Dzien dobry wszystkim

Jesteś nowy na forum? Zacznij od wpisu tutaj! Przedstaw się, a my Cię przywitamy i pokierujemy dalej.
agachod1
Ekspert

Re: Dzien dobry wszystkim

Post autor: agachod1 »

Hej Pati. Pieknie nam to wszystko opisalas. Przyznaje, ze nie mialam pojecia, ze zakres obowiazkow poloznej jest tak obszerny. Coz, mile zaskoczenie. :D
Co do opowiadan roznych ludzi. Ja przed operacja na hemoroidy, uslyszalam, ze jedna kobieta miala podobna operacje i po niej nie trzymala kupy. Jednym slowem, robila tam gdzie stala, a konkretnie musiala nosic pieluche. Przykre to, ale mnie i tak nie przestraszylo. Po prostu wiedzialam, ze musze przejsc operacje zeby pozbyc sie dolegliwosci, ktore meczyly mnie od dziecka. Ciesze sie, ze wszystko sie udalo, a czarny scenariusz sie nie sprawdzil. Mysle, ze to nic dziwnego, ze sie nie boisz i mimo siadomosci tego, co moze byc podczas porodu, buzia ci sie smieje. To jest calkowicie normalne. Ty wiesz, ze twoje dzieci sa dla ciebie najwazniejsze i dlatego nic nie jest w stanie cie przestraszyc. I tak trzymaj.

Caluje mocno i zycze milych chwil. :D :D :D
patrycja89
Ekspert

Post autor: patrycja89 »

Wiecie co.. moim maluchy co raz bardziej przestają być nieśmiałe.. Już im nie przeszkadza czy jest cicho, czy jest głośno.. czy lezę czy siedzę czy to przy obiedzie czy podczas sprzątania - kopią mamusię caaaały czas :) ale to nadal nie boli.. jedyne co to mam bardzo płytki oddech, bo maluch włożył mi nóżkę między żebra i kiedy biorę wdech to żebra mnie uciskają ;p może chce, żeby mama trochę zwolniła tempo więc zrobiłam im duuuuuży odpoczynek i już jest dobrze :) dogadujemy się bez problemu :)
U mnie poprawiła się pogoda, wyszło słoneczko.. jest tak upalnie, że niestety szybciej robi mi się słabo i bardzo się pocę.. więc staram się siedzieć jak najwięcej chłodnych miejscach :)
W poniedziałek mam wizytę u pani endokrynolog. Odbiorę wyniki badań i dowiem się czy leki coś dają.. i czy guz rośnie. Także mogę się nie odzywać.. Więc sobie odpoczniecie ode mnie :)
"Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia."
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Post autor: gosiak76 »

Pati mam nadzieje ze guz nie rosnie gdyz leki go zatrzymaly i tego sie trzymajmy ale daj znac po wizycie co slychac bo bedziemy czekaly na wiesci. Wypoczywaj jak najwiecej bo potrzeba Ci go bardzo duzo.
Ciesze sie ze dogadujesz sie z maluszkami i dzieki wypoczynkowi mozesz lepiej zlapac glebszy oddech bo nic Cie juz tak bardzo nie uciska. Buziaczki :**
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
agachod1
Ekspert

Pati mam nadzieje, ze ten guzek to nic powaznego. Jak bedziesz po wizycie, to daj znac co i jak. Zycze milego wypoczynku w upalnym sloneczku. :D U mnie pogoda srednia, ale i tak sie ciesze, ze u innych jest lepiej. Caluski. :D :) :lol:
patrycja89
Ekspert

Dzięki dziewczyny,. na pewno napiszę jak będę już po wizycie.. Mam też nadzieję, że wyniki wyjdą lepsze niż te sprzed 8 tygodni..

Dzisiaj zapaliły się u Nas sadze w kominie, gdy mama napaliła w piecu żeby woda była ciepła.. smród był niesamowity,. ja akurat byłam w domu,.,. i uwierzcie mi,że momentem zrobiło się siwo w kuchni... nawet nie zauważyłam kiedy ten dym się pojawił.. myślałam, że się uduszę.. mama zaraz wygoniła mnie na dwór, żebym odpoczęła od dymu..ale i tak droga na zewnątrz zajęła mi chwilę i cała tym dymem prześmiergłam.. Nawet teraz po kilku godzinach mam wrażenie że w domu ciągle śmierdzi czadem... Jednak te upały nie są wcale dobre.. zwłaszcza dla ludzi mieszkających na wsi przy lesie,.. dobrze, że skończyło się to tylko na wietrzeniu domu..ale zaraz się oczywiście zmartwiłam czy moim maluchom to nie zaszkodziło.. cokolwiek teraz się dzieje to pierwsze co robię to myślę tylko o dzieciach.. Poszłam się dotlenić i mam nadzieję, że to pomogło szkrabom..
"Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia."
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Rowniez mam nadzieje ze swieze powietrze pomoglo szkrabom ... dobrze ze nie doszlo do nieszczescia - mam nadzieje ze juz ochlonelas i wypoczywasz sobie :*
patrycja89
Ekspert

