cześć :)

Jesteś nowy na forum? Zacznij od wpisu tutaj! Przedstaw się, a my Cię przywitamy i pokierujemy dalej.
Awatar użytkownika
Kamil
Ekspert

Re: cześć :)

Post autor: Kamil »

Witaj Patrycjo, nic nie szkodzi malutkie opóźnienie, lepiej późni niż wcale jak mówi przysłowie :) Na początku szczerze mówiąc obawiałem się trochę jak zostanę przyjęty na forum ponieważ to pierwsze forum na którym się udzielam... Ale jestem mile zaskoczony ciepłym przyjęciem ze strony innych użytkowników forum :) Podoba mi się tu coraz bardziej, staram się wypowiadać na wiele tematów ale niestety czas czasami nie pozwala regularnie tu bywać... Znalazłem tu wiele ciekawych informacji jak również odczułem zainteresowanie moją sytuacją co bardzo mnie wspomaga w walce z chorobą :)
Ap ropo tycia niestety jem za dwóch a nadal tracę masę ciała, nie czuje się dobrze choć ostatnio są chwile że czuje się dobrze, nieliczne ale jednak, czyżby leki zaczęły działać... Nie próbowałem jeszcze metod niekonwencjonalnych, ale niewykluczone że się ich podejmę... Hmm... przywracanie równowago mówisz, ciekawe, mogłabyś bardziej rozwinąć temat Domowniczko :) Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za zainteresowanie wszystkim :)
patrycja89
Ekspert

Post autor: patrycja89 »

Kamilu my również się cieszymy, że tu jesteś :)
Dla mnie to też jest pierwsze forum na którym zaczęłam się udzielać:)
Od kiedy czytam Twoje posty zaczęłam bliżej się przyglądać podobnym przypadłościom, może mi nie uwierzysz ale w moim pokoju na biurku leży książka która mam zamiar przeczytać od deski do deski, dotyczy nadmiernej utraty masy ciała, przykładów chorób z jakimi może mieć to powiązanie itp. Zobaczymy czego się dowiem.

Domowniczko ja również czekam na rozwinięcie tego tematu, ponieważ zaintrygowało mnie to co napisałaś, więc się nie leń tylko pisz :p

Aha Kamil a propo ciepłego przyjęcia Cię tutaj, czego się spodziewałeś po tak fajnych dziewczynach jak my?
(bez urazy dla płci męskiej!:)) Ha!

Pozdrawiam:o)
"Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia."
Awatar użytkownika
Kamil
Ekspert

Hmm... ja czasami czytam książki gdzie jest więcej cyferek niż literek od deski do deski, i to z prawdziwym zainteresowaniem, to dopiero nieprawdopodobne co haha Szukałem podobnych książek w swojej bibliotece, dotyczących przypadłości związanych z utratą masy ciała, niestety nie znalazłem ich... Gdybym miał takową sam bym przeczytał od deski do deski... Chociaż studiuję zupełnie inny kierunek to tematyka medyczna nie jest mi obca... Często rozmawiam na ten temat z lekarzami ale przy niedoczynności tarczycy powinno się wręcz tyć więc nikt jeszcze nie znalazł powodu mojej utraty masy ciała... Właśnie dlatego że na forum są takie fajne osoby się tu tak często udzielam :)
Pozdrawiam :)
patrycja89
Ekspert

a spróbowałbyś myśleć, że nie jesteśmy fajne! Pamiętaj jesteśmy w większości:p

Moja mama jest właśnie po operacji na tarczycę, wycieli jej wszystko i teraz jest na hormonach.
Uff jak ja się cieszę, że zakończyłam branie hormonów! 5 miesięcy tabletek i 7 kg w górę bleee :P

Kamilu drogi, myślę, że wiele tematów z medycyny nie jest obce osobom, które na coś chorują, którym coś dolega.. Większość z nas interesuje się wszystkim co może mieć związek z nasza choroba, a przez to pogłębiamy swoją wiedzę z zakresu medycyny. I szczerze powiedziawszy? w związku z endometriozą my (dziewczyny) czasami wiemy na jej temat dużo więcej niż lekarze nas prowadzący. Czy to nie absurd? :)

