Cześć:)))
-
- Udzielający się
Cześć:)))
Jestem tu nowa, dokładnie dzisiaj założyłam konto:) mam 21 lat W maju tego roku zdiagnozowano u mnie endometrioze:/ oczywiście byłam u pięciu lekarzy, z tego 4 potwierdziło a jeden zaprzeczył. Torbiel czekoladowa lewego jajnika 5cm, w czerwcu miałam laparoskopie. Nie wspominam tego miło gdyż okazało się że miałam zrośnietą prawą strone brzucha i po wybudzeniu była tragedia, ból straszny raczej nigdy tego nie zapomnę i mam nadzieje że juz nie wróce do szpitala:) a ijeszcze co sie okazało to: zrosty w miednicy małej, prawy jajnik zrośniety z macicą i trochę zrostów, no ale już po wszystkim;) mam zalecone leczenie tabletkami anty pół roku, a pózniej pół roku na zajscie w ciaże:) mam nadzieje że problemów nie bedzie. Założyłam to konto po to aby porozmawiać z kobietami które mają to chorobę i maja troche wiecej doświdczenia niz ja, nie znam nikogo kto by to miał i tak naprawde nikt mnie nie rozumie:( ciesze sie że dołączyłam do tego forum:)))
Re: Cześć:)))
Witaj
Ja również się ciesze, że do nas dołączyłaś...w "kupie" raźniej....
Przykro mi, że tak duzo przeszłaś, ale mam nadzieje, że przykre doświadczenia już nigdy się nie powtórzą...
Pozdrawiam
Ja również się ciesze, że do nas dołączyłaś...w "kupie" raźniej....
Przykro mi, że tak duzo przeszłaś, ale mam nadzieje, że przykre doświadczenia już nigdy się nie powtórzą...

Pozdrawiam
Cześć;):)
Napisz proszę jakie miałaś objawy??? Coś Cię skłoniło do wizyty u gin czy wyszło wszystko przy okazji??
Napisz proszę jakie miałaś objawy??? Coś Cię skłoniło do wizyty u gin czy wyszło wszystko przy okazji??
-
- Udzielający się
dokładnie w "kupie" razniej:))) ciesze sie że kotoś już odpisał
zaczne od tego że miesiączki zawsze przechodziłam bardzo boleśnie:/ 2 dni z zyciorysu wymazane, no ale cóż myslałam że taki mój urok. Pierwsze objawy miałam w styczniu tego roku, zaczeło sie od plamienia miedzy miesiaczkami, dziwne bóle jajnika przez około pól miesiaca, nastepnie ból przy stosunku (straszne kłucie), krwawienia po stosunku a co do bóli przy miesiaczce to była tragedia z każdym miesiacem bóle sie nasilały, mdlałam przy tym i wymiotowałam-tak strasznie bolało. To wszystkie moje objawy i dodam jeszcze że po laparoskopii tez mam bóle, też mam krawienia po stosunku, ból podczas stosunku no ale bóli miesiaczkowych nie( na szczęscie)

Witaj Marcys - najwazniejsze ze wiesz co Tobie dolega i mozesz zaczac leczenie aby wyciszyc chorobe na jakis czas. Przykro mi ze spotkaly Cie niemile sytuacje w szpitalu ale mam nadzieje ze takie juz nigdy nie zaistnieja w Twoim zyciu. Pamietaj zeby sie nie poddawac gdyz to Ty dazysz do pokonania choroby a nie odwrotnie. Powodzenia.
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
-
- Udzielający się
Dziękuje dziewczyny za wsparcie:) fajnie że nie jestem sama. Narazie jestem dobrej mysli, wszystko przedemną. Zobaczymy co przyniesie terapia anty. Jak narazie przegladam wszytskie watki i powiem szczerze że jest mi bardzo przykro jak to wszystko czytam, cały czas sie zastanawiam co bedzie pozniej...
Witaj kochana 
Mam nadzieje, że szybko zdrówko Twoje wróci do normalnego stanu a Ty dzięki forum zyskasz informacje i wsparcie, którego bardzo teraz potrzebujesz

Mam nadzieje, że szybko zdrówko Twoje wróci do normalnego stanu a Ty dzięki forum zyskasz informacje i wsparcie, którego bardzo teraz potrzebujesz

Witaj Kobietko!!!
Bardzo podobne miałaś dolegliwości do moich, tyle że mnie dopiero po 12 latach zdiagnozowano. Cieszę się że już zaczęłaś leczenie i mam nadzieję że już będzie tylko lepiej. W razie jakichkolwiek wątpliwości pytaj. Jest Nas tu dużo i każda z Nas ma różne doświadczenia więc myślę że uzyskasz cenne rady i odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.
Buziaki:)
Bardzo podobne miałaś dolegliwości do moich, tyle że mnie dopiero po 12 latach zdiagnozowano. Cieszę się że już zaczęłaś leczenie i mam nadzieję że już będzie tylko lepiej. W razie jakichkolwiek wątpliwości pytaj. Jest Nas tu dużo i każda z Nas ma różne doświadczenia więc myślę że uzyskasz cenne rady i odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.
Buziaki:)
To i ja witam cię serdecznie.Cieszę się że u ciebie diagnoza nie trwała długo,to rzadko się zdarza.
"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
- marzenka86
- Ekspert
witam!Pytałaś sie jak długo sie starałam aby zajść w ciąże!!POwiem Ci że ja szybko zaszłam!!!bo po laparoskopi miałam jakieś 3 miesiące leczenia danazolem późnij jakoś miesiąc oczyszczenia sie z tych tabletek no i od razu po tym oczyszczeniu zaszłam w ciąże aż mój lekarz sie zdziwił ze tak szybko mi sie udało!!!a który ty masz stopień endo??moja znajoma tez była leczona tabletkami anty 9 miesiecy i potem okazało sie ze i to nie pomogło i przez nastepne 3 miesiące musiała brać visane!!Mam nadzieje że Tobie pomogą!!
Ja rowniez cie witam. Fajnie, ze jestes, ale niefajnie ze masz endo. Najwazniejsze jednak jest to, ze jestes juz po zabiegu i masz zlecona terapie hormonalna. Mysle, ze to wyciszy chorobe i ulatwi ci zajscie w ciaze. Trzymam za ciebie kciuki juz teraz. Pozdrawiam. Agnieszka.