Nie spałam całą noc.. te gorączki są straszne.. Jak tak będzie przez całe wakacje to nie wiem jak ja wytrzymam..
Dostałam rozstępy!!!!!!!!! okropne :( A co jest najdziwniejsze?? Dostałam je tam gdzie mam blizny po operacji i nigdzie indziej.. Wokół pępka z którego wyszła blizna i się rozciągnęła zrobiły mi się fioletowo-czerwone pręgi.. i widać rozstępy.. tak samo z pozostałymi dwiema bliznami.. rozciągnęły się tak że ich prawie nie widać, a wokół nich morze rozstępów.. No cóż.. trzeba się z tym pogodzić :P będę się dalej smarować.. a kto wie, może jak schudnę po porodzie to będą mniej widoczne - teraz wyglądam jakby ktoś mnie pobił, taka sina jestem :D

Udanej niedzielki życzę Wszystkim - ja jadę kupić sukienkę na wesele siostry, w którą się zmieszczę :lol:
optymistka82
Ekspert

Post autor: optymistka82 »

patrycja89 pisze:teraz wyglądam jakby ktoś mnie pobił, taka sina jestem
Pati, Ty jak już coś walniesz, to mam zawsze banana na ustach :D
Moja przyjaciółka miała ostatnio ślub cywilny i pięknie wyglądała, a jest już w 7 miesiącu. Miała malinową sukienkę odcinaną pod biustem - taka zwiewna. Cudo. Pewnie też coś pięknego wytropisz. Udanych zakupów
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Patus mam nadzieje ze znajdziesz przesliczna sukienke na wesele swej siostry - Ty potrafisz znalezc ladne rzeczy :) tak jak bylo z sukienka slubna - byla tez bardzo piekna :)
patrycja89
Ekspert

Hej laseczki :)

Sukienka kupiona.. nawet dwie.. jedna długa coś w stylu greckim, z falbanką przy biuście.. cała w kwiatki różowe.. będzie na poprawiny.. na wesele mam sukienkę przed kolano.. kolr ni taki koralowy ni pomarańczowy.. prosty krój.. pod biustem przewiążę się kremową lub białą tasiemką (w zestawie jest czarna) i dopnę kwiatka, bo mam białą marynareczkę ślubną więc będzie mi pasować.. miałam ubrac też ślubne buty, bo są na niskim koreczku bardzo wygodne.. ale dzisiaj miałam tak spuchnięte stopy, że nawet nie próbwałam ich wcisnąć w te butki ;p więc muszę zainwestować w jakieś niskie sandałki ;) Jak będę miała jakieś zdjęcie to Wam wyślę.. :)

Gosiu.. suknia ślubna jednak była inna niż ta którą wam pokazałam.. okazało się, że nie mogłam mieć gorsetu i spódnicy oddzielnie.. kupiłam gotową.. a dokładniej to tata mi ją sprezentował.. postaram się wstawić jakieś zdjęcie ze ślubu i zobaczysz czy mocno się różniła :)

a co do samego wesela.. fajnie jest się pobawić.. ale ja pewnie będę tylko do północy.. gdybym nawet wytrzymała dłużej to nie chcę męczyć dzieciaczków w te upały.. A chcę iśc.. w końcu to ślub siostry.. na którym miałam być świadkiem ;p pójdę.. stracę kasę i się najem, :lol:
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Dobrze bede czekac na fotki a najwazniejsze zeby byc obecna swoja osoba u najblizszych osob na waznych imprezach ktore odbywaja sie tylko raz w zyciu.
agachod1
Ekspert

Pati, dobrze, ze przygoda z zapalenie sie sadz skonczyla sie tak, a nie inaczej. Dobrze, ze nie stalo sie nic gorszego. :D Fajnie, ze kupilas sobie dwie sukienki i z opisu wynika, ze to naprawde gustowne rzeczy. Mam nadzieje, ze na weselu bedziesz sie dobzre bawic i bedziesz je tez milo wspominac. Pozdrawiam. :D
patrycja89
Ekspert

No hej laseczki :)
Przespałam całą noc ;p zabrałam poduszkę, jasia i koc i wyrzuciłam rodziców z salonu :D Nie była oglądania telewizji do 3 w nocy.. oni poszli wcześniej spać.. a więc też wstali wypoczęci a ja dzięki temu nie musiałam się kisić w moim pokoju, w którym UWAGA!! miałam wczoraj 39 stopni ciepła.. i jak tu spać?? A w salonie było przyjemnie i w porównaniu z moim pokojem chłodniej.. Cóż kochani rodzice - od dzisiaj ja zajmuję salon a wy chodzicie spać wcześniej :lol: (żeby nie było, że nie ostrzegałam :D )
Moje biedne dzieci.. żeby tylko im tak nie odbijało jak mamie teraz..
No nic idę się szykować na wizytę u endokrynologa.. Miłego dnia życzę wszystkim kobietkom :)
magma
Ekspert

Post autor: magma »

Co ja czytam...zostawiłam Ciebie na dwa dni a Ty już podpaliłaś komin...rany...nie można Patrycji spuścić z oczu...

