1) J.Chmielewska - Lesio
humorystyczna powiesc z czasow PRLu, blyskotliwie napisana, wciagajaca, po prostu dobra, b.dobra lektura

Asiu a czy pozniej odzyskalas swoja ksiazke???yoana79 pisze:Hej Dziewczyny, a ja leżąc w masakrycznie wykrochmalonej szpitalnej pościeli, lubie sobie uciec od rzeczywistosci polskiej sluzby zdrowia do swiata wyobrazni Cooka i jego upiornie wykrzywionych thrillerow medycznych. Pamietam jaka byłam wkurzona jak piguly mi zabrały dzien przed opracja "Śpiączkę";) Pozdrawiam wszystkie mole książkowe;)
gosiak76 pisze:Ja obecnie zaczytuje sie w trylogii Stiega Larsona - tak mnie wciagnelo ze w kilka dni przeczytalam pierwsza czesc trylogii pt. "Mezczyzni ktorzy nienawidza konbiet".
Z tego co wiem to pozostale dwie czesci sa rowniez bardzo interesujace - "Dziewczyna ktora igrala z ogniem" oraz "Zamek z piasku ktory runal".
Asiu a czy pozniej odzyskalas swoja ksiazke???yoana79 pisze:Hej Dziewczyny, a ja leżąc w masakrycznie wykrochmalonej szpitalnej pościeli, lubie sobie uciec od rzeczywistosci polskiej sluzby zdrowia do swiata wyobrazni Cooka i jego upiornie wykrzywionych thrillerow medycznych. Pamietam jaka byłam wkurzona jak piguly mi zabrały dzien przed opracja "Śpiączkę";) Pozdrawiam wszystkie mole książkowe;)
Pozdrowienia
yoana79 pisze:Hej Dziewczyny, a ja leżąc w masakrycznie wykrochmalonej szpitalnej pościeli, lubie sobie uciec od rzeczywistosci polskiej sluzby zdrowia do swiata wyobrazni Cooka i jego upiornie wykrzywionych thrillerow medycznych. Pamietam jaka byłam wkurzona jak piguly mi zabrały dzien przed opracja "Śpiączkę";) Pozdrawiam wszystkie mole książkowe;)
gosiak76 pisze:Nie szkodzi - w Anglii oddaje sie czytaniu w wolnej chwili kiedy mam chwilke wytchnienia od pracy oraz od wolontariatu a takze od nauki - az tyle czasu mi odpada ze milo jest czasem zapomniec o tym co dzieje sie wokolo nas - Salander jest niesamowita - chociaz Mikael tez jest w sumie niezlym dziennikarzem a obydwoje tworza niezla pare w dochodzeniu do prawdy
Poza tym jestem na zwolnieniu lekarskim obecnie bo 8 grudnia mialam laparoskopie - wiec trzeba jakos zajac sie czyms w wolnym czasie