Witam, Ważne

Jesteś nowy na forum? Zacznij od wpisu tutaj! Przedstaw się, a my Cię przywitamy i pokierujemy dalej.
vwd
Ekspert

Re: Witam, Ważne

Post autor: vwd »

Czesc Teniu - madra kobieto :)
podejmujesz sluszne decyzje, poradzisz sobie :) zycze powodzenia w szukaniu (tworzeniu) nowej pracy :)
Awatar użytkownika
Araja79
Ekspert

Post autor: Araja79 »

Wspaniale, że się nie załamujesz w kwestii pracy :) spróbuj tak samo robic w kwestii zdrowia a wszystko będzie dobrze. :mrgreen:
Tenia1987
Ekspert

Post autor: Tenia1987 »

/
Ostatnio zmieniony sobota, 8 listopada 2014, 14:49 przez Tenia1987, łącznie zmieniany 1 raz.
vwd
Ekspert

Facet przezywa inaczej
Tez probuje mojego nie zameczac watpliwosciami, zalamaniami i wslasnymi bolami... ale jak zyje sie pod wspolnym dachem to duzo sie nie ukryje
Tenia1987
Ekspert

Mój mąż mówi, że jest jemu przykro kiedy widzi mnie smutną.
Tenia1987
Ekspert

Póki co pracujemy nad kolejną ciążą :D Myślę że się uda i niedługo będę w ciąży. :) Od dzisiaj będę to sobie codziennie powtarzać. Zdrowiej się odżywiam, jem (od 3 dni :) regularnie), pływam więc musi być tylko lepiej. Nie będę myśleć już o negatywach, walczę z tym.
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Post autor: gosiak76 »

Wspaniale ze sie nie poddajesz oraz robisz wszystko aby cieszyc sie zyciem.
Mezczyzni zauwazaja gdy jestesmy smutne i czesto bywa tak ze chcieliby nam pomoc w takich sytuacjach ale nie wiedza jak gdy z nimi nie rozmawiamy - wtedy powodujemy ze oni sie dystansuja i zaczynaja byc problemy bo kazdy mysli co zrobilem/am nie tak ze nie potrafimy rozmawiac. Ja rowniez odczuwam gdy moj mezczyzna jest smutny - staram sie go dopytac i w zasadzie jest tak ze mowi mi o swoich problemach oraz chce zebym ja rowniez z nim rozmawiala.
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
Tenia1987
Ekspert

Muszę się pochwalić. w piątek się ważyłam (po 5 dniach diety). Dieta działa. Schudłam 1,3 kg. Zobaczymy jak będzie dalej. Nie chodzę głodna a chudnę. Nie wszystko co prawda mi nie smakuje ale niektóre rzeczy są bardzo dobre. Najważniejsze że waga spada.
Awatar użytkownika
Araja79
Ekspert

Super, że odzyskujesz pogodę ducha, wiarę i nadzieję. Trzymaj tak dalej :)
Tenia1987
Ekspert

Hmm z tą pogodą ducha to różnie bywa. Dzisiaj jest dużo gorzej. Nawet nie chce mi się na ten temat rozmawiać
vwd
Ekspert

a ja dopielam spodnie ;) odstawilam slodycze i to juz duzo daje :)
a jaka konkretnie diete stosujesz?
Tenia1987
Ekspert

Dietę mam ułożoną przez dietetyka. Dieta 1750 kcal. Nie jem słodyczy, nie piję alkoholu, nie smażę, pływam. Jem 5 posiłków w ciągu dnia. Jak dla mnie to efekty są marne.
Tenia1987
Ekspert

Twierdzę tak ponieważ: ważąc się na swojej wadze wyjściowo ważyłam 70,4 kg. U dietetyka wyjściowa waga 68 ( nie oceniałam różnicy, wiadomo każda waga inaczej waży). Po 10 dniach diety wg. mojej wagi schudłam 1,8 kg (68,6 kg) . I tu pojawia się niesamowita różnica, ponieważ według wagi u dietetyka schudłam jedynie 0,5 kg ( czyli ważę 67,5 kg) Nie oceniam wartości tylko konkretny spadek wagi na danej wadze. Mało tego okazało się że chudnąc nawet te 0,5 kg przybyło mi tłuszczu ( i to nie mało bo 0,5 kg) a spadło mięśni (ponad kilogram). Metabolizm zwolnił. Pijąc 2,5 l wody dziennie mam mniej wody w organizmie niż ostatnio. Generalnie wyniki się pogorszyły. Nie wiem jak to jest możliwe. Bardzo rygorystycznie przestrzegam diety. Nic nie mam smażonego, nie jem słodyczy, nie piję alkoholu, pływam 2 razy w tygodniu a tu takie wyniki. :)
Awatar użytkownika
Araja79
Ekspert

