witajcie
Re: witajcie
Gosiu, a czy ty koniecznie musisz to pakować ( co wiąże się z dźwiganiem- co ma swoje odciśnięcie w bólach) ktoś inny nie może tego wykonywać? wiem, że czasem jest ciężko bo to należy do naszych obowiązków i nie masz na to wpływu a nikt nie pomyśli że wypadało by Ci pomóc- Ludzie myślą że jak wróciłaś już do pracy ze zwolnienia to jesteś zdrowa i sobie radź!!!
" po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój"
Jak cos to jutro porozmawiam z supervisorem na ten temat jezeli to sie powtorzy - wiem ze pewnie tak mysla ze jak sie wraca to jestes w pelni sil i dasz rade ze wszystkim bo nie odczuwaja tego dyskomfortu jaki my czujemy jednak po operacji. W pracy sa tylko 2 osoby znajace sie na szpitalnych setach na wczesnej zmianie jak jestem bo reszta osob to nowi pracownicy - wiec to bede albo ja albo moja kolezanka.
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
Witaj Gosiu, szczerze współczuję, faktycznie z dźwiganiem, czy wogóle z pracą związaną z wysiłkiem nie ma żartów, organizm potrzebuje trochę czasu na zregenerowanie się po takiej ingerencji. Trzymaj się cieplutko 

Witaj dorzmy na moim watku 
Z tym dzwiganiem to wiem jak to jest ze nie mozna i tak dalej ale tez wiem ze dzwiganie jest zabronione przez pierwszy miesiac po zabiegu a u mnie jest to juz drugi miesiac teraz a ja od ponad tygodnia jestem oslabiona i mam bole ktore zwiekszaja swoja sile i biore coraz wiecej przeciwbolowych.
Nawet dzis siedzac w domku, po spacerku ktory sobie zrobilam zeby odetchnac swiezym powietrzem i delektowac sie piekna sloneczna pogoda z temp. okolo 20 C w Anglii, czuje oslabienie i jestem po dawce leku przeciwbolowego.
Czuje jakby dzis juz bylo lato a nie wiosna dopiero

Z tym dzwiganiem to wiem jak to jest ze nie mozna i tak dalej ale tez wiem ze dzwiganie jest zabronione przez pierwszy miesiac po zabiegu a u mnie jest to juz drugi miesiac teraz a ja od ponad tygodnia jestem oslabiona i mam bole ktore zwiekszaja swoja sile i biore coraz wiecej przeciwbolowych.
Nawet dzis siedzac w domku, po spacerku ktory sobie zrobilam zeby odetchnac swiezym powietrzem i delektowac sie piekna sloneczna pogoda z temp. okolo 20 C w Anglii, czuje oslabienie i jestem po dawce leku przeciwbolowego.
Czuje jakby dzis juz bylo lato a nie wiosna dopiero

Oj to u Ciebie z tym bólem nieciekawie, ja jestem 5 tygodni po operacji ale jak więcej wysiłku użyję (choćby dłuższe zakupy) to brzuch twardnieje i pobolewa, to jednak potrzebuje czasu. Mam nadzieje że u Ciebie ustabilizuje się wszystko, a przeciwbólowe schowasz głęboko.
hmm... 20 stopni i słońce, no pogody to Ci zazdroszczę, kiedy tu tak będzie..
korzystaj ile się da, przynajmniej pogoda pozytywnie nastraja 
hmm... 20 stopni i słońce, no pogody to Ci zazdroszczę, kiedy tu tak będzie..

