Forum Pierwszego Polskiego Portalu Endometriozy - endometrioza.org
Forum dla osób chorych na endometriozę i adenomiozę. Baza wiedzy dotycząca endometriozy, grupa wsparcia, porady. Miejsce w sieci dla kobiet chorych na endometriozę - a w tym: endometrioza, laparoskopia, zrosty, marker ca-125, niepłodność, torbiele
Nareszcie sobota I piekna pogoda ze az chce sie isc na spacer. Z Kevinem poszlismy na spacerek a w drodze powrotnej do domku wstapilismy na jednego drinka do pubu
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
Dziekuje kochana :* Jestem naprawde bardzo szczesliwa ze mam Kevina - czas tak szybko biegnie a juz niedlugo bedzie nasza rocznica poznania sie - 15 kwietnia oraz rocznica gdy zdecydowalismy sie byc razem - 2 maja
Wtedy byl naprawde wspanialy dzien - az chcialo sie isc na maly spacerek
A wracajac do mnie to jakos nie moge pozbyc sie problemu z moim gardlem - zaczelam nawet plukac gardlo herbatka septosan aby pozbyc sie stanu zapalnego.
W czwartek 10 kwietnia mam wizyte kontrolna u ginekologa onkologa - zobaczymy co oni powiedza.
31 marca dodatkowo dostalam list od specjalisty leczenia bolu ze zostawil mi ponownie wizyte otwarta na kolejnych 12 miesiecy - mam dzwonic do jego sekretarki i umawiac sie na wizyte gdyby tylko bol ponownie powrocil - takze zobaczymy na jak dlugo bedzie dzialal zastrzyk ktory zostal wykonany 10 stycznia 2014.
Czesc Sloneczko !!!!! Super jest wiedziec ze jestesmy razem tutaj !!!!!!!!!!
Do domku Kevina (bo tu obecnie mieszkamy) kupilismy sofe - lozko zeby wstawic do biura - przymierzamy sie kupic jeszcze rame do lozka bo mamy materac a takze stojak na plyty cd/dvd. Dzis sofa - lozko zostanie przetransportowana z Kevina firmy do domku I Kevin zamierza ja dzis skrecic wieczorem
Moi rodzice przylatuja 20 maja do nas wiec zamierzamy miec chociaz cos do spania dla nas i dla nich
Moje rybki plywaja w swoich akwariach - przetransportowalismy akwaria wiec rybki nadal sa w swoich wlasnych domkach
Rybki Kevina sa wieksze niz moje - kilka jest naprawde duzych I moglyby byc obawy ze moje rybki bylyby atakowane przez rybki Kevina.
tak myslalam, ze lepiej w osobnym akwarium, ale fajnie, ze je przetransportowaliscie
jejku, wizyta rodzicow - to brzmi naprawde ciekawie!
Super, ze sie rodzice wybieraja do Ciebie! To bedzie zapewne b.mily czas.
17 maja ja lece do Polski na 3 dni i 20 maja razem z rodzicami lece do Anglii na tydzien czasu. 27 maja oni wroca do Polski ponownie, takze moja mama spedzi dzien mamy w Anglii ze mna, Kevinem i moim tata
Z Kevinem zamierzamy ich zabrac w jakies ciekawe miejsca na spacery, pokazemy im moj dom. Zabierzemy do restauracji a takze Marika chce spotkac sie ponownie z moimi rodzicami
Z Kevinem otrzymalismy prezent od dzikiej kotki, ktora dokarmialismy w naszym ogrodzie z tylu domu - kotka okocila sie wczoraj, wiec polozylismy jej reczniki w koszyku, gdzie lezy z 5-cioma kocietami (3 rude, 1 czarny i 1 bury). Mamy troszke pracy w dogladaniu i dokarmianiu kotki zeby wykarmila maluszki
Na razie dobrze sie czuje chociaz odczuwalam bole w dolnej prawej czesci plecow jak wczesniej ale dzis jest calkiem dobrze. Poza tym mamy dzis 1-sza rocznice naszego zwiazku.