Jeśli tylko znajdę coś w tej mojej książce na temat gubienia ciałka tak jak w Twoim przypadku na pewno zaraz się tym z Tobą podzielę. Słowo harcerza! (którym nigdy nie byłam:D) nie no poważnie na pewno napisze:)
Wszedłeś na temat książek związanych z cyferkami, rozumiem, że ma to związek z fizyka którą studiowałeś i próbujesz nadal studiować? No i w tym miejscu mogłabym odpowiedzieć na Twoje pyt. dotyczące mojej nauki ale że zadałes je w innym wątku to tam odpowiem:p Ha!

buzia ;o)
"Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia."
Awatar użytkownika
Kamil
Ekspert

Moja przypadłość ap ropo tarczycy jak sądzi mój lekarz rodzinny wynika z nadmiernego stresu który także może powodować okresowe zmiany w wyniku badania TSH, więc sprawa nadczynności jest nadal otwarta... Jeśli jednak niedoczynność by się potwierdziła to musiałbym także brać tabletki do końca życia.
Większość osób rzeczywiście interesuje się swoimi dolegliwościami, ale są niestety też takie które ślepo wieżą lekarzowi jak wyroczni i ślepo wykonują jego zalecenia. Mnie na początku lekarze lekceważyli ale im się postawiłem i wykonałem badania, wyszła niedoczynność oraz GERD, a podobno byłem zupełnie zdrowy... Także ja uważam że lekarzom należy wierzyć oczywiście ponieważ uczyli się wiele lat swojego zawodu i mają odpowiednią wiedzę, ale samemu też trzeba mieć swoją wolę i swój rozum... Dziękuje Patrycjo, może z tego co mi napiszesz podczas czytania książki ułoży się jakąś sensowną teorię mojej utraty ciała... No więc przechodzę do innego wątku, i również w nim odpowiem, taka wielowątkowa rozmowa haha
Pozdrawiam wszystkich i każdego z osobna :)
patrycja89
Ekspert

no tak, tutaj jestem w stanie sie z Tobą zgodzic..Lekarzom nalezy ufac ale z umiarem :)
Tego Ci nie mówiłam, ale ja również muszę regularnie robic badania na TSH.. ostatnie miałam w maju. Wskaźnik wyszedł można powiedzieć ok.. nie długo będę powtarzała badanie i zobaczymy czy coś przypadkiem nie uległo zmianie.. Do tego problemy z endo i problemy neurologiczne.. czasami to człowiekowi łatwiej jest wyliczyć na palcach co mu NIE dolega.. niż to z czym ma problemy..
Awatar użytkownika
Kamil
Ekspert

Na szczęście badania TSH nie są jakieś szczególnie bolesne, ale i tak nie lubię igieł i zastrzyków, mam do tego uraz ponieważ kiedy byłem mały szczepionka mi się bardzo nieładnie goiła i do tej pory została blizna po niej na ramieniu... Mnie za miesiąc czekają badania TSH... Zwykle tak jest że jak już są problemy ze zdrowiem to jest kilka chorób na raz towarzyszących sobie, ponieważ nierównowaga w jednej części organizmu może powodować stan chorobowy w innych... Ale mimo wszystko ja z pełnym optymizmem patrze w przyszłość( jak prawie zawsze ), trzeba walczyć i brnąc do przodu mimo przeciwności :) Trzymaj się Patrycjo :)
patrycja89
Ekspert

wiesz co? oczy mi się zamykają jak czytam te twoje małe literki:P
Dobranoooc :)
Awatar użytkownika
Kamil
Ekspert

WIĘC NAPISZĘ TYM RAZEM DUŻYMI LITERKAMI HAHA:)
DOBRANOC :)
patrycja89
Ekspert

Jaki cwaniak się znalazł.. proszę proszę.. :)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Post autor: gosiak76 »

hihihihihi Pati - on specjalnie powiekszyl literki dla Ciebie ;)

wiem jak czasem trudno jest cos odczytac gdy oczka sie zamykaja i wszystko sie zlewa w jedna calosc ;)
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
patrycja89
Ekspert

haha.. Gosiu on nie zrobił tego dla mnie, tylko chciał pokazać, że naprawdę jest - jak go oceniłaś - sympatyczny:P i myśli, że mu się to udało ;D

