Witam, Ważne
-
- Ekspert
Re: Witam, Ważne
Lepiej cos?
Teniu jak badania kontrolne ??? Czy zauwazono jakies zmiany na lepsze ??? Jak sie czujesz ostatnio I czy udaje Ci sie powolutku wychodzic juz z domu ?? Pozdrawiam bardzo cieplutko.
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
Cześć dziewczyny, nie pisałam dosyć długo bo w sumie co miałam pisać? Narzekać:). Co u mnie. W miarę dobrze funkcjonuję. Od ponad 5 mc pracuję. Mam gorsze i lepsze dni jeżeli chodzi o bóle. Są dni kiedy ciężko mi wytrzymać. Ale mam news
jestem w ciąży. Jestem w trakcie piątego tygodnia:):):). Zaszłam naturalnie:) Cieszę się i jestem przerażona:)

Teniu,
czekalam na Twoj wpis.
Myslalam o Tobie czesto.
Zwlaszcza gdy sama b.zle sie czulam to Cie w myslach wspominalam i caly czas sledzilam czy czasem sie nie odezwalas.
a tu NIESPODZIANKA
b.b.b.b.b.b.b.b.b.b.b. sie ciesze i GRATULUJE
nie badz przerazona
dasz rade z kregoslupem
wszystko sie ulozy
to ogromne szczescie i radosc!!!
macierzynstwo jest cudowne
bedziesz miala ciezko, bo dzwigac Ci pewnie nie wolno, ale wszystko sie ulozy!
A jak w pr.? juz wiedza?
Odzywaj sie, nawet po to, by pomarudzic
czekalam na Twoj wpis.
Myslalam o Tobie czesto.
Zwlaszcza gdy sama b.zle sie czulam to Cie w myslach wspominalam i caly czas sledzilam czy czasem sie nie odezwalas.
a tu NIESPODZIANKA
b.b.b.b.b.b.b.b.b.b.b. sie ciesze i GRATULUJE
nie badz przerazona
dasz rade z kregoslupem
wszystko sie ulozy
to ogromne szczescie i radosc!!!
macierzynstwo jest cudowne

bedziesz miala ciezko, bo dzwigac Ci pewnie nie wolno, ale wszystko sie ulozy!
A jak w pr.? juz wiedza?
Odzywaj sie, nawet po to, by pomarudzic

a jak sie czujesz?
wiesz, caly czas ciesze - dzieki, ze sie podzielilas swoja radoscia
wiesz, caly czas ciesze - dzieki, ze sie podzielilas swoja radoscia

Dziękuję:) nie boję się o kręgosłup bo wiem co mnie czeka. Lekarz mnie uprzedził co będzie gdy zajdę w ciążę. Boję się panicznie poronienia. Już raz przez to przechodziłam. W pracy nic nie wiedzą. Wzięłam kilka dni urlopu ale w poniedziałek muszę wrócić. W przyszłym tygodniu mam USG. Mam chyba wszystkie objawy:). Zaczęło się od wymiotów (jeszcze nie widziałam, że to ciąża- myślałam, że się zatrułam) , potem mega mdłości i ból brzucha, upławy, ból żołądka ból kręgosłupa lędźwiowego a teraz mam mega apetyt:). Bardzo się boję, że coś pójdzie nie tak aczkolwiek cały czas powtarzam sobie, że będzie ok. Taka niespodzianka:)
aa i zapomniałam, że ciągle biegam siusiu:) hehehe
Bedzie dobrze-mysl pozytywnie!!!!
Ucz sie na bledach innych - idz na L4, w domu dopilnujesz wszystkiego, mniej stresu, mniej wysilku... Zycze Ci wiele radosci z odmiennego stanu
Wszystkiego dobrego! - pisze to z duzym usmiechem na ustach
i prosze odzywaj sie, ok?
Ucz sie na bledach innych - idz na L4, w domu dopilnujesz wszystkiego, mniej stresu, mniej wysilku... Zycze Ci wiele radosci z odmiennego stanu

