witajcie

Jesteś nowy na forum? Zacznij od wpisu tutaj! Przedstaw się, a my Cię przywitamy i pokierujemy dalej.
Awatar użytkownika
hercik17
Ekspert

Re: witajcie

Post autor: hercik17 »

A jak się w ogóle czujesz Gosieńko,jak gardo i ogólne samopoczucie i oczywiście bóle?
"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Post autor: gosiak76 »

Ogolne samopoczucie nie jest najgorsze - bole daja sie teraz we znaki a do tego cos jelita mi sie odzywaja, sa tez bole a do tego jeszcze gazy. Poza tym czulam sie dzis jakby ktos mnie napompowal - szczegolnie brzuszek. Dziwne to ale teraz 4 dni wolnego od pracy.
Poza tym do przychodni ide w poniedzialek bo byc moze dzis lekarz wypisal mi recepte na lek i bede mogla w pon. odebrac w recepcji - ma taka cicha nadzieje bo wizyta dopiero 8 czerwca gdyz wczesniej nie mozna bylo - musialam zmniejszyc dawke leku do 1 tabletki i wiem ze nie bedzie zbyt dobrze. Jezeli w pon. dostane recepte bez wizyty to bedzie swietnie i znow wroce na 2 tabletki.
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Dzis dostalam list ze szpitala ze 1 czerwca o godz. 15.45 mam byc w szpitalu w klinice leczenia bolu - mam sie stawic najpierw w recepcji sali operacyjnej szpitala zanim przejde do gabinetu zabiegowego.
patrycja89
Ekspert

Post autor: patrycja89 »

Gosiu to dobrze, że znasz już datę kiedy powinnaś stawić się w klinice, to kolejny krok żeby Ci pomóc.
Mam nadzieje, że Twoje samopoczucie jeszcze bardziej ulegnie poprawie. Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli i żeby udało się z tą receptą, abyś nie miała problemu z wykupieniem leku..
Postaram się później napisać więcej.. a póki co teście siedzą w pokoju i chyba musze się nimi zająć..no cóż.. ehh..

buziaki:*:*
"Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia."
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Mam nadzieje ze z recepta sie uda - jestem dobrej myslia w poniedzialek bede wiedziec co i jak. Tymczasem biorac 2 tabletki leku starczy mi do wizyty w klinice - jezeli zapodzadza mi jakis zastrzyk w klinice to moze obyloby sie juz bez tabletek albo przez krotki okres czasu tylko. W piatek bede wiedziec wiecej po wizycie - wtedy wieczorem sie odezwe bo wizyte mam po pracy i bede chciala sie zwolnic 30 min. przed koncem pracy.
Awatar użytkownika
hercik17
Ekspert

Mam nadzieję że wszytko będzie po twojej myśli.Oby ci tylko pomogli.ściskam
"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Dziekuje Gosienko - mam taka sama nadzieje :)
agachod1
Ekspert

Post autor: agachod1 »

Gosik, to wspaniale, ze dostalas taki szybki termin. Oby juz przy pierwszej wizycie dali ci cos na bole, zebys nie musiala dalje brac amitryptiliny. Zycze ci milej zabawy dzisiaj. Caluje. :D
magma
Ekspert

Post autor: magma »

Gosiu, bardzo dobre wieści...1 czerwca już tu, tuż....:)
Pozdrawiam i mam nadzieje, że wykorzystujesz na odpoczynek wolne dni... ;)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Niby odpoczywam a nie odpoczywam - dzis bylam na komunii synka przyjaciolki, w pon. ide po recepte na lek i na zakupy a we wtorek do Leeds - wiec nie pracuje ale i nie jestem w domu.
Dzis dluzszy spacer wymeczyl mnie i odczuwalam bole - takze nie moge zbyt wiele zrobic.
Awatar użytkownika
hercik17
Ekspert