PS. Kamil.. my Cię wcale nie obgadujemy:p
Awatar użytkownika
Kamil
Ekspert

Specjalnie powiększyłem literki dla Patrycji, ale chyba nie poskutkowało, następnym razem jeszcze pogrubię żeby lepiej widziała, może wtedy doceni mój wysiłek haha Nawet bym nie pomyślał że ktoś by mnie tu obgadywał Patrycjo, w końcu są takie sympatyczne dziewczyny jak pisałaś hehe
Dziękuję Gosiu, jak miło że chociaż ty dobrze odczytujesz moje intencje hehe :)
Pozdrawiam serdecznie :)))
patrycja89
Ekspert

no dobra, niech Ci będzie :)
Sympatyczny człowieku :)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

hahahahaha :)
Pati jestes niesamowita - uwielbiam Cie za to :*
patrycja89
Ekspert

eyyy jednak się czegoś doczepię! :)
co znaczy "następnym razem jeszcze pogrubię żeby lepiej widziała" ??? słucham?
Ja wiem, że mam słaby wzrok i powinnam nosić okulary (noszę jak mi się przypomni; tj. do czytania i pisania) ale bez przesady.. aż taka ślepa nie jestem! :p
zaraz Cie przestanę nazywać sympatycznym człowiekiem:D

-Dzień bez doczepiania się - to dzień stracony:D
Awatar użytkownika
Kamil
Ekspert

Najlepiej będzie jak będę pisał tak jak od początku pisałem tymi małymi, nie pogrubionymi literkami, ale i tak jeszcze pozostaje kwestia koloru haha
A tak ap ropo okularów, ja tez miałem je nosić... Ale na szczęście na następną wizytę u okulisty czekałem tak długo że wada wzroku sama się skorygowała hehe
patrycja89
Ekspert

jak ty masz dobrze:)
U mnie niestety się tak nie da.. ja od urodzenia mam.. UWAGA.. jedno oko mniejsze od drugiego :)
Jak byłam mała dziewczynką, to to było bardzo widac, poniewaz prawa brew miałam niżej osadzona niz lewa, co bardzo rzucało sie innym w oczy.. Na szczescie teraz brwi mi sie wyrównały i chociaz prawe oko mam mniejsze to nie rzuca sie to juz tak w oczy..chociaz ludzie ktorzy mi sie bardzo przygladaja zawsze zauważa róznice w oczach :) Do tego prawa źrenica bardzo mocno reaguje na źródło światla, czesto łzawi.
Troche głupio sie czuje jak ktos patrzy mi sie w oczy, bo mam wrazenie ze zaraz skomentuje moja niedoskonałosc :)
Wiesz jak długo miałam przez to dola? Czułam się jak dziwoląg.. w okol tyle ladnych dziewczat a ja ani sie nie malowałam ani nic.. Na szczescie ktos mi ostatnio powiedział, ze mam oczy bardziej zielone niz szmaragdy a moja wada sprawia ze jestem wyjatkowa haha :) Od razu podniosło mnie to na duchu :)
domowniczka
Ekspert

Post autor: domowniczka »

Kamil pisze:Smacznego Domowniczko, można do tego dodać jeszcze pokruszoną czekoladę dla lepszego smaku, czekam na opinię jak ci smakowało haha
pycha :D dzieki za ten przepis :D
Awatar użytkownika
karolina794
Ekspert