Pogoda nastraja pozytywnie to fakt i ciesze sie malym spacerkiem bo wiecej potrzebuje wypoczynku.
Moje bole i oslabienie sa nadal pomimo ze wypoczywam - w poniedzialek dzwonie do szpitala zeby to wszystko omowic i moze bede miala wczesniejsza wizyte - mam bole brzucha wewnatrz w miejscu gdzie byl umieszczony laparoskop a odczucie jest takie jakby mi cos wkladano lub przecinano - mam nadzieje ze nic sie nie rozerwalo wewnatrz lub nie peklo.
Bole tez mam po prawej stronie jajnika.
Do tego czesto biegam do toalety (jak dzis to co 2 godziny) i oddaje czesto stolec (3-5 razy dziennie) i czuje jakby ucisk po prawej stronie wiec nie wiem czy znow cos tam nie rosnie (guz ktory wytwarzal w mojej sytuacji hormony meskie bo nadal mam wloski na w okolicy brody) - oddaje duzo gazow i nie jest to zwiazane z jedzeniem bo nie jem zbyt obfitych posilkow jakbym przesadzala z nimi. Brak miesiaczki od 2 miesiecy (nie wiem czy krwawienia kiedy tylko widzialam bylo to widoczne podczas pocierania zaliczyc do @ czy tylko krwawienia zwiazanego z zabiegiem).
Tak bym chciala schowac przeciwbolowe i zeby choroba nie wrocila do mnie bo moja diagnoza ze mam rzadki typ raka jajnika zamiast endo dala mi popalic a moje emocje sa bardzo zmienne kiedy pojawiaja sie bole a juz myslalam ze jest dobrze.
Jutro lub we wtorek dam znac czego dowiedzialam sie po rozmowie z pielegniarka na ten temat.
Moje bole i oslabienie sa nadal pomimo ze wypoczywam - w poniedzialek dzwonie do szpitala zeby to wszystko omowic i moze bede miala wczesniejsza wizyte - mam bole brzucha wewnatrz w miejscu gdzie byl umieszczony laparoskop a odczucie jest takie jakby mi cos wkladano lub przecinano - mam nadzieje ze nic sie nie rozerwalo wewnatrz lub nie peklo.
Bole tez mam po prawej stronie jajnika.
Do tego czesto biegam do toalety (jak dzis to co 2 godziny) i oddaje czesto stolec (3-5 razy dziennie) i czuje jakby ucisk po prawej stronie wiec nie wiem czy znow cos tam nie rosnie (guz ktory wytwarzal w mojej sytuacji hormony meskie bo nadal mam wloski na w okolicy brody) - oddaje duzo gazow i nie jest to zwiazane z jedzeniem bo nie jem zbyt obfitych posilkow jakbym przesadzala z nimi. Brak miesiaczki od 2 miesiecy (nie wiem czy krwawienia kiedy tylko widzialam bylo to widoczne podczas pocierania zaliczyc do @ czy tylko krwawienia zwiazanego z zabiegiem).
Tak bym chciala schowac przeciwbolowe i zeby choroba nie wrocila do mnie bo moja diagnoza ze mam rzadki typ raka jajnika zamiast endo dala mi popalic a moje emocje sa bardzo zmienne kiedy pojawiaja sie bole a juz myslalam ze jest dobrze.
Jutro lub we wtorek dam znac czego dowiedzialam sie po rozmowie z pielegniarka na ten temat.
Gosiu udaj się do lekarza. Chociaż wiem że twój gin. jest tu w Polsce. Długo masz już i bóle i to utrzymujące się złe samopoczucie... Tego zamiast coraz mniej z czasem rekonwalescencji to lista się wydłuża.
Kasiu opisalam moje wszystkie dolegliwosci w mailu i wyslalam do pielegniarki - dzis dostalam odpowiedz ze przekaze tego maila lekarzowi i napisala ze moze rzeczywiscie byloby lepiej zebym przyszla wczesniej do kliniki teraz. Wiem rownie ze jak tylko uzyska odpowiedz od lekarza to postara sie zaaranzowac dla mnie wczesniejsza wizyte w tym wypadku.
Takze zobacze jak to bedzie a w miedzyczasie bede pilnowac tego wszystkiego co sie dzieje ze mna.
Takze zobacze jak to bedzie a w miedzyczasie bede pilnowac tego wszystkiego co sie dzieje ze mna.
Gosiu mam nadzieję że to nic poważnego, ale faktycznie sporo tych objawów, dobrze że skontaktowałaś się z pielęgniarką, lepiej wcześniej niż później jeżeli coś miałoby być nie tak. Myślę że Ci pomogą, ale bez wizyty w klinice pewnie się nie obejdzie. Dużo sił do tego wszystkiego Ci życzę.
-
- Stały bywalec
Gosiu, uważaj na siebie. Zdaję sobie sprawę, że w pracy pewnych rzeczy nie przeskoczysz, ale staraj sie minimalizować wszelkie ryzyko. Wiem, że ostatnio mało mnie na forum, ale wracam powoli do równowagi, tez psychicznej i z czasem sie poprawię
Dbaj o siebie kochana i odpoczywaj ile sie da.

-
- Ekspert
Gosiu, sluchaj dorzmy i Malgosi
a Ty Malgosiu wracaj do nas na dluzej, bo b.nam Ciebie tutaj brakuje...