Gosiu wizyta tuż tuż a jak się czujesz?
agachod1
Ekspert

Gosiu, kochanie, nie przemeczaj sie. Wiem, ze przy takim wyjazdzie jest pare rzeczy do zrobienia, ale staraj sie robic pauzy, duzo pic i oczywiscie w miedzyczasie cos zjesc zebys nam na zdrowku nie podupadla slonce ty nasze. Caluski i zycze milej zabawy na spotkaniu w Leeds. :D :lol: :wink:
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Jestem zmeczona po zakupach dzisiejszych i wypoczywam wlasnie odczuwajac troszke bole wiec leze bo siedzenie sprawiloby gorszy bol.
Agus w Leeds idziemy do restauracji wiec nie bedziemy zbyt wiele chodzic - spotykamy sie aby porozmawiac, posmiac sie, wypic razem i zjesc cos dobrego. Ja zamierzam zebrac sie okolo 15 - 16 do domku zeby pozniej sobie wypoczac przed praca. Dziekuje i mam nadzieje ze bedzie wesolo :)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Dzien zaczal sie bardzo sympatycznie ale juz z rana odczuwalam zmeczenie - bardzo sympatycznie spedzalam czas z dziewczynami do momentu kiedy otrzymalam telefon od Mariki. Miala robiony rezonans i dzis dostala telefon ze szpitala ze ma nawrot raka szyjki macicy - zamierzam przy niej byc przez cale jej leczenie o czym juz wie i nie zamierzam jej pozwolic by sie poddala. Po telefonie porozmawialam z dziewczynami i jednej wyjasnilam sytuacje o co chodzi oraz zebralam sie do domku bo nie mialam juz humorku a najbardziej chcialam byc przy Marice.
magma
Ekspert

Kurcze...niedobre wiadomości...Jak to dobrze, że kolezanka może na Ciebie liczyc w tych trudnych chwilach...

Pozdrawiam!
domowniczka
Ekspert

Post autor: domowniczka »

nawrot raka szyki macicy u Mariki? po jakim czasie? pozdrow ja od nas! :)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Po prawie 11 miesiacach nastapil nawrot raka szyjki u niej - pozdrowie ja ale teraz staram sie uswiadomic jej ze moze na mnie liczyc bo na razie pewnie znow swiat wywrocil sie do gory nogami i od wczorajszego telefonu nie odzywala sie a napisalam jej 4 sms-y. Wiem ze potrzebuje czasu dla siebie i na wlasne przemyslenia - ja tez tak mialam. Marika jest moja wspaniala przyjaciolka i nie pozwole by sie poddala - bede ja wspierac caly czas.
Jest naprawde bardzo ciezko w takiej chwili i jezeli bede rzadziej pisala to chce byscie wiedzialy ze staram sie byc z Marika i jak najwiecej czasu z nia spedzac. Przepraszam Was jezeli tak sie stanie ale wiedzcie ze Was nie opuszcze.

Ja rowniez odczuwam bole coraz bardziej podczas chodzenia i dluzszego siedzenia wiec w klinice leczenia bolu po wykonaniu testow okaze sie co jest grane.
magma
Ekspert

trzymajcie się dzielnie Kochane Dziewczyny!!!!
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Postaramy sie - ja mam sile w sobie i zaparcie a Marika ma jej troszke mniej wiec musze ja dopingowac bardzo mocno do dalszej walki.
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Oto filmik z mojego skoku spadochronowego w tandemie ktory wykonalam 10 marca 2012 roku dla charity The Eve Appeal i uzbieralam ostatecznie kwote 380 ? - https://www.facebook.com/video/?upload& ... 3920575245
magma
Ekspert

sił do dopingowania życzę Gosiu a skoku nie mogę obejrzeć...coś nie działa...załuję ;(

miłego dnia!
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Moze dlatego ze zostal udostepniony tylko dla znajomych na mojej stronce facebooka - u mnie dziala.
agachod1
Ekspert

Gosiu, mam nadzieje, ze dzisiejszy dzionek szybko ci zleci, a wizyta w klinice leczenia bolu okaze sie dla ciebie satysfakcjonujaca. Byc moze dostaniesz tam cos od bolu, albo moze to tylko bedzie wstepna rozmowa, cos w rodzaju wywiadu. Jak cos to czekam na wiesci jak bylo. Caluski. :D
Awatar użytkownika
EveLondon
Ekspert