Byłam na usg i widziałam pęcherzyk ciążowy oraz ciałko zoltkowe ( żółte). Niedługo będę miała kolejne usg oby było już serce:) Przyjmuje trochę leków. A i męczą mnie całą dobę mdłości i wymiotuje. Jestem już na zwolnieniu. Jestem mega szczęśliwa ale ciągle się boję:)
Ktos opowiedzial mi taka historie: Zyla sobie kobieta. Wiecznie zamartwiala sie na zapas o wszystko. Miala slicznego synka. Ciagle o niego drzala, ze mu sie cos stanie, ze zachoruje, ze spotka zlych ludzi, ze bedzie nieszczesliwy. Pilnowala go, nie pozwala nigdzie samemu chodzic mowiac: "To dla Twojego dobra, zeby Ci sie nic nie stalo.". Potem martwila sie, ze jakas dziewczyna zlamie mu serce. Potem martwila sie, ze wybral zle studia i nie znajdzie pracy. Potem matwila sie, ze jego malzenstwo bedzie nieszczesliwe. A gdy pojawil sie wnuk, zaczela sie zamarwiac o wnuka. Na lozu smierci analizowala swoje postepowanie i doszla do wniosku, ze nie byla szczesliwa, bo ciagle drzala o swoich bliskich, a przeciez miala wiele powodow, aby sie cieszyc...
Przypominam sobie te historie, gdy zaczynam miec obawy co do przyszlosci. Staram sie cieszyc chwila! Staram sie nie zamartwiac na zapas - co ma byc to i tak bedzie, ale moge miec szczesliwe wspomnienia szczesliwych chwil
Kochana Teniu, ciesz sie chwila!!!!!
Badz radosna! Badz jak skowronek, bo to jest ten czas, w ktorym masz miec usmiech od ucha do ucha
Masz powod, zeby sie cieszyc! Gdy bedziesz bala sie na zapas przycmi to Twoje szczescie. To ze sie obawiasz to naturalne, ale trzeba optymistycznie patrzec w przyszlosc! Trzeba sie umiec cieszyc. Bedzie dobrze, bo niby dlaczego ma byc zle?! To Twoja chwila! To Twoje szczescie - nie przegap go. Wszystko bedzie dobrze
Bedzie cudownie!!!- i tak do tego podejdz.
A ja ciesze sie razem z Toba
Odpoczywaj na zwolnieniu, dobrze sie odzywiaj, ogladaj same mile filmy bez przemocy, otaczaj sie przedmiotami puchowymi, miekkimi, kolorowymi. Rozmawiaj tylko z tymi, ktorzy Ci dobrze zycza i wprawiaja Cie w swietny nastroj i nie przejmuj sie niczym. Radze Ci zyczliwie: Posluchaj mnie!
Przypominam sobie te historie, gdy zaczynam miec obawy co do przyszlosci. Staram sie cieszyc chwila! Staram sie nie zamartwiac na zapas - co ma byc to i tak bedzie, ale moge miec szczesliwe wspomnienia szczesliwych chwil
Kochana Teniu, ciesz sie chwila!!!!!

A ja ciesze sie razem z Toba

Jestem mega szczęśliwa. Wczoraj widziałam z mężem bijące serduszko naszego maluszka. Ma się dobrze ma już całe...7 mm
:) . Poplakalam się u swojego lekarza oczywiście że szczęścia. Trochę leków biorę ale jestem dobrej myśli:)

Super
Niech to szczescie trwa i trwa
Pozdrawiam b.mocno
Niech to szczescie trwa i trwa
Pozdrawiam b.mocno
Teniu ale masz wspaniale wiadomosci - ciesze sie ze udalo sie Tobie bo wiem jak bardzo tego pragnelas. Zycze aby maluszek dobrze sie rozwijal a Ty zebys kazdego dnia cieszyla sie chwila macierzynstwa. Dbaj o siebie I malenstwo - buziaki.
Jesteśmy bardzo szczęśliwi:) skonczylam 11 tydzień. Niedługo będę miała usg prenatalne. Nie mogę się doczekać:). Trochę lepiej się czuję. Powoli wraca apetyt. Niestety mam cukrzycę ciążowa - mierze cukier kilka razy dziennie.
Teniu ciesze sie Waszym szczesciem oraz ze juz wkrotce bedziesz mogla zobaczyc maluszka na usg - to chyba bedzie najszczesliwsza chwila by zobaczyc maluszka 
Co do cukrzycy ciazowej - czy jest mozliwosc obnizenie cukru w jakis sposob? Jak cukrzyca ciazowa wplywa na Twoje zdrowie ? Czy lekarz dal jakies wytyczne co mozesz jesc aby poziom cukru nie byl zbyt wysoki ?

