Tez mam endo

Jesteś nowy na forum? Zacznij od wpisu tutaj! Przedstaw się, a my Cię przywitamy i pokierujemy dalej.
vwd
Ekspert

Re: Tez mam endo

Post autor: vwd »

alcia, az Cie nie poznalam :shock: bylas u fryzjera? ;)
kochana, widze, ze jestes w dobrych rekach, a twoj doktor wie czego chcesz i ja moze Ci w tym pomoc, a wiec wszystko uklada sie naprawde dobrze :D
Awatar użytkownika
alcia28
Ekspert

Post autor: alcia28 »

Tak kochana vwd :wink:
Jak tylko dowiedziałam się że mamy szansę to zadzwoniłam do siostry i się pobeczałam ze szczęścia.
Wzięła mnie do swojego salonu (bo jest fryzjerką) i powiedziała że czas na zmiany :)
Stwierdziła że zaczynam nowy rozdział w życiu i mój image też wymaga zmiany! Nie dała mi dojść do słowa - powiedziała mi że mam jej zaufać - to zaufałam no i się nie zawiodłam :)
Obcięłam włosy, przefarbowałam, pomalowałam pazurki na krwisty czerwony, make up też zrobiłam inny niż zwykle - i wiecie co? Od dziś czuję się inną kobietą!!!!! Dobre wieści, zmiana image i Wasze wsparcie kochane wyrwały w końcu ze mnie tą waleczną kobietę jaką zawsze byłam!!! - a która gdzieś się ostatnio zaszyła. Zaczynam od nowa i się nie poddam!!! Mam w sobie teraz taką wolę walki jakiej nigdy chyba nie miałam. Stanęłam przed lustrem i pokrzyczałam na siebie że nie pozwolę jakiej chorobie zniszczyć tego o co tyle czasu walczę. Dość!!!
vwd
Ekspert

wygladasz zjawiskowo! :)
Awatar użytkownika
Araja79
Ekspert

Post autor: Araja79 »

Wspaniale! Nawet nie masz pojęcia jak się cieszę i jak wiele mamy wspólnego, takie samo imię,moja siostra też jest fryzjerką :lol: :mrgreen: Zmiany bardzo pomagają w dobrym samopoczuciu, tylko ja czasem nie mam ochoty i siły iść do fryzjera i moja depresja się pogłębia...:( Oczywiście nie teraz bo teraz też jestem :) i przefarbowałam włosy...
A Ty ślicznie wyglądasz :)
Awatar użytkownika
alcia28
Ekspert

No to faktycznie mamy wiele wspólnego :mrgreen:
i do tego jesteśmy na tym samym etapie w leczeniu/badaniach :wink:
Ale się poukładało.....na jaki kolor się przefarbowałaś?
Awatar użytkownika
Araja79
Ekspert

Ja na taki hmm... rudy ale nie do końca, taki ciemny... A skierowanie na badania dostałam na przeciwciała, sprawdzenie czy mój organizm nie zwalcza czasem komórek mojego męża...
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Post autor: gosiak76 »

Powodzenia w dalszych przygotowaniach aby zostac mama :)
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
Awatar użytkownika
alcia28
Ekspert

Jeszcze tylko 2 badania i na wizytę z wynikami - podchodzimy do in vitro.
Mam jeszcze zrobić wymaż czy pozbyłam się już tej bakterii....a raczej się pozbyłam - tak powiedział mój lekarz przy badaniu, i jeszcze badania krwi z moim mężusiem. Allo mlr, test cytotoksyczny, i komórki nk.
Awatar użytkownika
Araja79
Ekspert

Ile Was to już wyniosło?
Awatar użytkownika
alcia28
Ekspert

Oj Araju narazie około 1400zł + paliwo do krakowa tam i z powrotem do chrzanowa to już nie liczę.
Jeszcze te badania co pisałam wyżej to 200zł na ta bakterie wymaz + te badania krwi to około 360 - 400 zł (dokładnie nie wiem). Następnie in vitro... rozmawiałam z lekarzem i powiedział że w 10.000 zł się zmieścimy łącznie z lekami.
Do tego jeszcze te sterydy które będę musiała brać ale kosztu tego nie znam na razie.
Awatar użytkownika
Araja79
Ekspert

Przerażenie bierze... Ja zaczęłam się poważnie zastanawiać na adopcją... Czy wszystko w tym kraju musi być tak ciężko załatwić?? :(
Awatar użytkownika
alcia28
Ekspert

dopytywałaś się o całą procedurę adopcyjną? Ja zdaję sobie sprawę z kosztów związanych z in vitro ale póki mamy na to środki to nie przestaniemy próbować, chociaż nie ukrywam że wolała bym te pieniądze przeznaczyć na coś innego i móc naturalnie zajść. Ale cóż.....
Awatar użytkownika
Araja79
Ekspert

Szczerze mówiąc,jeszcze nie bo też mam nadzieję... Znajomi adoptowali córeczkę kilka m-cy temu, mam nadzieję, że pomogą nam w razie potrzeby.Udzielą niezbędnych informacji i pokierują...
Ja też jeszcze próbuję, dopóki nie opuści mnie nadzieja całkiem...
Awatar użytkownika
alcia28
Ekspert

