Witam, Ważne
Re: Witam, Ważne
Dzięki. Mi również było bardzo miło ciebie poznać. Szkoda że tak krótko:). A jeżeli chodzi o moje samopoczucie- mam straszne wahania nastroju. Od zadowolenia po płacz i gniew. Czasami wszystko na raz. Jak nie jestem sama to jest lepiej. Prawda jest taka, że większość dnia jestem sama.
sama? zawsze mozesz byc z nami
swietnie, ze sie dziewczyny poznalyscie i pogadalyscie - tez chcialabym dolaczyc do Was w realu
ale dzielace nas kilometry nie daja takiej mozliwosci

swietnie, ze sie dziewczyny poznalyscie i pogadalyscie - tez chcialabym dolaczyc do Was w realu

Vwd ja mialam szczescie Cie poznac i bardzo sie z tego ciesze - a co do Teni to mam nadzieje ze uda sie nam jeszcze spotkac nie raz zebys nie musiala byc sama. Pozdrawiam bardzo cieplutko 

Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
Dzięki Gosiu za numer telefonu do gin. Zbieram się:) Jutro zadzwonię. CHYBA MUSZĘ. Ból brzucha jest silniejszy a w ciąży nie jestem. Muszę sprawdzić czy wszystko jest ok. Dzisiaj miałam strasznie zabiegany dzień. Byłam u fryzjera, na zakupach ( 7 godzin-:)) z koleżanką, oraz zawiozłam swoje CV do jednego pracodawcy. A i rano jeszcze basen. Niedawno do domu wróciłam. PADAM.
Wypocznij kochana - mam nadzieje ze bedziesz zaowolona z wizyty u tego lekarza. Daj znac jak cos. Mam nadzieje ze pomimo zmeczenia wspaniale spedzilas czas a na basenie moglas sie zrelaksowac. Pozdrawiam cieplo 

