastanowienie, poinformował o wszystkich "za" i "przeciw", a za miesiąc jestem umówiona na ponowną wizytę. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, wygląda na człowieka z dużym doświadczeniem oraz pokorą, co niestety rzadko idzie w parze.

Rekord długości wizyty pobity - 50 minut u doktora Stokłuski
Ja się przyznaję, należę do mocno "ujebliwych" pacjentek
i nie wychodzę z gabinetu, dopóki nie otrzymam odpowiedzi na ostatnie pytanie i z pewnością to też miało wpływ na długość wizyty. Ale faktem jest, że doktor Stokłuska jest bardzo cierpliwym i życzliwym lekarzem, który nie wierci się nerwowo na fotelu po 10-ciu minutach wizyty, jak to mają niektórzy lekarze w zwyczaju
Doktor jest bardzo kulturalny i serdeczny, ale bez zbędnej poufałości i "ginekologicznego poczucia humoru" (czyt. żartów niesmacznych), co się czasem w tym fachu lekarzom zdarza
Wizyty przebiegają u niego bardzo komfortowo, gabinet ma przytulny, a w poczekalni cukierki
Doktor nie boi się wysłać swojej pacjentki na konsultację do kolegi po fachu, jeśli uzna go za bardziej doświadczonego w określonym temacie. Kieruje się dobrem pacjentki, a nie własną dumą. W szpitalu interesował się mną co dawało mi poczucie bezpieczeństwa i było tak po ludzku miłe. Laparoskopię wykonał na moje oko doskonale, blizny są mikroskopijne, a po pierwszym tygodniu zwolnienia czułam się już na tyle dobrze, żeby wrócić do pracy. Mam aktualnie trudny orzech do zgryzienia w kwestii leczenia, doktor wyraża swoje zdanie, ale nic mi nie narzuca, przedstawia wszystkie "za" i "przeciw", konsultuje się z innymi lekarzami. Wiem, że chce mi pomóc. Na pewno pozostanę pod jego opieką. Mam nadzieję, że będzie prowadził moją ciążę, bo mimo wszystko zamierzam w nią w swoim czasie zajść
A co do szpitala na Żelaznej - powinni tam wysyłać personel z innych szpitali na szkolenia!!!

Doktor jest bardzo kulturalny i serdeczny, ale bez zbędnej poufałości i "ginekologicznego poczucia humoru" (czyt. żartów niesmacznych), co się czasem w tym fachu lekarzom zdarza

A co do szpitala na Żelaznej - powinni tam wysyłać personel z innych szpitali na szkolenia!!!
Laski podrzucajcie namiary na lekarzy!!! Nawet nie wiecie jaka to będzie pomoc dla świeżo zdiagnozowanych pacjentek
Niekoniecznie z samej W-wy, niech będą z całego województwa! Wiem z doświadczenia, że czasem szuka się na oślep, błądzi się po gabinetach, wydaje się kupę kasy, czeka w kolejkach i niestety trafia się na złych lub bardzo złych lekarzy... Podzielmy się swoją wiedzą
Ja aktualnie poszukuję dobrego specjalisty do konsultacji, bardzo przyda mi się trzeci głos w dyskusji pt. operować czy nie operować

Ja aktualnie poszukuję dobrego specjalisty do konsultacji, bardzo przyda mi się trzeci głos w dyskusji pt. operować czy nie operować