Wiem kochana że są czasami chwile załamania,sama miałam bardzo ciężki czas ostatnio ale póki mamy szanse musimy próbować i mieć nadzieję. Nie poddawaj się kochana! Trzeba wierzyć! Ja cały czas trzymam za ciebie kciuki i wierzę że będzie dobrze :)
vwd
Ekspert

oczywiscie, ze trzeba miec nadzieje :D ale tez trzeba dzialac! sama nadzieja to za malo ;)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Alciu najwazniejsze ze sie nie poddajecie i staracie sie o malenstwo - dla mnie nawet koszty nie bylyby tak wazne gdyby chodzilo o maluszka oraz zeby byc szczesliwa rodzinka. Zatem powodzenia i kibicuje Ci bardzo mocno :)
Awatar użytkownika
alcia28
Ekspert

Gosiu wiesz mi absolutnie nie chodzi o pieniądze, póki je mamy na ten cel będziemy próbować. Myślę tak samo jak napisałaś.
gosiak76 pisze:dla mnie nawet koszty nie bylyby tak wazne gdyby chodzilo o maluszka oraz zeby byc szczesliwa rodzinka.
Chodzi mi o sam fakt że wolałabym zajść naturalnie w ciąże i być zdrowa a pieniążki przeznaczyc na edukację "dzieciątka" czy na start w życiu...Kasa to rzecz nabyta - raz się ma raz nie. Zdrowia się za to nie kupi. Wierz mi że od kiedy wiem o tej chorobie i od kiedy się leczę żeby móc zostać mamą takie rzeczy materialne nie maja dla mnie żadnego znaczenia i całkowicie zmieniłam stosunek do pieniędzy. Na dzień dzisiejszy wiara i nadzieja to moje motto :)
Awatar użytkownika
alcia28
Ekspert

Byłam w krakowie na badaniach (kolejnych) ale na szczęście juz ostatnich.
Ledwo zdążyłam :D Teraz robiłam Allo MLR , Test Cytotoksyczny i Komórki NK.
To już ostatnie badania przed podejściem do in vitro. Teraz czekam na wyniki około 2 tygodni.
Między czasie po pobieraniu krwi 3 miesiące temu zrobiła mi się w zgięciu (wysokość łokcia) taka "grudka" i z dnia na dzień się powiększała - więc postanowiłam to delikatnie wycisnąć. wyszła biała, okropnie brzydko pachnąca ropa.
Niestety następnego dnia zrobiła mi się okropna "gruda" bardzo zaczerwieniona, ręka w zgięciu zaczęła mnie boleć.
Byłam u chirurga na SOR dostałam skierowanie do poradni chirurgicznej oraz antybiotyk. Dziś po pracy ręka jeszcze w gorszym stanie. Bardziej boli, ponad zgięciem zrobiła mi się duża czerwona plama która szczypie, i stopniowo widzę że przesuwa się ku górze - dochodzi do ramienia. Musze czekać do poniedziałku , chociaż nie ukrywam że coraz bardziej mnie to martwi. Nie wiem co to dokładnie jest. Lekarz z SOR-U twierdzi że to przewlekły stan zapalny okolicy lewego dołu łokciowego.
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Uwazaj na siebie I gdyby cos zaczelo sie dziac to udaj sie z reka do szpitala ponownie. Jaksie dzis czujesz ??
Awatar użytkownika
alcia28
Ekspert

Gosiu byłam wczoraj popołudniu u chirurga, poprosiłam go żeby mnie przyjął - udało się. Mam rozciętą rękę, założony taki mały sączek (króciutką rureczkę) w otwartą rozciętą ranę żeby ta ropa ściekała. Biorę dalej antybiotyk polewam po bandażu riwanol. Jutro mam iść na kontrolę. Jest mi trochę ciężko bo to lewa ręka a ja jestem lewo ręczna. Na szczęście prawą ręką umiem robić wszystko więc jakoś sobie radzę.
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Mam nadzieje ze wizyta kontrolna przebiegnie dobrze oraz ze reka bedzie sie goila - dobrze ze przyjeto Cie na chirurgii I udzielono pomocy. Daj znac jak to wyglada po kontroli - pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
alcia28
Ekspert

Teraz Gosiu siedzę cały czas w domu, leje ciągle burze więc nie da się za bardzo wyjść z domu więc zostaje tylko tv i komputer. Napiszę jutro po wizycie. Buziaki :)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

No to rzeczywiscie pogoda niezbyt sprzyjajaca spacerom. Czekam na wiesci od Ciebie wobec tego. Pozdrawiam cieplo :)
Awatar użytkownika
alcia28
Ekspert

Właśnie wróciłam od chirurga ropa mi się nadal sączy mam nowy opatrunek i dalej mam polewać rivanolem i w piątek zaś na kontrolę.
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Ze tez tak niefortunnie musieli pobrac Ci krew. A wiec niech sie goi I mam nadzieje ze w piatek bedzie duzo lepiej. Milego dnia kochana :)
Awatar użytkownika
alcia28
Ekspert

Wzajemnie Gosieńko :D
Awatar użytkownika
Araja79
Ekspert

O joj... :( To Ci się porobiło...:( Oby nie miało to negatywnego wpływu na in vitro..
Awatar użytkownika
alcia28
Ekspert

Araju79 mam nadzieje że zdąży mi się to wszystko zagoić. Czekam na wyniki badań - maja mi przyjść na maila, i jeszcze robię wymaz w między czasie. Oby mi się to zagoiło....
Awatar użytkownika
alcia28
Ekspert

Na razie rana goi się dobrze, ropa się już nie leje; sączek mam już wyciągnięty. Rana się zamknęła. Cieszę się że tak szybko się goi.
Awatar użytkownika
Araja79
Ekspert

No to super !!! Oby wszystko inne równie szybko poszło :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział powitań. Przedstaw się.”