Post autor: karolina794 »

patrycja89 pisze:jak ty masz dobrze:)
U mnie niestety się tak nie da.. ja od urodzenia mam.. UWAGA.. jedno oko mniejsze od drugiego :)
Jak byłam mała dziewczynką, to to było bardzo widac, poniewaz prawa brew miałam niżej osadzona niz lewa, co bardzo rzucało sie innym w oczy.. Na szczescie teraz brwi mi sie wyrównały i chociaz prawe oko mam mniejsze to nie rzuca sie to juz tak w oczy..chociaz ludzie ktorzy mi sie bardzo przygladaja zawsze zauważa róznice w oczach :) Do tego prawa źrenica bardzo mocno reaguje na źródło światla, czesto łzawi.
Troche głupio sie czuje jak ktos patrzy mi sie w oczy, bo mam wrazenie ze zaraz skomentuje moja niedoskonałosc :)
Wiesz jak długo miałam przez to dola? Czułam się jak dziwoląg.. w okol tyle ladnych dziewczat a ja ani sie nie malowałam ani nic.. Na szczescie ktos mi ostatnio powiedział, ze mam oczy bardziej zielone niz szmaragdy a moja wada sprawia ze jestem wyjatkowa haha :) Od razu podniosło mnie to na duchu :)
Oj Pati,Pati :D
Jak sie trochę bardziej zadomowię to będę Wam pisać babeczki dopiero.Nieważne jest to jak wygladaja Twoje oczy,ważne że mają piękny kolor.Nie lubie jak zwraca mi uwage na temat wyglądu ktoś,kto sam nie wyglada rewelacyjnie.Jedynie Afrodyta mogłaby mi zwrócic uwagę,ale jej jeszcze nie spotkałam :D
Gdzie są dzieci tam blisko do gwiazd *************
Awatar użytkownika
Kamil
Ekspert

witajcie :)
Kto nie ma wad Patrycjo... Najważniejsze to nie na silę starać się je naprawić ale znaleźć kogoś kto je zaakceptuje i ciebie razem z nimi... A często wady to wręcz zalety jak u ciebie, można być wyjątkowym na wiele sposobów :) Ja od każdego przyjąłbym krytykę Karolino byle konstruktywną a nie tylko mająca na celu zrobienie komuś przykrości :) Pozdrawiam :)
patrycja89
Ekspert

ha ha:)
jesteście niemożliwi :)

Karolinko jak spotkasz tą Afrodytę, to nie podawaj jej adresu do mnie:P :)
Kamilu krytykę powiadasz? zobaczymy co da się załatwić ;p :mrgreen: <joke>
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

hahahaha :)

widze ze Pati szykuje sie do skrytykowania pewnych cech - ciekawe jak to wyjdzie ;) Pati pokaz co potrafisz :wink:
Ksenia
Ekspert

Post autor: Ksenia »

wiele bym dala zeby wygladac jak Afrodyta ;) chociaz wiem ze niektore dziewczyny bardziej narzekaja na swoja urode lub sa nastawione anty do swego ciala ze im sie cos nie podoba - ale te wszystkie wady i zalety czynia nas indywidualnoscia a dzieki naszej pracy nad soba mozemy troche zdzialac zeby byc przychylnymi do naszego nastawienia ;)

ja przez pewien czas bylam niska i nie roslam oraz wygladalo jakby przybywalo mi cialka - jak ja tego nienawidzilam ale po pewnym czasie poszlam w gore i wyglad zmienil sie tez - pozniej zaczelam miec kompleksy dotyczace mojego ciala - na szczescie wtedy bylam z kims w zwiazku komu podobal sie moj wyglad wiec zaakceptowalam to - a najgorsze jest to ze jak sie zazywa tabletki antykoncepcyjne to mozna przybrac troche na wadze z powrotem - a nie za bardzo akceptuje bo przy braniu lekow mozna przybrac na wadze i czuje ze tak jest bo w czesc ciuszkow nie wchodze jak kiedys a mam nadzieje ze to sie zmieni aczkolwiek nie jest najgorzej jeszcze z tym gdyz to zmiana tylko o jeden rozmiar.
Awatar użytkownika
Kamil
Ekspert

witajcie :)
Ja mam odwrotny kłopot, chciałbym przytyć bardzo bo schudłem bardzo ostatnio... A wiecie co ja sądzę z punktu widzenia faceta o tym ? KAŻDA KOBIETA JEST PIĘKNA MUSI SIĘ TYLKO ZNALEŹĆ FACET KTÓRY TO ZAUWAŻY :) Pamiętajcie o tym dziewczyny :)) Tak rzadko ktoś mnie krytykuje, jak dobrze że Patrycja chce polepszyć mi w tym względzie statystykę haha :) Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
karolina794
Ekspert