Prof. Wlodzimierz Baranowski
Centralny Szpital Kliniczny Wojskowej Akademi Medycznej
Warszawa, woj. mazowieckie
ul. Szaserów 128
Centrum medyczne Mediva
Warszawa 00-815
ul. Sienna 86/84
telefon kontaktowy: 022 620-44-80
www: mediva.pl
ul. Szaserów 128
Centrum medyczne Mediva
Warszawa 00-815
ul. Sienna 86/84
telefon kontaktowy: 022 620-44-80
www: mediva.pl
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
Prof. Romuald Debski
Centrum Medyczne Damiana
adres: ul. Wałbrzyska 46
telefon kontaktowy: (0-22) 566-22-22
gabinet prywatny
Warszawa
adres: Szlenkierów 1 lok 12
telefon kontaktowy: (022) 631-48-44
Centrum Medyczne Damiana
adres: ul. Wałbrzyska 46
telefon kontaktowy: (0-22) 566-22-22
gabinet prywatny
Warszawa
adres: Szlenkierów 1 lok 12
telefon kontaktowy: (022) 631-48-44
dr n. med. Piotr Sobiczewski
Szpital Grupy LUX MED
Warszawa 02-801, ul. Puławska 455
tel. 22 431 20 59, www_luxmed.pl
tel. Dział Pomocy Doraźnej:
22 33 22 888
Szpital Grupy LUX MED
Warszawa 02-801, ul. Puławska 455
tel. 22 431 20 59, www_luxmed.pl
tel. Dział Pomocy Doraźnej:
22 33 22 888
doc Mariusz Bidzinski
gabinet ginekologiczny
Warszawa
adres: Meander 22 lok. 5
kod pocztowy: 02-791
telefon kontaktowy: 0 22 423 53 18
gabinet ginekologiczny
Warszawa
adres: Meander 22 lok. 5
kod pocztowy: 02-791
telefon kontaktowy: 0 22 423 53 18
- rivombroza
- Ekspert
Ostatnio ktoś mówił mi że jeśli chcę wyleczyc się z endometriozy muszę udac się właśnie tam .gosiak76 pisze:Prof. Wlodzimierz Baranowski
ul. Szaserów 128

Nadzieja pomaga iść naprzód; wytrwałość - stać, a odwaga - wracać.
- rivombroza
- Ekspert
Ewa Barcz-specjalizuje się w leczeniu endometriozy!!
Centrum Medyczne LIM
Al.Jerozolimskie 65/79
(22)502-20-00
Centrum Medyczne LIM
Al.Jerozolimskie 65/79
(22)502-20-00
Nadzieja pomaga iść naprzód; wytrwałość - stać, a odwaga - wracać.
Dzwoniłam do LIMu, powiedziano mi, że pani prof. Barcz nie widnieje wśród ich lekarzy.
Wiem, że przyjmuje w ProLife na pl. Przymierza 6 (we wtorki i czwartki w godz. od ok. 14 do 17.30), wizyta 270 zł.
Wiem, że przyjmuje w ProLife na pl. Przymierza 6 (we wtorki i czwartki w godz. od ok. 14 do 17.30), wizyta 270 zł.
Prof. Dębski
przyjmuje w Dębski Clinic na ul. Sokratesa 5, już nie na Szlenkierów
przyjmuje w Dębski Clinic na ul. Sokratesa 5, już nie na Szlenkierów
Dr Sobiczewski przyjmuje w Lux Med w godzinach popołudniowych - zasadniczo od 17 do 19.30
w poniedziałki na Domaniewskiej (budynek Jupitera)
środa - piatek - w budynku Marriott'a na VII p.
najbliższe terminy - koniec kwietnia
w poniedziałki na Domaniewskiej (budynek Jupitera)
środa - piatek - w budynku Marriott'a na VII p.
najbliższe terminy - koniec kwietnia
Czy możecie polecić kogoś z LuxMed / CM Lim bo Pan doktor Sobiczewski ma terminy wolne na koniec maja?
Mogę Ci odstąpić swój termin na koniec kwietnia. Jeśli chcesz.
Dzięki. A może, która jeszcze kogoś zna?
Witajcie
czy możecie polecić gdzie najlepiej w Warszawie udac sie na laparoskopie? i czy któraś z Was miała jeszcze jakies doświadczenia z doktorem Grzegorzem Stokłuska - bo nie wiem czy sie jego trzymać czy nadal szukać specjalisty?
czy możecie polecić gdzie najlepiej w Warszawie udac sie na laparoskopie? i czy któraś z Was miała jeszcze jakies doświadczenia z doktorem Grzegorzem Stokłuska - bo nie wiem czy sie jego trzymać czy nadal szukać specjalisty?
Czy do drów Stokłuski i/lub Siekierskiego w Przychodni przy Szpitalu św. Zofii można się zapisać, aby zrobili wstępne rozpoznanie (czy objawy wskazują na endometriozę), czy tylko dopiero z rozpoznaniem i skierowaniem?
Witam,
Właśnie się zarejestrowałam na formu.
Poszukuję specjalisty od endometriozy Warszawa lub okolice.
Miałam już dwie laparoskopie, trzeciej nie chce, więc potrzebuję dobrego lekarza, który wie co robi i nie działa w ciemno, tylko podpiera się indywidualnymi badaniami.
Bardzo proszę o Nazwiska, tylko z własnego doświadczenia, nic typu : "słyszałam, że dobry".
Przeczytałam wątek, ale nie przekonują mnie sucho podawane nazwiska, czy ktoś może coś więcej opowiedzieć, podzielić się doświadczeniami i jak konkretnie pomógł.
Nie szukam sympatycznego lekarza, tylko bardzo dobrego specjalisty.
Z góry dziękuję
Właśnie się zarejestrowałam na formu.
Poszukuję specjalisty od endometriozy Warszawa lub okolice.
Miałam już dwie laparoskopie, trzeciej nie chce, więc potrzebuję dobrego lekarza, który wie co robi i nie działa w ciemno, tylko podpiera się indywidualnymi badaniami.
Bardzo proszę o Nazwiska, tylko z własnego doświadczenia, nic typu : "słyszałam, że dobry".
Przeczytałam wątek, ale nie przekonują mnie sucho podawane nazwiska, czy ktoś może coś więcej opowiedzieć, podzielić się doświadczeniami i jak konkretnie pomógł.
Nie szukam sympatycznego lekarza, tylko bardzo dobrego specjalisty.
Z góry dziękuję