Niechcacy przytrzasnelam sobie przesuwanymi drzwiczkami reke kolo kciuka i na razie ciezko jest mi robic niektore rzeczy.
Kotki rosna - maja 15 dni oraz sa dwie osoby chetne, ktore wezma 2 kotki - takze to sa wspaniale wiesci
Kochana gratulacje na pierwsza rocznice i duzo szczescia i milosci na nastepne lata
Kotki sa cudowne sama bym wziela jednego ale moj narazie nie chce o tym slyszec szczegolnie teraz kiedy nasz lobuz co chwile laduje u weterynarza bo sobie cos robi ;/ najpierw naderwal pazur musieli mu usuwac chirurgicznie a teraz narazie bez weta walczymy z obitym badz zlamanym ogonem ;/
Pozdrawiam kochana Udanego bank holiday weekend
"Ból jest jak tkanina. Im jest mocniejszy, tym więcej jest wart..."
Mala czarnulka zostaje z nami - wczoraj znalezlismy dom dla malego rudego kotka z czego sie bardzo ucieszylismy. Poza tym kolejnego rudego kotka wezmie tata Kevina - musimy wiec znalezc dom dla jeszcze jednego rudego kotka.
Oto fotka naszej malej czarnulki - dalismy jej imie Luna
Luna - urodzila sie 18 kwietnia 2014
Luna.jpg (84.26 KiB) Przejrzano 19852 razy
Ja ostatnio czulam sie zmeczona a szczegolnie wczoraj po dniu spedzonym na powietrzu oraz dzisiaj co bylo dla mnie dziwne bo przespalam noc idac wczesnie do lozka a wstalam mimo wszystko zmeczona.
19 maja zaczelam brac CLO I teraz musze zaczekac na @ bo od konca stycznia jej nie mialam - pozniej mam brac CLO miedzy 5 a 10 dniem cyklu. Dodatkowo dostalam jeszcze jeden lek od mojego gina ktory ma mi pomoc w zajsciu w ciaze a jest to GlucophageXR 500 mg, ktory mam brac dwa razy dziennie. Zastanawiam sie czy ten lek moze powodowac ze mam krwawienia z nosa i robia mi sie jakby skrzepy, ktore musze usuwac co jakis czas.
kotek przeslodki i taki jakis niezalezny
duzo tam w okolicy kotow?
-------------------------------------------------------------
oby Ci ten lek pomogl!
i nic nie krwawilo!
i oby sie wszystko ulozylo!!
-------------------------------------------------------------
Gosiu,
skad masz ten piekny portret przy nicku?
to kredkami rysowane?
Kolejny rudy kotek znalazl dom w niedziele - kolezanki z pracy corka wziela wiec teraz na razie mamy dwa maluszki. Wkrotce zrobie specjalne miejsce dla czarnulki - no chyba ze ona pojdzie do taty Kevina i ostatniego rudego kotka damy jeszcze komus. Kevin mowil ostatnio ze nasza malutka koteczka nie bedzie sie uczyc u nas zadnych sztuczek wiec na razie nie wiem jak to wyglada. Wkrotce sie okaze ale czarnulki nie zamierzam nikomu juz teraz oddac - moze isc do taty Kevina bo bede mogla ja widywac od czasu do czasu
Osttanio troche odczuwam dolna czesc plecow i bole brzucha - na razie nie wiem co sie dzieje ale mam na to oko zeby w razie czego dzialac. Moge tylko powiedziec ze nie jest jeszcze uciazliwe i funkcjonuje normalnie. Jedynie zmeczenie daje sie we znaki.
Awatarek przy nicku zostal zrobiony z normalnej fotki w specjalnym programie ktory przerabia foteczki lub tworzy bardzo ciekawe kombinacje gdzie umieszczasz swoja fotke a program kreuje rozne rysunki, obrazki - raz zrobilam ze kotek jest kolo basenu a w odzie w basenie widac jest moje odbicie zrobione wlasnie dzieki umieszczeniu fotki. Takze obrazek przy nicku jest czyms innym i zarowno ciekawym