witajcie

Jesteś nowy na forum? Zacznij od wpisu tutaj! Przedstaw się, a my Cię przywitamy i pokierujemy dalej.
Awatar użytkownika
marzenka86
Ekspert

Re: witajcie

Post autor: marzenka86 »

Matko jedyna.....powiem Ci że Ty to jesteś sinlną kobitką!!!
Mam nadzieje że już niedługo bedzie wszystko jasne!!!A napewno wszystko się wyjaśni w grudniu po laparoskopi!!!Jeszcze troche i bedziesz już po....
Trzymaj sie cieplutko :)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Post autor: gosiak76 »

Postaram sie to wszystko przetrzymac Marzenko - operacja juz tuz tuz - sile znajde jeszcze chociaz czasami czuje braki tej sily. Ale to juz nie pol roku kiedy lekarz zapisal mnie na laparoskopie ale juz tylko 4 tygodnie ktore mina w zawrotnym tempie.

Pozdrawiam Ciebie cieplutko - jestes wspaniala i dzielna rowniez :)
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
Awatar użytkownika
marzenka86
Ekspert

Chyba każdemu zdaża sie tak że traci siłe i nadzieje!!Ale naszczęście mamy tu siebie i zawsze tu można znaleść wsparcie czy tez pocieszenie i słowo otuchy!!

Masz racje te 4 tygodnie szybko zlecą!!!
A wogóle bardzo długo czekałaś na tą laparoskopie ja czekałam tylko miesiąc!!

Ściskam mocno mocno i daje Ci też mojej siły żebyś te 4 tygodnie przetrwała :)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Dziekuje Ci bardzo,

dlugi okres czasu - wiem o tym ale teraz przynajmniej wiem co sie dzieje ze mna podczas miesiaczek - wszystko sie uzaleznilo od tego a wczesniej jakos nie bralam tego pod uwage -mysle ze po wszystkich rzeczach ktore sie ze mna dzialy pilniej zwracam uwage na to co sie dzieje w moim ciele i jakie sygnaly mi wysyla gdy jest cos nie tak.

nie wiem skad ta sila sie wziela u mnie - ale ciesze sie ze wytrwalam ten okres czasu - poza tym lekarz chcial mnie zapisac w przeciagu 2 m-cy na laparoskopie ale nie bylo bliskiego terminu tylko az tak odlegly - wazne teraz ze bede miec laparoskopie ktora wyjasni wiecej niz to co wiem dotychczas a wlasciwie nic nie wiem dlaczego te bole nie mecza pomimo tylu badan
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Cos mi sie dzieje z @ - myslalam ze to juz cos normalniejszego jest niz tylko plamienie ale krew raczej sie cofa niz wyplywa z mojego organizmu w czasie okresu - poza tym teraz byla brazowa - nie wiem co o tym sadzic.

czy ta krew mogla zaslonic lewy jajnik podczas usg?? czy krew moze spowodowac ze jajnik mogl sie skleic z innym narzadem i mogl byc niewidoczny??
mnostwo pytan krazy mi po glowie w zwiazku z tymi @ i jajnikiem - dobrze ze to tylko miesiac a dowiem sie wiecej co naprawde sie dzieje.
vwd
Ekspert

Post autor: vwd »

Gosiu, nie wolno panikowac! :) Nigdy tego nie robilas, wiec i teraz jakos sie trzymaj i mysl pozytywnie :) Nalozylo sie u Ciebie kilka spraw i trzeba je pomalu wyjasniac i wykluczac. @ staja sie nieregularne i jakies inne niz zwykle - w szpitalu beda o to szczegolowo pytac, wiec dobrze, ze sie obserwujesz tak dokladnie. Badz w kontakcie z lekarzem, ale prosze: Nie zamartwiaj sie! Zrob te bad., pilnuj terminow wizyt, przygotuje sie do tych wizyt, aby wiedziec co mowic, o co pytac. W tej chwili nie mozesz zrobic nic wiecej, wiec trzymaj sie wyznaczonego planu :) dobrze sie odzywiaj, wietrz pomieszczenia, w kt. przebywasz, staraj sie zajac mysli czyms pozytywnym, czyms budujacym :) Jestesmy z Toba!!! :)
patrycja89
Ekspert

Post autor: patrycja89 »

zaczełam odpisywac i mi wszystko wcięło :(
Odpisze jeszcze raz zaraz po pracy :*:* ":)
"Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia."
patrycja89
Ekspert

dobra jeszcze raz..