Może kiepski dietetyk zła dietę dobrała dla Ciebie, al może takie są początki... Niestety ja się na dietach nie zanam, nigdy nie stosowałam... Mi wystarczy stres i lecę....
Tenia1987
Ekspert

Dzisiaj mam fatalny dzień. Jestem w 17 dniu cyklu a obudziłam się rano zalana krwią. Po poronieniu miałam już jedną normalną miesiączkę. Teraz powinnam mieć za 12 dni. A tu proszę... Nie wiem co się dzieje, bardzo mnie boli. Pojechaliśmy z mężem rano do laboratorium zrobić bhcg, żeby sprawdzić czy to nie jest poronienie...... :cry: :(
Awatar użytkownika
Araja79
Ekspert

Mam nadzieję, że to nie to, po prostu po poronieniu organizm musi dojść do siebie i różne figle płata.. Ja niestety przez leki mam zupełnie rozregulowane cykle. Czasem jest 32 dni, czasem 34 a czasem 14 i bądź tu mądry... Trzymam kciuki i wierzę że będzie dobrze.
Tenia1987
Ekspert

Trochę z mężem się przestraszyliśmy. Pierwsze co mąż zawiózł mnie do laboratorium zrobić test. Wyszedł negatywny. Potem zastanawialiśmy się czy nie pękła mi torbiel ale też to odrzuciliśmy. Czyli krótko mówiąc co 2 tygodnie mam miesiączkę. Dziwne to trochę, bo miałam już jedną miesiączkę po poronieniu. Fakt faktem nigdzie nie pojechałam na kontrole i nie biorę żadnych leków.
Awatar użytkownika
Araja79
Ekspert

Mój lekarz powiedział mi że tak się zdarza... Z czasem się unormuje.
Tenia1987
Ekspert

Planuję wybrać się do lekarza aczkolwiek nie do Białegostoku tylko u mnie w Olsztynie. Niech zerknie czy wszystko jest ok. Od dzisiaj jestem na bezrobociu. Tak naprawdę w piątek ostatni dzień pracowałam. Czasami myślę sobie co będzie dalej. Jest tak duże bezrobocie że nie ma szans na cokolwiek. Nie ukrywam, że własna działalność też mnie czasami przeraża. Jeszcze to, że nie mogę zajść w ciążę. A z drugiej strony boję się, że jak się pojawi dziecko, to czy damy radę finansowo.
vwd
Ekspert

nie martw sie na zapas - stres nie pomaga!!!
a co do krwawien - jestes teraz przewrazliwiona... tak czasem bywa, ze krwawienia pojawiaja sie nie w terminie... ale wiadomo, lepiej zawsze sprawdzic i spytac
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Teniu mam nadzieje ze znajdziesz dobrego lekarza - a tymczasem ja juz przylatuje w ten weekend do Polski na 2 tygodnie wiec moze uda sie nam spotkac i porozmawiac :)
Tenia1987
Ekspert

Ja wiem, że może mi już odbija. Wiem też że stres z niczym nie pomaga ale łatwo się mówi "nie stresuj się". Dużo się dzieje. Niekoniecznie dobrych rzeczy. Kurczowo trzymam się myśli, że mam męża który mnie kocha i wspiera, a to już jest bardzo dużo.
Tenia1987
Ekspert

Aktualnie jestem na etapie zastanawiania się "czy iść do jakiegoś ginekologa" Dawno (jak na mnie) nie byłam. Miałam już 2 miesiączki po poronieniu. Myślę, myślę. Jakbym się zdecydowała to chyba pójdę w Olsztynie, żeby tylko sprawdzić czy mam już więcej torbieli czy nie.
Awatar użytkownika
Araja79
Ekspert

Nie ma co myśleć tylko trzeba iść..
vwd
Ekspert

ja tez nie cierpie chodzic do gina, bo zawsze cos jest nie tak jak potrzeba
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Mysle ze warto pojsc na kontrole by sprawdzic czy wszystko jest dobrze a w razie czego przeciwdzialac gdyby cos sie zaczelo dziac. Ja bylam u gina i mam problem z owulacja wiec dostalam luteine 50 na pekanie pecherzykow gdyz cos sie zaczelo u mnie dziac i wolalam to sprawdzic niz myslec o co chodzi. Pozdrawiam - moze moglybysmy spotkac sie w pon. jezeli masz czas :)
Tenia1987
Ekspert

Myślę, że z wizytą poczekam do kolejnej miesiączki. A co do spotkania to może być poniedziałek:)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Wspaniale a wiec do zobaczenia w poniedzialek :)
Awatar użytkownika
alcia28
Ekspert

Post autor: alcia28 »

Teniu jak samopoczucie?
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Kochana bardzo milo bylo sie z Toba spotkac i spedzic razem czas - jestes swietna dziewczyna i nie poddawaj sie w tym co robisz. Jestes naprawde dzielna. Buziaki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział powitań. Przedstaw się.”