Oczywiscie slucham Was dziewczyny i naprawde staram sie nie obciazac mojego organizmu chociaz nie zawsze jest to mozliwe.
Mam ustalona wizyte w szpitalu w klinice - jezeli moge przyjechac na wizyte w tym tygodniu to wizyte mialabym w czwartek o godz. 14.30 ale jezeli nie mam jak pojawic sie w klinice to oczekuja na mnie 28 kwietnia wtedy zeby sprawdzic co sie dzieje. Mam wiec dylemat bo jezeli dostane na pismie date wizyty to moge pojechac w tym tygodniu i bede musiala zmienic zmiane oraz isc z rana na pieszo do pracy - a z drugiej strony wolalabym 28 kwietnia kiedy bede mogla z rana pojechac do pracy samochodem z kolega ale czy wytrzymam z tymi bolami bo daje mi sie we znaki coraz silniejszy bol.dorzmy pisze:bez wizyty w klinice pewnie się nie obejdzie.
Dziewczyny na wizyte mam sie zglosic w ten czwartek na godz. 14.30 wedle decyzji mojego lekarza po zapoznaniu sie z moimi dolegliwosciami ktore opisalam w mailu.
Zastanawiam sie nad zalatwieniem dnia wolnego na ten czwartek albo poprosic zebym mogla byc na wczesniejszej zmianie tylko wtedy czeka mnie spacer do pracy.
List ze szpitala jest juz w drodze do mnie wiec mam nadzieje ze przyjdzie jutro z rana zebym mogla wziac go do firmy i pokazac ze mam ustalona wizyte na ten czwartek.
Zastanawiam sie nad zalatwieniem dnia wolnego na ten czwartek albo poprosic zebym mogla byc na wczesniejszej zmianie tylko wtedy czeka mnie spacer do pracy.
List ze szpitala jest juz w drodze do mnie wiec mam nadzieje ze przyjdzie jutro z rana zebym mogla wziac go do firmy i pokazac ze mam ustalona wizyte na ten czwartek.
Kochana przykro mi. Jak czytam,ile bólu musisz znieść przez to wszystko, to aż mnie to paraliżuje. Ja i owszem miałam boleści, ale z reguły w okolicach okresu, a tak nie było tak masakrycznie. No i przed operacją jak pękła mi torbiel i trafiłam na salę operacyjną. Teraz jednak nic. Mocno współczuję Gosiu i dobrze, że w czw. idziesz do lekarza, z tym wszystkim to nie są przelewki. Niech lepiej sprawdzą, co może być przyczyną bólu jak najszybciej. Obyś się z nim męczyła jak najkrócej.
Ściskam i przysyłam iskierkę wsparcia, schowaj ją do kieszeni i weż ze sobą w czw.
Ściskam i przysyłam iskierkę wsparcia, schowaj ją do kieszeni i weż ze sobą w czw.

Dobra i szybka decyzja
Teraz tylko niech postawią trafną diagnozę i ulżą Ci w tym bólu.

Teraz tylko niech postawią trafną diagnozę i ulżą Ci w tym bólu.
Aldonko wezme ta iskierke wsparcia ze soba w czwartek na wizyte z lekarzem ginekologiem onkologiem 
Kasiu mam tylko nadzieje ze to nie powraca to samo z poprzedniego okresu a do tego jeszcze brak @ a z tym czyms to nie przelewki bo w wypadku kiedy jest guz tego rodzaju co mialam to dochodzi do zatrzymania @ lub so nieregularne - mam nadzieje ze nie uslysze ze to cos wrocilo i ciekawa jestem jakie badania i testy mnie czekaja w czwartek oprocz badania ginekologicznego.

Kasiu mam tylko nadzieje ze to nie powraca to samo z poprzedniego okresu a do tego jeszcze brak @ a z tym czyms to nie przelewki bo w wypadku kiedy jest guz tego rodzaju co mialam to dochodzi do zatrzymania @ lub so nieregularne - mam nadzieje ze nie uslysze ze to cos wrocilo i ciekawa jestem jakie badania i testy mnie czekaja w czwartek oprocz badania ginekologicznego.
Gosia odpędź te czarne myśli!!! Musi być wszystko dobrze-pamiętaj że cały czas czaruję !!! Ja mocno wierzę że dasz radę jesteś bardzo silna! Niech robią wszystkie badania i testy- spędź tam nawet cały dzień niech znajdą przyczynę i Ci pomogą. :*
Tak jest Kasiu - odganiam czarne mysli - chcialabym spedzic tam caly dzien zeby zrobili porzadek z tym wszystkim - mam nadzieje ze to tylko kontrola i do widzenia bo dosc juz zabiegow :*
Gosiu życzę powodzenia na czwartkowej wizycie i będę myć okna i trzymać za ciebie kciuki
Będzie dobrze-musi być dobrze i trzeba w to wierzyć.Lepiej niech porobią wszystkie badania,aby sprawa była jasna.Także głowa do góry i powodzenia

"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
Dziekuje Ci bardzo mocno Gosiu
- mam nadzieje ze ta wizyta cos rozjasni w mojej sytuacji.
No i jak widac jak jest cos pilnego to lekarze zawsze znajda termin zeby przyjac pacjentke szybciej bo mialam czekac na wizyte kontrolna az do czerwca.