Gosiu kochanie, słuchaj się forumowiczek, bo one mają rację. Nie wierzysz? Przesyłam ci więc zasady słuchania się forumowiczek:
1. słuchaj się forumowiczek, bo one zawsze mają rację.
2. Jesli forumowczki nie mają racji, patrz pkt. 1.

Gdzie się podziała Twoja wola walki? mam nadzieję, że tylko zapomniałaś wziąć ją ze sobą jak wstawałaś z łózka i juz po nią wróciłaś. Przeszłaś już tyle, nauczyłaś się walczyć, jestes silną dziewczyną, nie wolno Ci się poddać teraz, gdy do zabiegu został Ci niecały miesiąc. Co ja gadam w ogółe nie wolno Ci się poddac.
Pilnujesz, się, dbasz o siebie, powyżej Vwd napisała Ci jeszcze kilka dobrych rad, zacznij się ich stosować i postaraj się odprężyć przed zabiegiem, nie możesz się zamartwiać - czyz nie to napisałaś mi ostatnio?
Jesteśmy tutaj by Cię wspierać i będziemy tu zawsze, gdy będziesz tego potrzebowała:*
Ja wiem, że prościej się mówi niż robi (zważywszy na mój ostatni nastrój) ale wiem, ze dasz radę i choć nie potrafię udzielić Ci odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, to mam nadzieje i życzę Ci tego, aby już w krótce wszystko się wyjaśniło:*:*
Głowa i uszy do góry :)
Dasz radę - no bo w końcu jak nie ty to kto? :)
"Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia."
Awatar użytkownika
karolina794
Ekspert

Post autor: karolina794 »

Gosiu bądź silna i myś spokojnie,nie wpadaj w panike.Na wszystko jest na pewno jakies wyajśnienie,lekarz znajdzie rozwiązanie problemu.Trzymam za ciebie kochana gorąco kciuki i przesyłam tulaski na poprawę nastroju :wink:
Gdzie są dzieci tam blisko do gwiazd *************
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Dziewczyny,

jestescie bardzo kochane i dziekuje za to ze jestescie i potraficie sprawic ze wola walki jest we mnie - sie nie poddaje ale klebia sie pytania w mojej glowie - dobrze ze beda pytac mnie o @ w szpitalu gdyz wszystko sie porobilo jakies takie dziwne - duzo dolegliwosci sie naklada i mam nadzieje ze lekarze sa na to przygotowani zeby ten problem rozwiazac - chce zeby tak bylo - tylko 3,5 tyg. pracy jeszcze i wylot do Polski - nie moge sie doczekac - odezwe sie po wizycie u lekarza i napisze co z problemem oddawania moczu.

Buziaki - dziekuje Wam ze jestescie i mnie wspieracie - to naprawde duzo znaczy - ja obiecuje ze bede silna i sie nie poddam - mozecie tez liczyc i na moje wsparcie :*
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Wlasnie wrocilam od lekarza pierwszego kontaktu - okazalo sie ze mam infekcje drog moczowych - papierek lakmusowy bardzo szybko to wykazal bez zbednego czekania - dostalam 10 kapsulek antybiotyku Cefalexin 500 mg na 5 dni - mam pic duzo plynow i to powinno mi pomoc. Jakkolwiek probka moczu zostanie wyslana do dalszej analizy do laboratorium w szpitalu jeszcze.

Zanim poszlam do lekarza to udalam sie do laboaratorium w szpitalu i zrobilam badania krwi - zabrali mi 2 fiolki krwi do badan.

Rowniez dostalam wiadomosc od lekarza z Polski ze moje watpliwosci odnosnie stanu zdrowia (ktory ostatnio opisalam odnosnie symptomow oddawania moczu i guzka - a dokladnie tego czy endo sie przemiescilo) beda wyjasnione w grudniu w szpitalu podczas laparoskopii.
patrycja89
Ekspert

Wiec jesteś krok do przodu. Infekcja dróg moczowych to jeszcze nie tragedia, więc jest lepiej niż myślałaś... Myślę, że dzisijeszy dzien mozesz uznac za udany pod wzgledem załatwiania spraw i zdobywania informacji na temat Twojego stanu zdrowia. :*
Gosiu przemęczysz się jeszcze te 3,5 tyg. a potem wyjasni się wiele spraw :* I wtedy na pewno będzie już tylko lepiej, bo inaczej być nie może:*:*
Kochanie trzymaj się, obserwuj zmiany w organizmie i przede wszystkim bądź cierpliwa :*
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Kochana Pati,

ja wszystko obserwuje u siebie i zapisuje zeby sie nie pogubic - duzo mi to daje i wiem co sie dzieje. Wlasnie czytalam ulotke odnosnie tego antybiotyku i stosuje sie je jak sie ma zapalenie pecherza. Ciesze sie ze jestem krok do przodu a szczegolnie ciesze sie ze jestem coraz blizej wyjasnienia mojej sytuacji.
Staram sie byc cierpliwa i silna - dzieki Wam i mojemu lekarzowi jest to mozliwe :)
Pati Skarbie na pewno to przemeczenie jest warte tego ze dobrne do daty operacji - musze to uczynic :)
patrycja89
Ekspert

