Forum Pierwszego Polskiego Portalu Endometriozy - endometrioza.org
Forum dla osób chorych na endometriozę i adenomiozę. Baza wiedzy dotycząca endometriozy, grupa wsparcia, porady. Miejsce w sieci dla kobiet chorych na endometriozę - a w tym: endometrioza, laparoskopia, zrosty, marker ca-125, niepłodność, torbiele
Tak poza tym jestem oslabiona, mam bole i problem z jelitem - ciezko mi jest w pracy bo moj organizm to juz silnie odczuwa, Non stop musze chodzic pic wode gdyz moj organizm jest troszke odwodniony i mam problem z suchym gardlem.
Wtorek 23 pazdziernik - wizyta u gastroenterologa w godzinach rannych a pozniej do pracy.
Jeszcze tylko ten tydzien i w sobote lece do Polski
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
Kurcze blade....martwię się...przecież biegunki to nie tylko odwodnienie...nie wszystko co tracisz uzupełnisz samą wodą...jak dobrze, że wizyta tuż, tuż...
A Polska czeka: mglista, chłodna, ale z otwartymi ramionami...
buziaki!
Tak mglista-śmieją się że stadion paruje Gosiu tez się męczę z gardłem i mam dosyć.To nie dobrze że jesteś odwodniona.Daj znać jak na wizycie bo to dziś czekam na wiadomości i dbaj o siebie
"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
Jestem juz po wizycie - lekarz dal mi 2 formularze na bad. krwi, 2 formularze na badanie kalu. Skierowal mnie na sigmoidoskopie, ktora bede miec juz po urlopie - powiedzial ze sigmoidoskopia wystarczy aby pobrac wycinki i sprawdzic czy mam zapalenie jelita.
Przekazalam lekarzowi ze jestm zmeczona i oslabiona i dlatego az tyle papierkow dostalam na te wszystkie badania.
W rejestracji powiedzieli mi ze bede miec sigmoidoskopie za 2 -3 tygodnie od dzis ale jak przekazalam ze bede na urlopie do 9 listopada to powiedziano mi ze w takim razie badanie bede miec po urlopie.
Kochana Vwd podrozy nie planuje zadnych po kraju - jedyne co chce to wypoczac bo moj organizm odmawia mi posluszenstwa od piatku. Z checia sie wybiore w Twoje strony jak tylko bedzie lepiej z moim stanem zdrowia - siedziec nie moge za dlugo wiec podroze nie sa wskazane za bardzo gdyz siedzac odczuwam bardzo silne bole
Dziewczynki tez sie ciesze ze wszystko ruszylo do przodu ale jak pomysle o piciu preparatu to robi mi sie nie dobrze - mam dosc juz picia tego rodzaju preparatow - ale jak trzeba to zrobie wszystko aby bylo wiadomo co jest grane by wprowadzic tym razem odpowiednie leczenie.
Na pewno ubiore sie cieplej bo wiem ze zapowiadaja przymrozki - dobrze ze troche cieplejszych ubran mam w Polsce wiec za bardzo nie woze sie z ciuszkami
Gosiu jak dobrze słyszeć że coś się dzieje.Wierzę że jesteś zmęczona i osłabiona.Ja od samego czytania tego co przechodzisz czuję się osłabiona.Mam nadzieję że na urlopie odpoczniesz i nabierzesz sił.Ściskam Gosia
"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
hmm.... tak pomyslalam, ze na podroze to ani czas ani forma nie sprzyja... wypoczywaj wiec! ale jak wypoczywac skoro siedziec nie mozesz lezec?? Gosiu, strasznie Ci wspolczuje, ze nie mozesz normalnie sobie siedziec, to absurd jakis
Gosiu, Vwd - bardzo Wam dziekuje kochane i mam nadzieje ze wypoczne nawet lezac a co tam. Jedynadobra pozycja ktora nie za bardzo powoduje bole to pol siedzenie pol lezenie (tak, aby nie bylo ucisku ani na brzuch ani na narzady rodne).
Bede sie cieszyc jak tylko dotre do Polski do Olsztyna - wtedy lozeczko bedzie czekalo
Bol ktory powiazany jest z zapaleniem jelita jest okropny i to on powoduje ze musze uwazac na te dolne czesci ciala aby nie bylo zbyt duzego i silnego bolu. Jezeli jest potrzeba to biore co-codamol (paracetamol z kodeina) w ciagu dnia dodatkowo do leku ktory biore na noc - wczoraj mialam taki wlasnie dzien ze czulam bardzo silny bol i skorzystalam z tabletek ktore moge brac w ciagu dnia. Mam nadzieje ze po sigmoidoskopii lekarz bedzie wiedzial jak dzialac aby byla znaczna poprawa.
Jej oby jak najszybciej to wszystko sie wyjaśniło.Czemu to tak długo trwa???? Ból jelit jest okropny.Wprawdzie mój może wygląda inaczej ale jest strasznie nieprzyjemny.Więc ja ci współczuję.I ubolewam tylko nad tym,że ci nie mogę pomóc.Jedyne co mogę zrobić Gosiu to być z Tobą choćby myślami.A więc tulę Cię cieplutko w ten wietrzny i zimny dzień.
Dziekuje Gosienko z calego serce mego ze jestes ze mna myslami bo to wiele znaczy dla mnie. Tule Cie rowniez i mam nadzieje ze Twoje bole dadza Ci pewnego dnia swiety spokoj :*
Gosiu tak szczerze Ci powiem,że chyba się już z tym pogodziłam,że tak już będzie.Na poprawę raczej nie ma szans,więc nie wiele mi pozostaje.Oby tylko gorzej nie było to się będę cieszyć.
To najwazniejsze w sumie i oby nie dokuczalo bardziej.
Ja odczuwam bole w czasie pracy i cieszy mnie fakt ze dzis juz piatek bo jutro zamkne walizke i bede gotowa wyjechac na urlop. Postaram sie nie myslec o tym co mnie czeka po powrocie do Anglii - bede sie cieszyc tym co bedzie w czasie urlopu a najbardziej oczekuje wyprawy do kina
oj, ojczyzna powitała Ciebie chyba sniegiem i deszcZem...wstyd....a jeszcze tydzień temu chodziłam w krótkim rekawku i grillowałam z rodzinką...ech...jesień...
Skutecznego odpoczynku w Polsce!!!
pozdrawiam
Mozemy swietowac te 150 stron Madziu
Jeszcze jestem w Anglii - wyjazd mam o godz. 18.45 z domu - podroz bedzie w czasie nocy bo samolot z lotniska wylatuje o godz. 21.40 a o godz. 0.55 bede w Gdansku. Stamtad o godz. 1.30 prosto autokarem pojade do siebie do domku wiec bede pewnie okolo 4 rano w lozeczku - mam taka nadzieje
Podroz nie minela najlepiej gdyz bole podczas siedzenia w samolocie i autobusie niezle dawaly mi sie we znaki ale jakos to przetrwalam - po dotarciu do domu przespalam pol niedzieli i jak na razie wypoczywam sobie