Na razie nie wypoczywam. Upiekłam dzisiaj 2 blachy pasztetu, ugotowałam obiad, posprzątałam mieszkanie. Byłam na mieście. Dopiero co usiadłam. Jak będę po wizycie to dam znać jak było. Aczkolwiek nie udało mi się dodzwonić. Za tydzień mam miesiączkę, więc chyba już poczekam.
Zapisałam się do ginekologa, tylko nie do tego co mi Gosia poleciła. Nie mogłam się tam cały dzień dodzwonić. Jak już mi się jeden raz udało to Pani w rejestracji stwierdziła, żebym później zadzwoniła. Zapisałam się do innego (poleconego przez kogoś innego). Nie wiem czy to dobrze czy nie. Jutro się okaże. Ktoś zrezygnował i mam wizytę o 20:45. Najpierw usłyszałam że muszę 2 tygodnie poczekać na wizytę (prywatnie). Chyba to dobrze, że ma tyle pacjentek. Tym razem jest to młody lekarz, po 30tce. Jutro napiszę czego się dowiedziałam. A tym razem mam swoje wymagana, bez tego nie wyjdę. Chce badań: hormonalnych (na wszystkie hormony), monitoring cyklu, cytologię, oraz chciałabym sprawdzić czy może nie mam jakiejś bakterii, która może nie daje objawów ale może utrudnia zajście i donoszenie. Jeżeli stwierdzi, że to bez sensu to WYJDĘ.
Teniu daj znac jak przebiegla wizyta u tego lekarza i co o nim sadzisz - pozdrawiam goraco i myslami bede razem z Toba podczas Twojej wizyty. Powodzenia kochana.
Mam nadzieje, że tym razem się nie zawiodę. Ogólnie we wtorek stwierdziłam, że tak za około 2 mc. Jeżeli moja sytuacja nadal się nie zmieni, to pójdę do psychologa. Tak nie można żyć. Wykończę się. Chciałabym też uporać się z przeszłością. Moje życie nigdy nie było kolorowe. Jedyne co mi się udało to, to że mam kochającego MĘŻA.
Wiem ze z tego co mi opowiadalas to masz naprawde wspanialego meza i dobrz ze trafilas na niego. Ja mialam 2 spotkania z osoba, ktora nie do konca byla psychologiem ale jako profesjonalistka pracujaca w hospicjum dla dzieci pozwolila mi zrozumiec pewne rzeczy oraz wytlumaczyla moje obawy, co naprawde mi pomoglo i wyszlam z dolka - w kazdej chwili jednak moge zadzwonic do niej i umowic sie na wizyte gdy tylko bede tego potrzebowala - mam nadzieje ze jak cos to psycholog bedzie w stanie pomoc Tobie.
Trzymam kciuki za Twoja dzisiejsza wizyte - mam nadzieje ze sie nie zawiedziesz na tym lekarzu a wrecz przeciwnie ze bedziesz mogla powoli budowac swoje zaufanie wzgledem tego lekarza.
Trzymam kciuki za Twoja dzisiejsza wizyte - mam nadzieje ze sie nie zawiedziesz na tym lekarzu a wrecz przeciwnie ze bedziesz mogla powoli budowac swoje zaufanie wzgledem tego lekarza.
Jestem już po wizycie. Było miło i sympatycznie ale nie o to w tym wszystkim chodzi. Trochę bałaganu było z dokumentami bo trochę przez te lata się uzbierało. Miałam wrażenie, że Pan doktor nie mógł się w nich odnaleźć. Może za szybko wszystko chciał zrobić. Na razie mam mieszane uczucia. Pobrał cytologię, wymaz z pochwy na bakterie. Mam zrobić CA125, TSH, przeciwciała TOXO IgG, IgM, przeciwciała CMV IgG oraz IgM. Do tego będę miała przez 3-4 mc miała robiony monitoring cyklu. Jeżeli to nic nie da, nic nie wykaże to oznacza to ,ze już naprawdę nie ma szans na naturalne zajście. Pan doktor stwierdził, że szkoda że nie brałam, nie biorę vissanne (min 15 mc) bo to by dużo pomogło. Brałam kiedyś dosyć krótko ten lek, ale musiałam odstawić ponieważ miałam bardzo silne bóle głowy schodzące na szyję. A i moja torbiel niestety troszkę się powiększyła ( o 7,8 mm)
Porob badania zlecone przez lekarza - mi rowniez zlecono badania na
Mysle ze te badania duzo pokaza a do tego monitoring cyklu - warto sprobowac jeszcze raz. Mam nadzieje ze na kolejnej wizycie bedzie juz z gorki i lekarz nie bedzie zagubiony w tych wszystkich dkumentach - ale sama stwierdzilas ze sporo sie ich uzbieralo. Ja potrzebowalam kilku wizyt aby zaufac mojemu lekarzowi - widzialam jednak ze robi wszystko aby mi pomoc i pomoc uzyskalam. Mam nadzieje ze ten lekarz tez bedzie solidny i pomoze Ci w uzyskaniu wymarzonego szczescia.Tenia1987 pisze:przeciwciała TOXO IgG, IgM, przeciwciała CMV IgG oraz IgM.
Zrobiłam badania. Zobaczymy co w nich wyjdzie. Pan doktor kazał mi też zaprzestać odchudzania. Wręcz zakazał. Co do basenu to zobaczymy co wykaże wymaz. Poczekamy 3 do 4 mc i wrócimy do tematu in vitro. Mam również ograniczoną ruchomość macicY, CZYLI ZROSTY
Mysle ze basen nie zaszkodzi ale najwazniejsze zeby bylo wiadomo jak wygladaja wyniki badan. Rzeczywiscie zrosty powoduje uneruchomienie macicy - czy cos lekarz wspominal na ten temat ??? Pozdrawiam 

Zrosty można usunąć jedynie operacyjnie. Ograniczona ruchomość macicy nie pomaga zajść w ciążę. Utrudnia. Ogólnie to dzisiaj mam fatalny dzień. Ból jest straszny. Skończył mi się ketonal
Mam 2gi dzień miesiączki (Dostałam znowu troszkę szybciej) W takie dni jak dzisiaj myślę tylko o tym, że chciałabym już nie mieć miesiączki.
Próbuję uśmierzyć ból paracetamolem (wzięłam 2 razy po 500mg). Ból jest tak silny jest nie wiele to pomaga. Co innego ketonal 100 mg...