Ależ oczywiście że musisz - w ogóle nie ma innej opcji. Jesli o takowej myślałaś, to od razu o niej zapomnij!
jesteś silna, jesteś cierpliwa, jesteś kochana, dasz radę! A my razem z Tobą:* :)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Ciesze sie z tego bardzo bardzo mocno najdrozsza Pati - jestes naprawde super :)
Nie myslalam o opcji ze nie dam rady chociaz czasem byly chwile zwatpienia ale 3 tygodnie to juz nie tak dlugo - nie to co pol roku jak lekarz zapisal mnie na laparoskopie :) wiec na pewno wytrwam - jestem cierpliwa i musze byc bo juz sporo naodwiedzalam sie roznych lekarzy jak dotychczas ;)
Ksenia
Ekspert

Post autor: Ksenia »

Gosiu walcz i sie nie poddawaj - nie wolno tego robic a endo nie moze wygrac - to my musimy ja przechytrzyc i spwodowac ze o nas zapomni - super ze operacja tuz tuz a wszystko sie wyjasni ;)
patrycja89
Ekspert

Gosiu, kochanie ja Cie trochę oderwę od myśli o chorobie :)
Mam do Ciebie prośbę. Mogłabyś mi przetłumaczyć zdanie na język angielski?
To jest tytuł pracy inżynierskiej: "Analiza organizacji stanowisk pracy w wybranych przedsiębiorstwach."

Będę Ci bardzo wdzięczna za pomoc :)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Pati, bede musiala sie nad tym zastanowic jak to ladnie skomponowac ;)

"Analysis of work stations' organisation in selected enterprises" albo "Analysis of the organisation of work station in selected enterprises"

Na kiedy to potrzebujesz?? dowiem sie od znajomych Anglikow jak to skomponowac by mialo rece i nogi :*
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Zapalenie pecherza mija dzieki antybiotykom a guzek nadal jest wyczuwalny. Poza tym wczoraj mialam silne i ostre bole jakby ktos mi noz wbijal po stronie prawego jajnika - az zlapalam sie reka po tej stronie i trzymalam bardzo silnie zeby tylko nie czuc bolu i prawie plakalam a nie chce mieszac antybiotykow z lekami przeciwbolowymi.
patrycja89
Ekspert

Gosiu, kochanie cieszę się, że antybiotyki Ci pomagają i zapalenie pęcherza mija:*:*
Co do bólu brzucha to wiem co czujesz, bo opisałaś to w taki sposób jaki ja sama bym to opisała.. Znam ten ból i Ci współczuję, ale jeśli chodzi o łączenie tabletek przeciwbólowych z antybiotykami no to fakt nie zbyt dobrze jest je łączyć ale czasami po prostu nie ma wyjścia i trzeba to zrobić.. Wiele razy mdlałam z bólu i czasami te leki łączyłam, bo po prostu nie dałabym rady znieść tego bólu.
Wszystko można robić, byle mieścioło się to w granicach rozsądku :)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Kuracja antybiotykowa zakonczona - bole pecherza minely i mam nadzieje ze sie nie odnowia ponownie przed operacja.

Jak zajdzie nastepnym razem potrzeba zastosowania antybiotyku i dostane bolow to chyba nie bede cierpiec tylko zazyje przeciwbolowe leki ale wczesniej zapoznam sie z obydwoma ulotkami czy nie ma jakichs zakazow do stosowania tych lekow razem ;)

Pati to teraz wiem jak wygladaly Twoje bole - to naprawde okropne uczucie ktore moze kazdego wystraszyc i doprowadzic do stanu placzliwosci i bezsilnosci - mam nadzieje ze nie masz juz takich dni obecnie. :* :*
Awatar użytkownika
marzenka86
Ekspert

Jejku dziewczyny ja Wam naprawde współczuje!!Szczerze powiem że nie wiem co Wy czujecie bo ja takich bóli nie mam!!Mam nadzieje że często ich nie macie!!Trzymajcie sie ciepło!!!
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Jest naprawde ciezko - szczegolnie gdy kilka chorob sie naklada i powoduja ze dolegliwosci sie nasilaja z wiekszym skutkiem - ja nawet nie wiem jeszcze co dzieje sie w moim organizmie ale jak sie domyslam choroba niezle mogla zaszalec sobie.