Post autor: EveLondon »

Czekamy na wiesci!! wciaz trzymam kciuki by ci pomogli :D
"Ból jest jak tkanina. Im jest mocniejszy, tym więcej jest wart..."
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Spedzilam 25 minut w gabinecie z lekarzem i pielegniarka - sporo rozmawialismy na temat mojego bolu, kiedy sie zaczal, jak wyglada, jakie leki bralam.
Lekarz pytal mnie jak uwazam co moze byc przyczyna mojego bolu - zgodzil sie ze mna ze moga to byc bole od uszkodzonego nerwu, od zrostow badz blizny - doslzismy jednak do wniosku ze to bol od uszkodzonego nerwu badz zrostow.
Specjalista zwiekszyl mi dawke obecnego leku (amitriptyline) o jedna tabletke i zobaczymy jak bedzie - jezeli pomoze to dobrze a jak bede miec dolegliwosci to nastapi zmiana na inny lek (gabapentin - lek blokujacy bol pochodzacy od nerwu oraz redukujacy bodzce bolowe odbierane przez mozg) badz na inna metode leczenia.

Zespol medyczny super - sa bardzo mili i staraja sie zrobic wszystko aby czuc sie bardziej komfortowo. Jak tylko pojawilam sie w klinice za drzwiami i porozmawialam troche z personelem to nawet nie myslalam co beda ze mna robic - nawet minal stres.
agachod1
Ekspert

Hej Gosik. Dobrze, ze mialas okazje wyjasnic dokladnie jak jest z twoim bolem. Mam nadzieje, ze zwiekszona dawka amitryptyliny przyniesie ci ulge. Tak tylko sie zastanawiam jak na to zareaguje twoje gardlo. Tak czy inaczej dobrze, ze trafilas na fachowy zespol i ze od teraz jestes pod stala kontrola. Milego weekendu i do zobaczenia na skype. :D :) :lol: :wink:
Awatar użytkownika
rivombroza
Ekspert

Post autor: rivombroza »

Gosiu to musi byc dla Ciebie tym bardziej dołujące...ucałuj Marikę od nas :(
gosiak76 pisze:ze ma nawrot raka szyjki macicy
mam nadzieję, że przezwycięży to wszystko :) A Tobie napewno się uda ominąc to wszystko.masz wspaniałą opiekę i mocno trzymam kciuki abyś dostała odpowiednie leki i pokonała BÓL.
Nadzieja pomaga iść naprzód; wytrwałość - stać, a odwaga - wracać.
magma
Ekspert

"pierwsze koty za płoty..." teraz tylko czekamy na dobre efekty nowego leku...
a gardło...nie martwmy się na zapas...będzie dobrze...
pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Jest dosc ciezko jak dowiadujesz sie nagle ze choroba wrocila a szczegolnie gdy o tym sie wie ze tak sie moze stac - caly czas staramy sie odsunac mysli ze to nastapi.
Ja obecnie tez mecze sie z bolami ktore sie nasilaja w czasie dlugiego chodzenia oraz zbyt dlugiego siedzenia. Bylo lepiej i stan sie troszke pogorszyl - jak bedzie sie to utrzymywalo to bede sie kontaktowac z pielegniarka.
Awatar użytkownika
EveLondon
Ekspert

Post autor: EveLondon »

Ciesze sie ze jestes juz po wizycie i probuja ci pomoc, mam nadzieje ze wieksza dawka pomoze i jednoczesnie nie zaszkodzi na gardelko.
przykro mi z powodu Mariki i mam nadzieje ze zwalczy to ! przesylam dla niej duzo ciepla :)
Widzialam ze wybierasz sie na imprezke takze baw sie dobrze:) pozdrawiam
"Ból jest jak tkanina. Im jest mocniejszy, tym więcej jest wart..."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział powitań. Przedstaw się.”