Teniu a kiedy idziesz ponownie do lekarza ? Mysle ze wtedy moglabys poprosic go o leki przeciwbolowe oraz dopytac jak on widzi Twoje szanse zajscie w ciaze przy unieruchomionej poprzez zrosty macicy. Pozdrawiam cieplutko.
Odebrałam wyniki. Sama nie wiem czy są dobre czy nie. Mam troszkę podwyższone CA125 (58, norma do 35) Pozostałe wyniki musi obejrzeć lekarz. Martwi mnie mój wymaz. Nie wiem czy go dobrze interpretuje. Poszukałam w internecie informacji i wyczytałam w kilku miejscach, że mając to może dojść do poronienia, u płodu pojawiają się wady rozwojowe. A można to załapać w bezpośrednim kontakcie lub NA BASENIE. Zastanawiam się czy miałam to wcześniej czy nie. Po poronieniu zaczęłam chodzić na basen i nie wiem czy załapałam to po poronieniu, czy miałam już przed. W sobotę idę do lekarza będę miała pierwsze USG (monitoring cyklu). Będzie to mój 7 dc. w sumie trochę szybko, ale ostatnio mam tak nieregularne miesiączki, że nigdy nic nie wiadomo. Ja podchodzę z rezerwą do tego wszystkiego. Zresztą Pan doktor stwierdził, że to jest już ostatnie badanie jakie mogę zrobić, żeby stwierdzić, że nic poza in vitro nie ma. Jeżeli w przeciągu tych 3-4 mc nie będzie jajeczka tzn. że go po prostu nie mam, więc nie zajdę. Mój mąż ma znowu inne nastawienie. Twierdzi, że lekarze się mylą. Do tej pory twierdzili, że nie zajdę w ciążę a jednak zaszłam. Ja nie wiem czy to, że udało nam się zajść nie było jednorazowe.
Dobrze bedzie jak pojdziesz do lekarza i wtedy bedzie wszystko wiadomo. Jezeli cos zalapalas to pewnie lepiej bedzie odczekac az to minie - moze lekarz poda Ci cos wtedy. Staraj sie nie myslec na razie o tym I sprobuj zobaczyc jak to bedzie wygladalo podczas badan. Podwyzszony wskaznik CA-125 moze wskazywac rowniez na stan zapalny a skoro mowilas ze masz unieruchomiona macice, tzn. w zrostach wiec wskaznik markera mogl sie podniesc w wyniku tej sytuacji.
/
Ostatnio zmieniony sobota, 8 listopada 2014, 14:55 przez Tenia1987, łącznie zmieniany 1 raz.
Witaj Teniu!
Ostatnio nie pisałam bo z czasem cieżko ale czytam Twoje wpisy na bieżąco. Lekarz zaleci konkretne leczenie i na pewno to wyleczysz. Ja właśnie dziś dzwoniłam do kliniki żeby zapytać o moje wyniki po leczeniu i jestem czysta!
Pozbyłam się bakterii. Jestem mega szczęśliwa bo teraz bez przeszkód możemy podchodzić do in vitro.
Powodzenia kochana i życzę abyś się szybko pozbyła tego co wyszło w wymazie.
Ostatnio nie pisałam bo z czasem cieżko ale czytam Twoje wpisy na bieżąco. Lekarz zaleci konkretne leczenie i na pewno to wyleczysz. Ja właśnie dziś dzwoniłam do kliniki żeby zapytać o moje wyniki po leczeniu i jestem czysta!
Pozbyłam się bakterii. Jestem mega szczęśliwa bo teraz bez przeszkód możemy podchodzić do in vitro.
Powodzenia kochana i życzę abyś się szybko pozbyła tego co wyszło w wymazie.
Jezeli masz pytania na ktore chcialabys poznac odpowiedzi - zapisz sobie je wszystkie na kartce przed wizyta a wtedy na pewno nie zapomnisz sie zapytac o to co nie daje Ci spokoju.
Masz naprawde wspanialego mezczyzne, ktory Cie kocha i dba o Ciebie - pozdrawiam i do zobaczenia we wrzesniu. We wrzesniu ja bede z moim mezczyzna w Olsztynie
Masz naprawde wspanialego mezczyzne, ktory Cie kocha i dba o Ciebie - pozdrawiam i do zobaczenia we wrzesniu. We wrzesniu ja bede z moim mezczyzna w Olsztynie