-
- Udzielający się
Witam!
Widze, że jedna nazwisko najczęsciej sie pojawia...
Ja jestem po 2 laparotiomiach, mam 32 lata i pragtnę dziecka
Ale najbardziej wyleczenia, zaleczenia.. Mój obecny lekarz... tragedia.
Biorę visanne od listopada, po drugiej operacji. Zrobiłam sobie przerwę miesięczną w marcu - na zajście, jak mi polecił lekarz ale przez ten czas urosła mi torbiel na 7cm!!!!!!!!
jestem w szoku, jak to możliwe. Coś jest bardziej nie tak, iż chyba tylko endo.
Jestem załamana i wszystkiego mi się odechciewa. W sierpniu zeszłego roku wyszłam za mąż i jak mam miec pełna rodzinę...
Dziewczyny, czy Wy znacie jakieś światowe kongresy, konferencje badania?
Ja mieszkam w Niemczech od 8 miesi,ęcy i zamierzam tu poszukać lekarza, ale tak dobrze języka nie znam i nawet nie wiem od czego zacząć... Więc chyba umówię się najpierw w PL.
Bo przecież nie mogę mieć co 3 lata operacji...
Pozdrawiam!
Magda
Widze, że jedna nazwisko najczęsciej sie pojawia...
Ja jestem po 2 laparotiomiach, mam 32 lata i pragtnę dziecka