Co do cukrzycy ciazowej - czy jest mozliwosc obnizenie cukru w jakis sposob? Jak cukrzyca ciazowa wplywa na Twoje zdrowie ? Czy lekarz dal jakies wytyczne co mozesz jesc aby poziom cukru nie byl zbyt wysoki ?
Gosiu widzieliśmy nasze maleństwo. Prawdopodobnie będziemy mieli córeczkę:) jest śliczna. Ma małe rączki, nóżki, mały śliczny nosek. Serduszko bije prawidłowo ( słuchalismy po raz pierwszy) i co najważniejsze jest zdrowa:) Co do cukrzycy to mam wytyczne co do diety. Mierze kilka razy dziennie poziom cukru i patrze co szkodzi a co nie. Mi nic się nie dzieje. Gorzej dziecko będzie znosić cukrzycę dlatego muszę wyrównać poziom.
-
- Ekspert
Teniu, b.Wam gratuluje! 
To wspaniale, ze bedziecie miec dziecko.
Wspaniale, ze sie dobrze rozwija
Mocno trzymam za Was kciuki i zycze powodzenia!!!
A cukrzyca sie nie martw - duzo kobiet ma podobny problem i jest ok

To wspaniale, ze bedziecie miec dziecko.
Wspaniale, ze sie dobrze rozwija

Mocno trzymam za Was kciuki i zycze powodzenia!!!
A cukrzyca sie nie martw - duzo kobiet ma podobny problem i jest ok
Teniu bardzo sie ciesze Twoimi wspanialymi wiadomosciami - to naprawde fantastycznie ze malutka rozwija sie prawidlowo oraz ze jest zdrowa.
Mam nadzieje ze zdolasz utrzymac prawidlowy poziom cukru - dobrze ze mozesz sprawdzac to wszystko oraz starac sie to wszystko wyrownac.
Kiedy masz kolejne usg badz kolejne badania ?
A tak poza tym to jak wyglada nasze miasto po zimie ? Czy robi sie coraz cieplej ? Buziaki I dbaj o siebie i malutka. Sciskam cieplutko
Mam nadzieje ze zdolasz utrzymac prawidlowy poziom cukru - dobrze ze mozesz sprawdzac to wszystko oraz starac sie to wszystko wyrownac.
Kiedy masz kolejne usg badz kolejne badania ?
A tak poza tym to jak wyglada nasze miasto po zimie ? Czy robi sie coraz cieplej ? Buziaki I dbaj o siebie i malutka. Sciskam cieplutko

Gosiu, dzisiaj idę na wizytę:) będę miała robione ponownie USG. Nie mogę się doczekać:). Inne badania mam robione w zasadzie co chwilę. Tylko mam problem z cukrem. Jest mi strasznie ciężko wyregulowac. Jednego dnia zjem i mam dobry cukier a następnego dnia zjem to samo i jest zły. Szczególnie na czczo. Pogoda jest całkiem fajna. Robi się coraz cieplej. A i oczywiście wszędzie pełno dziur w drogach po zimie:)
No to rzeczywiscie dziwnie sie dzieje z tym cukrem - nie wiem jak to jest gdy jest sie w ciazy poniewaz ja nie bylam w ciazy oraz nie bylam w sytuacji gdy musialam pilnowac poziom cukru.
Jak sie ogolnie odzywiasz podczas ciazy - czy masz jakies zachcianki czy jesz duzo owocow ? Ja ostatnio jem duzo owocow dzieki czemu stracilam az 12 kg
Z tymi dziurami w ulicy to niezbyt ciekawie - ja I Kevin bedziemy w lipcu na motorize wiec mam nadzieje ze do tej pory zalataja te dziury
Buziaki
Jak sie ogolnie odzywiasz podczas ciazy - czy masz jakies zachcianki czy jesz duzo owocow ? Ja ostatnio jem duzo owocow dzieki czemu stracilam az 12 kg