Tenia, leczysz sie, robisz wszystko co mozesz, wiec sie nie zadreczaj!!!!
Zyj i ciesz sie z tego co juz masz
bedzie dobrze
jeszcze masz czas
zobaczysz, wszystko sie ulozy
W ostatecznosci jest wymyslone juz przeciez in vitro
Zyj i ciesz sie z tego co juz masz

W ostatecznosci jest wymyslone juz przeciez in vitro

Wiem, że jest in vitro. Pewnie z niego skorzystam. Cały czas mi dźwięczą w uszach słowa lekarza, że musimy szybko się decydować dopóki AMH jeszcze nie jest takie złe. W moim wieku powinno być dużo wyższe ale cóż operacje robią swoje, endo też. Teraz chodzę do dentysty a i odwiedziłam okulistę. Od 15 lat powinnam nosić okulary. Oczywiście nie nosiłam. Od 3 tygodni zmieniłam to:) Wzięłam się za siebie. Teraz w sobotę idę na USG. Zobaczymy czy będzie już pęcherzyk. Oby:)
Jak czytam Twoje posty, widzę swoje obawy przez które przechodziłam, wiem, że może Cię to wcale nie pocieszy ale po pewnym czasie zaczynamy się przyzwyczajać do niektórych myśli i nie przechodzimy tak dramatycznie jak na początku, każdego kolejnego miesiączkowania. ja już nie stwarzam sobie niepotrzebnych nadziei... Po prostu żyję, robię to co lekarz karze, a jak się zdarzy że @ nie przyjdzie to będę bardzo szczęśliwa. Wolę być miło zaskoczona niż przeżywać kolejne rozczarowania. Musimy przeć do przodu. Trzymam za Ciebie kciuki.
Teniu jutro jestem wirtualnie razem z Toba podczas wizyty u lekarza. Kciuki I daj znac jak wszystko wyglada.
Jestem już po wizycie. Mam 2 pęcherzyki. Po jednym w każdym jajniku. Jeden ma 12 mm a drugi 15 mm. Lekarz będzie je obserwował. Jeżeli chodzi o wymaz to mam się w ogóle nie przejmować. Mam bakterie która normalnie jest u 100% ludzi tyle że w jelicie grubym. Ze względu na kobiecą budowę narządów rodnych może dojść do przeniesienia (może być też to basen). To co ja mam ma dużo kobiet w ciąży. Dostane lek który biorą kobiety w ciąży, żeby mieć pewność że antybiotyk mi nie zaszkodzi. Teraz idę we wtorek rano. Będę miała kolejne USG. Ogólnie to się ucieszyłam, że w ogóle są. Teraz, żeby urosły itd.
To nie jest tragedia, da się wyleczyć, moją siostrę leczyli z tego 2 tygodnie przed porodem. A za pęcherzyki trzymamy kciuki.

Wspaniale wiadomosci - kciuki za wzrost pecherzykow. Zycze dobrych wiesci we wtorek 

Gratuluję i życzę powodzenia!