Biorę visanne od listopada, po drugiej operacji. Zrobiłam sobie przerwę miesięczną w marcu - na zajście, jak mi polecił lekarz ale przez ten czas urosła mi torbiel na 7cm!!!!!!!!
jestem w szoku, jak to możliwe. Coś jest bardziej nie tak, iż chyba tylko endo.
Jestem załamana i wszystkiego mi się odechciewa. W sierpniu zeszłego roku wyszłam za mąż i jak mam miec pełna rodzinę...
Dziewczyny, czy Wy znacie jakieś światowe kongresy, konferencje badania?
Ja mieszkam w Niemczech od 8 miesi,ęcy i zamierzam tu poszukać lekarza, ale tak dobrze języka nie znam i nawet nie wiem od czego zacząć... Więc chyba umówię się najpierw w PL.
Bo przecież nie mogę mieć co 3 lata operacji...
Pozdrawiam!
Magda
Hej Magda,
napisz , jak mozesz w jakim rejonie Niemiec mieszkasz.
Ja mieszkam w Stuttgarcie i moge Cie pokierowac do specjalisty bez zadnego problemu.
Tez choruje i jestem juz po dwoch operacjach.
Pozdrawiam.
napisz , jak mozesz w jakim rejonie Niemiec mieszkasz.
Ja mieszkam w Stuttgarcie i moge Cie pokierowac do specjalisty bez zadnego problemu.
Tez choruje i jestem juz po dwoch operacjach.
Pozdrawiam.
-
- Udzielający się
Beti,
Ja mieszkam w Mulheim, zagłębie Ruhry.
Miałaś 2 operacje - jak ja. Masz dzieci? Planujesz?
Dawno miałaś te operacje? A jakie leki bierzesz?
Jeśli można
pozdrawiam!
M
Ja mieszkam w Mulheim, zagłębie Ruhry.
Miałaś 2 operacje - jak ja. Masz dzieci? Planujesz?
Dawno miałaś te operacje? A jakie leki bierzesz?
Jeśli można