Post autor: karolina794 »

Kamil pisze:witajcie :)
Ja mam odwrotny kłopot, chciałbym przytyć bardzo bo schudłem bardzo ostatnio... A wiecie co ja sądzę z punktu widzenia faceta o tym ?
A ja z punktu widzenia kobiety uważam,że szczupli mężczyźni maja większe powodzenie u kobiet.Wiem cos o tym :D Nie ma ludzi idealnych,kwestia tego żeby siebie całkowicie zaakceptować takim jakim się jest.Ja nie jestem ideałem,ale siebie w pełni akceptuję i uwagi innych na temat mojego wyglądu mnie nie obchodzą.Np.mam szerokie biodra i bardzo wydatną pupę,koleżanki zawsze ze mnie sie smiały,że wygladam jak kaczka.Ale żaden mężczyzna nigdy niczego takiego mi nie powiedział,wręcz przeciwnie teraz uważam to za swój atut.A poza tym i tak umysł jest zawsze najważniejszy.
Gdzie są dzieci tam blisko do gwiazd *************
Awatar użytkownika
Kamil
Ekspert

cześć :)
Dziękuje Karolino, miło to słyszeć :) Ja myślę że koleżanki ci po prostu zazdrościły, często zazdrość jest powodem takiego podśmiechiwania się z kogoś...
patrycja89
Ekspert

hello :)
nareszcie mogę napisać :) odzyskałam internet:)

Ja powiem podobnie jak Karolinka.. akceptuję siebie taką jaką jestem, bo wiem, że inna nie będę. Ja się sobie hmm podobam ( tylko nie róbcie ze mnie narcyza) bo po prostu każdy jest jaki jest i siebie trzeba po prostu polubić:) Kiedy mówię, że chcę schudnąć, to nie dlatego, że mam tak jak inne dziewczyny obsesje na punkcie swojego wyglądu, ale dlatego, że to przez hormony tyle przytyłam i źle się czuję z tą wagą. Chcę wrócić tylko do swojej normalnej wagi, w której czułam się dobrze i ani grama więcej nie schudnę:)
Ja także uważam, że każda dziewczyna musi znaleźć swojego mężczyznę, któremu będzie się podobała tak bardzo, że każdego dnia będzie to czuła. :)

Ps.. Nie bądźmy jak dziewczyny, które w wieku 25 lat, przy wzroście 1,76 ważą 47 kg, ciągle twierdzą, że są grube, bo to już jest chore..

Kamilu jeszcze przytyjesz, zobaczysz :)
Tylko bądź dobrej mysli :)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Ja po trochu schodze z wagi po zazywaniu tabletek antykoncepcyjnych - mam nadzieje ze dojde wkrotce do mojej normalnej wagi - tak bardzo tego pragne.

Ja mam 1,78 m ale nigdy nie chcialabym wazyc 47 kg przy takim wzroscie bo to nie wyglada zbyt ladnie gdy widac tylko skore i kosci. To jest chore tak jak Pati napisala a te dziewczyny ktore przy takim wzroscie i tak niskiej wadze sadza ze sa nadal grube - powinny sie leczyc gdyz w ten sposob moga doprowadzic siebie do smierci anorektycznej.
Awatar użytkownika
Kamil
Ekspert

witam wszystkich :)
Ciesze się że już jesteś Patrycjo :) Anoreksja moim zdaniem wynika w dużej mierze z lansowanego przez niektóre znaczące media wizerunku piękna w postaci szczupłych modelek na wybiegach... Czasami chęć bycia docenianym prze rówieśników staje się silniejsza od własnego zdrowia... Z anoreksją trudno wygrać, ale jest to na pewno możliwe w każdym przypadku przy uzyskaniu odpowiedniej pomocy specjalistów...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział powitań. Przedstaw się.”