No i jak widac jak jest cos pilnego to lekarze zawsze znajda termin zeby przyjac pacjentke szybciej bo mialam czekac na wizyte kontrolna az do czerwca.
Dzis mam bole jak przy @ ale nie mam jej, duzy i twardy brzuszek a do tego oslabienie - zdecydowalam sie sprawdzic temeperature 35,9. W toalecie bylam juz dzis 3 razy zeby oddac stolec
Dobrze ze zdecydowalam sie na jutro na wizyte w szpitalu.

Dobrze ze zdecydowalam sie na jutro na wizyte w szpitalu.
Bardzo dobrze, stres na pewno nie sprzyja brzuszkowi. Prowadzi przecież do dodatkowych napięć mięśni, a tego Ci nie potrzeba. Zatem idź i daj nam znać. My mocno Cie tulimy i wierzymy, że będzie nie tak źle, bo coś się dzieje to pewne.
Gosiu czaruję
Bądź dzielna jutro i słuchaj się doktora
Trzymam kciuki

Gosiu i jak dziś, lepiej się czujesz?
Dziewczynki dziekuje Wam bardzo ze jestescie ze mna i obiecuje ze dam znac po wizycie 
Bede sie sluchac mojego lekarza - nie mam innego wyjscia.
A co do mojego samopoczucia - bole sa i mysle ze male oslabienie rowniez.
Do wizyty coraz blizej a i wolny dzien tez mam wiec wszystko na spokojnie porobie w szpitalu jezeli bede musiala pozostac tam dluzej na dodatkowe badania.

Bede sie sluchac mojego lekarza - nie mam innego wyjscia.
A co do mojego samopoczucia - bole sa i mysle ze male oslabienie rowniez.
Do wizyty coraz blizej a i wolny dzien tez mam wiec wszystko na spokojnie porobie w szpitalu jezeli bede musiala pozostac tam dluzej na dodatkowe badania.
Gosiu czekamy na wiadomości z niecierpliwością i trzymamy kciuki 

"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
Obiecuje ze dam znac ale wizyte mam o godz. 14.30 wiec bede wieczorkiem zeby Was poinformowac.
Niezbyt dobrze sie czulam wczoraj po powrocie z pracy - bole zatrzymalam tabletkami przeciwbolowymi ale ponownie sprawdzilam temperature i niestety mialam 35,4 stopnie okolo godziny 1 w nocy a czulam ze troszke bylo mi zimno - nie mam jednak zadnego przeziebienia.
A dzis postanowilam sprawdzic temperature okolo godz. 9.30 i mialam 36,5 podczas gdy 25 minut pozniej (godz. 9.55) temperatura wynosila 36,3.
Niezbyt dobrze sie czulam wczoraj po powrocie z pracy - bole zatrzymalam tabletkami przeciwbolowymi ale ponownie sprawdzilam temperature i niestety mialam 35,4 stopnie okolo godziny 1 w nocy a czulam ze troszke bylo mi zimno - nie mam jednak zadnego przeziebienia.
A dzis postanowilam sprawdzic temperature okolo godz. 9.30 i mialam 36,5 podczas gdy 25 minut pozniej (godz. 9.55) temperatura wynosila 36,3.
-
- Ekspert
to oslabienie!!!!!!
moze za wczesnie wrocilas do takich uciazliwych obowiazkow
Kochana, 3m sie! Caluje Cie (w czolko)

moze za wczesnie wrocilas do takich uciazliwych obowiazkow

Kochana, 3m sie! Caluje Cie (w czolko)

Domowniczko Sloneczko dziekuje bardzo
i sle caluski rowniez 
Oslabiona to ja juz jestem od ponad tygodnia czasu - no zobaczymy jak przebiegnie wizyta i jakie testy bede miec - postaram sie wszystko opisac po powrocie.

Oslabiona to ja juz jestem od ponad tygodnia czasu - no zobaczymy jak przebiegnie wizyta i jakie testy bede miec - postaram sie wszystko opisac po powrocie.