pozdrawiam!
M
Hejka Magdaleno,
mam syna 13lat.
Sama mam 38lat.Urodzilam normalnie w wieku 25lat.
Pierwsze objawy endo zaczely sie bardzo dawno i byl to ucisk na pecherz.
Potem zaczely sie inne.Zdiagnozowala mnie dopiero rok temu lekarka w Niemczech, a zeby bylo smiesznie to nasza rodaczka.
Pokierowala od razu do specjalisty do kliniki na laparoskpie.Dopiero podczas operacji wyszlo ile tego mam w brzuchu i jak rozlegla jest choroba.Lekarze sie tego nie spodziewali.Oczyscili co sie dalo,cala prawa strone a lewa zostawili na laparotomie.Caly rok bylam na zastrzykach wstrzymujacych miesiaczke-enentone gyn.
9-go marca byla laparotomia.Grozila mi stomia, poniewaz endo bylo na jelicie grubym.Skonczylo sie dosc pomyslnie.Skrocenie jelita.Podczas operacji wykonano mi tez zabieg cystologii i dobrze , poniewaz tam tez bylo endo i stad te uciski po oddaniu moczu.Teraz mam na 3m-ce znowu enantone a potem to nie wiem.
Na razie jest dobrze a ja powoli zapominam o operacjii. Czuje sie ok.Nic mi nie jest , oprocz skutkow enantone.
Te zastrzyki wywoluja sztuczna menopauze, mam rzuty goraca itp.
No i to tak w skrocie.
Jedno Ci powiem ze swojego doswiadczenia, to JA mialam szczescie w nieszczesciu,ze przyjechalam do Niemiec,bo w Posce to nie wiem co by ze mna bylo...ALE kazdy przypadek jest inny .Pozdrawiam
mam syna 13lat.
Sama mam 38lat.Urodzilam normalnie w wieku 25lat.
Pierwsze objawy endo zaczely sie bardzo dawno i byl to ucisk na pecherz.
Potem zaczely sie inne.Zdiagnozowala mnie dopiero rok temu lekarka w Niemczech, a zeby bylo smiesznie to nasza rodaczka.
Pokierowala od razu do specjalisty do kliniki na laparoskpie.Dopiero podczas operacji wyszlo ile tego mam w brzuchu i jak rozlegla jest choroba.Lekarze sie tego nie spodziewali.Oczyscili co sie dalo,cala prawa strone a lewa zostawili na laparotomie.Caly rok bylam na zastrzykach wstrzymujacych miesiaczke-enentone gyn.
9-go marca byla laparotomia.Grozila mi stomia, poniewaz endo bylo na jelicie grubym.Skonczylo sie dosc pomyslnie.Skrocenie jelita.Podczas operacji wykonano mi tez zabieg cystologii i dobrze , poniewaz tam tez bylo endo i stad te uciski po oddaniu moczu.Teraz mam na 3m-ce znowu enantone a potem to nie wiem.
Na razie jest dobrze a ja powoli zapominam o operacjii. Czuje sie ok.Nic mi nie jest , oprocz skutkow enantone.
Te zastrzyki wywoluja sztuczna menopauze, mam rzuty goraca itp.
No i to tak w skrocie.
Jedno Ci powiem ze swojego doswiadczenia, to JA mialam szczescie w nieszczesciu,ze przyjechalam do Niemiec,bo w Posce to nie wiem co by ze mna bylo...ALE kazdy przypadek jest inny .Pozdrawiam
-
- Udzielający się
Beti,
To prawda, że każdy przypadek inny ale jak lekarz ogarnia te trudniejsze to warto do niego iść!
Czyli Ty w Stutgarcie.
A jakiegos lekarza w mojej okolicy możesz polecic? Słyszałaś albo gdzie mogę szukać?
Ja to Essen, Dusseldorf, Kolonia też niedaleko.
Cieszę się, że czujesz się lepiej życzę Ci z całego serca jak najlepiej, najlepszego samopoczucia i zdrowia, zaleczenie tego....
Pozdrawiam!
Magda
To prawda, że każdy przypadek inny ale jak lekarz ogarnia te trudniejsze to warto do niego iść!
Czyli Ty w Stutgarcie.
A jakiegos lekarza w mojej okolicy możesz polecic? Słyszałaś albo gdzie mogę szukać?
Ja to Essen, Dusseldorf, Kolonia też niedaleko.
Cieszę się, że czujesz się lepiej życzę Ci z całego serca jak najlepiej, najlepszego samopoczucia i zdrowia, zaleczenie tego....
Pozdrawiam!
Magda
Magda,
na dzien dzisiejszy nie mam pojecia o dobrym specjaliscie w innym miescie, ale obiecuje, ze w trakcie nastepnej wizyty u mojej lekarki spytam.
Wizyte mam pod koniec kwietnia, bo musze dostac zastrzyk.
Na pewno o Tobie nie zapomne i postaram sie cos zalatwic.Mysle, ze moja lekarka zna innych specjalistow od endometriozy w Niemczech i poda mi do nich namiary.
Tu warto sie leczyc, bo wszystko jest refundowane, leki itp.Jak jestes ubezpieczony to nic cie nie obchodzi.
W Polsce trzeba wszystko prywatnie, bo nie ma innego wyjscia.Rzadko sie zdarza, zeby zalatwic cos bez prywatnej wizyty.
Pozdrawiam
na dzien dzisiejszy nie mam pojecia o dobrym specjaliscie w innym miescie, ale obiecuje, ze w trakcie nastepnej wizyty u mojej lekarki spytam.
Wizyte mam pod koniec kwietnia, bo musze dostac zastrzyk.
Na pewno o Tobie nie zapomne i postaram sie cos zalatwic.Mysle, ze moja lekarka zna innych specjalistow od endometriozy w Niemczech i poda mi do nich namiary.
Tu warto sie leczyc, bo wszystko jest refundowane, leki itp.Jak jestes ubezpieczony to nic cie nie obchodzi.
W Polsce trzeba wszystko prywatnie, bo nie ma innego wyjscia.Rzadko sie zdarza, zeby zalatwic cos bez prywatnej wizyty.
Pozdrawiam
-
- Udzielający się
Beti! Będę bardzo, bardzo wdzięczna 
Szalenie mi zależy na informacji, lekarzu tutaj.
Dzięki i przypomnę się jeszcze
Trzymaj się ciepło
Magda

Szalenie mi zależy na informacji, lekarzu tutaj.
Dzięki i przypomnę się jeszcze

Trzymaj się ciepło

Magda
A jak ktoś nie wybiera się do Niemiec? Macie polecić jakiegoś równie dobrego specjalistę w Polsce?