Z tymi dziurami w ulicy to niezbyt ciekawie - ja I Kevin bedziemy w lipcu na motorize wiec mam nadzieje ze do tej pory zalataja te dziury

Buziaki
i jak tam nasza mamuska?
U nas wszystko w porządku. Malutka rośnie- a co za tym idzie brzusio też:) z cukrzycą nie jest źle. Czasami tylko ma podwyższony. Ogólnie mam ogromną ochotę na słodycze w szczególności lody ale niestety muszę sobie odmawiać. A i czasami chce mi się....kebaba:) ale też nie wolno:). Owoców też zbytnio mi nie wolno jeść. Skonczylam 4 miesiąc.
Dobrze sobie radzisz - wiem ze ciezko jest sobie odmowic tego na co ma sie ochote a szczegolnie w okresie ciazy - ale Ty nie ulegasz pokusom zeby tylko wszystko ulozylo sie jak najlepiej. Jestem pelna podziwu dla Ciebie ze tak wsdpaniale sobie radzisz.
Kiedy masz nastepna wizyte u lekarza oraz skan - mam nadzieje ze wspaniale jest zobaczyc mala istotke na monitorze.
Czy duzo wypoczywasz ??
Moja chrzesniaczka urodzila chlopca - jest naprawde fajny. Zycze duzo radosci w okresie ciazy - dbaj nadal o siebie. Buziaki.
Kiedy masz nastepna wizyte u lekarza oraz skan - mam nadzieje ze wspaniale jest zobaczyc mala istotke na monitorze.
Czy duzo wypoczywasz ??
Moja chrzesniaczka urodzila chlopca - jest naprawde fajny. Zycze duzo radosci w okresie ciazy - dbaj nadal o siebie. Buziaki.
Czesc Tenia
podziel sie swoimi spostrzezeniami i radosciami kobiety w ciazy
czekamy na wiesci
podziel sie swoimi spostrzezeniami i radosciami kobiety w ciazy

czekamy na wiesci
Hehe rośniemy. Malutka jest bardzo ruchliwa. Kopie:). Cieszę się z każdego- póki co nie bolą. Oszczędza mój kręgosłup. Mam już większe problemy z kręgosłupem a i zrosty dają o sobie znać. Dzisiaj mam wizytę i dowiem się ile córcia waży bo ogólnie ja bardzo mało przytyłam. Cóż więcej- niestety dieta nie wystarczyła i jestem na insulinie. Cieszę się bardzo:) za 3 miesiące wezmę w ramiona upragnione dziecko:)

cudownie
-
- Ekspert
CZeeeeeeeesc Mamuska
Jaka jestes juz gruba?
napisz ile przytylas i jak sie czujesz
Jaka jestes juz gruba?

Cześć:) czuje się od jakiegoś czasu źle. Miewam skurcze i bóle brzucha. Skonczylam 28 tydzień ale przytyłam malutko bo zaledwie 3 kg ( a dodam że nie jestem otyla. Przed ciąża moje BMI było w normie). Mała waży już 1,1 kg. Mam problemy z cukrzycą. Od 2 tyg nie możemy zapanować nad nią. Nawet po samych warzywach cukier się podnosi ponad normę. Szczególnie na czczo. A tak poza tym jestem szczęśliwa:)
ok Kochana Trzymaj sie !!!!!!!!!!!!!
Badz dzielna jak zawsze
a masz gina kt. zna sie na cukrzycy?
Badz dzielna jak zawsze

a masz gina kt. zna sie na cukrzycy?
Jeżeli chodzi o cukrzycę to jestem pod opieką poradni diabetologicznej. Chodzę tam co 2 tyg. Natomiast ginekolog ocenia rozwój dziecka. Czy nic złego przez cukrzycę się nie dzieje.