Moje akwarium
Re: Moje akwarium
Oto wlasnie jdna z malych molinezji - jest czarna

a drugiej jasnej z czarnymi plamkami jeszcze nie uchwycilam w aparacie ale moze wkrotce 
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
Dzis zauwazylam kolejne malenstwa, a co najfajniejsze jest w tym, to samczyk gurami odstrasza inne rybki od miejsca gdzie znajduja sie maluszki 

Oto mala jasna z czarnymi plamkami molinezja - udalo mi sie dzis zrobic jej zdjecie

Tutaj mozna zauwazyc gody oraz skladanie jajeczek w gniezdzie babelkowym przez miodowe gurami - tak sie ciesze ze one tez zaczely cos robic w kierunku powiekszenia rodzinki
Samczyk gurami odstarsza i odgania inner rybki od gniazda i miejsca godow.

Hmmm szkoda,że ja sie tak szybko nie rozmnażam jak te rybki

"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
Mialabys wtedy bardzo duzo dzieci - obecnie w akwarium mam 15 maluszkow - gupikow, molinezji, chyba platki i mam nadzieje ze gurami tez
Sporo czasu spedzam z rybkami bo wciaz jestem na zw. lekarskim.

Juz wkrotce moja rybia rodzinka sie troszke powiekszy o kilka nowych gatunkow - jak tylko sie pojawia to sprobuje porobic foteczki 

oj, chyba Twoja rybia rodzinka wyglada juz inaczej 

Rybia rodzinka I ich domek a wlasciwie dwa akwaria wygladaja zupelnie inaczej bo mam obecnie 160 litrowe akwarium gdzie beda rozne rybki a w drugim 120 litrowym akwarium beda pielegniczki. Z pomoca Kevina urzadzilismy juz wieksze akwarium a te troszke mniejsze czeka na drobne poprawki po przeniesieniu rybek do wiekszego akwarium
Rybki rosna i nabieraja kolorkow
Dodatkowo sa ciezarne rybki tez ktore pewnie niedlugo beda spodziewac sie maluszkow