Boje sie uslyszec wyniku albo uslyszec decyzje ze musze zostac w kraju i byc leczona pod scisla kontrola. Ale mam tez nadzieje ze jak cos znajda to zostana podjete wlasciwe kroki co do dalszego leczenia.

Staram sie nie poddawac a operacja juz prawie za 3 tygodnie :) to mnie trzyma na duchu wiec :*

Marzenko a jak Ty sie czujesz kochana ??? :*
Awatar użytkownika
marzenka86
Ekspert

Może i choroba zaszalała ale napewno po laparoskopi już przestanie szaleć i wrócisz do zdrowia!!!
I wierze w to że źle nie będzie i że usłyszysz takie wyniki jakie byś chciała usłyszeć!!Wierze w to bardzo mocno!!!

To jeszcze tylko 3 tygodnie do zabiegu??Zobacz jak ten czas leci te 3 tyg też przelecą jak.....

Wszystko sie ułoży zobaczysz:)

A co do mnie to czuje się bardzo dobrze!!Jak narazie nic mi nie dolega nie boli i mam nadzieje że tak już zostanie!!Biore danazol i zobaczymy co bedzie dalej!!
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Czas leci naprawde bardzo szybko - nawet nie wiem kiedy minelo pol roku od momentu kiedy lekarz zapisal mnie na laparoskopie do szpitala.
Poza tym jak poinformowal mnie ze wszystko sie wyjasni z moim stanem zdrowia jak tylko w grudniu bede w Polsce gdyz moj lekarz wie ze przebywam w Anglii.

Ciesze sie ze czujesz sie dobrze i ze nie odczuwasz zadnych bolow - to najwazniejsze. Super ze Danazol nie powoduje zadnych efektow ubocznych i oby tak to trwalo nadal :*
vwd
Ekspert

Post autor: vwd »

wszystko co wazne napisaly juz inne osoby
marzenka86 pisze:I wierze w to że źle nie będzie i że usłyszysz takie wyniki jakie byś chciała usłyszeć!!Wierze w to bardzo mocno!!!To jeszcze tylko 3 tygodnie do zabiegu??Zobacz jak ten czas leci te 3 tyg też przelecą jak.....
wiec tylko przesylam ladny usmiech :mrgreen:
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

dzieki Vwd - jestes kochana i niezastapiona :) :*

a poza tym dzis weszlam na wage i nie moglam uwierzyc ze pozbylam sie kolejnego kilogramu - mam nadzieje ze to utrata wagi w skutek odstawienia tabletek antykoncepcyjnych tylko ;)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

dzis zaczynaja sie moje cierpienia - zauwazylam niewielkie krwawienie - prawdopodobnie plamienie i nie wiem jak to sie potoczy dalej ale bole daja znac o sobie bardzo mocno i do tego mam strasznie twardy brzuszek - poza tym dzis jeszcze jechalam do pracy i z pracy na rowerze i musze stwierdzic ze bylo bardzo ciezko.
ostatnio dwudniowa @ miala miejsce 6-7 listopad :(
zobacze jak to wszystko bedzie wygladac w najblizszych dniach - dobrze ze to weekend to wypoczne sobie troche.
patrycja89
Ekspert

Gosiu kochanie uśmiechnij się :*
Jesteś silna, dasz sobie radę :* Wiem, że to okropny ból.. czy jakieś kompresy, masaże wchodza w grę? Mnie czasami pomaga jak się położę i sobie pomasuje brzuszek, staram sie wtedy odłączyć od bólu.. Wiem ze łatwo się mówi, ale próbuj :*:*
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

dziekuje bardzo kochanie za wspaniala rade - leze sobie w lozeczku pod kocykiem i wzielam tabletke a wlasciwie czopka przeciwbolowego i jakos jest ciut lepiej na razie - jestem zmeczona a te plamienia nie sa normalne w moim przypadku i wiem o tym bardzo dobrze wiec zapisuje to wszystko zeby moj lekarz wiedzial jak to wszystko wyglada - staram sie byc silna tylko czasem niektore rzeczy mnie przerastaja :*
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział powitań. Przedstaw się.”