Pisz szybko co powie endokrynolog.bedę czekała na posterunku...

Mam nadzieje, że dzisiaj lżej się oddycha i nic nie dźga Ciebie w zebra (a raczej NIKT).
swoją drogą ciekawe ktore Małe takie bojowe...;)
buziaki Mamusia...
;)
magma
Ekspert

Strona 30...gratulacje!!!

Przypomniało mi się odnosnie brzucha...też miałam siny..spokojnie...to minie ;)
vwd
Ekspert

Post autor: vwd »

patrycja89 pisze:Moje biedne dzieci.. żeby tylko im tak nie odbijało jak mamie teraz..
Zebys sie potem nie dziwila w kogo one sie wdaly ;) Oj, bedzie sie u Ciebie w domu dzialo, gdy tylko sie pojawia na swiecie! :D
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Jacy rodzice - takie dzieci :) Nie zdziwilabym sie gdyby wdaly sie w Ciebie bo juz widac to po nich ze rowniez sa wesole i jak tylko moga to sobie dokazuja w brzuszku :)
Czekamy na wiesci po wizycie u lekarza :****
vwd
Ekspert

Post autor: vwd »

a jak beda takie niesamowite jak Ty... to niech sie strzeze cala okolica! :D (a jaka bylas Pati w dziecinstwie?)
patrycja89
Ekspert

Hej..
Jestem po wizycie.. żyję.. dostałam leki.. niestety..

Odpowiadam po kolei:
Madziu, to synek wkłada mi nóżki między żebra, pewnie mu przeszkadzają :) Ale to mała jest bardziej aktywna i to ją częściej czuję..
Solennie obiecuję, że postaram się nigdy więcej nie zbliżać do komina - tym bardziej że musiałabym się wdrapać 14 m w górę..

P.S. jak siniaki mi nie znikną to zawsze mogę powiedzieć, że to Twoja wina ;)

Gosiu mnie bardzo cieszy, że maluchy sa tak aktywne, dzięki temu wiem że wszystko u nich dobrze.. Jeśli nadal będzie się utrzymywało, że córcia jest aktywniejsza to wyjdzie na to, że ona wydała się za mamą, a synek za tatą.. sama wiesz ile Miłosz ma cierpliwości dla mnie :)

VWD moja mama tez twierdzi, że jeszcze nie raz maluszki dadzą mi się we znaki.. ale szczerze? nie mogę się tego doczekać.. można powiedzieć, że czym bliżej porodu tym bardziej za nimi tęsknię.
Czy ja jestem taka niesamowita?? Niech tylko moje dzieci będą szczęśliwe.. i przede wszystkim zdrowe.. podkreślając słowo ZDROWE.
Jaka byłam?? nicpota - najkrócej mówiąc.. ale w porównaniu z okresem dojrzałości to jako dziecko byłam grzeczna.. straszny nerwus i uparciuch.. teraz jestem spokojniejsza a upartość zamieniłam w zaletę.. Za to wiem, że moi rodzice nie raz mieli przeze mnie przegwizdane.. a była nas czwórka, a potem piątka.. Kochanie rodzice dali radę..
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Patus wiem ile Milosz ma cierpliwosci dla Ciebie i to jest naprawde bardzo wazne - no to teraz widac jak dzieciaczki daja sie Tobie we znaki - super ze wiesz ktore jak reaguje i jak sie zachwouja dajac Tobie troszke popalic bedac jeszcze w brzuszku :)
magma
Ekspert

psikusekxxx pisze: Już bym chciała poczytać jak opisujesz dzien za dniem ze swoimi pociechami.

Obawiam się, że Patrycja nie będzie miała czasu na pisanie... a już na pewno nie codziennie, niestety...:lol:
Świat staje do góry nogami, na wszystko brakuje czasu...ale to nie wazne, bo u boku ma się te najwazniejsze Istotki...;)
patrycja89
Ekspert

Hej :)
Myślę, że na początku to z tym czasem faktycznie może być różnie.. muszę się wielu rzeczy nauczyć..ale ponieważ będę z maluszkami cały czas w domku, to gdy będą słodko spały ja będę do Was pisać.. Ja wiem, wiem, że Madzia już liczy na to że odpocznie ode mnie ale sorki kochanie nie dam się :lol:
Postanowiliśmy z Miłoszem, że zainwestujemy w nowy aparat i założymy maleństwom własne albumy takie "krok po kroku z życia maluszka" , ponieważ teraz mieszkamy oddzielnie, mój mąż żałuje że nie widzi jak mi brzuszek rośnie.. to potem chcemy by najważniejsze chwile z ich życia były zapamiętane :) pewnie nie raz będę chciała się podzielić zdjęciami i historyjkami z Wami :)

Wczoraj miałam napad złego humoru.. wieczorem gdy gadałam z Miłoszem po prostu miałam ochotę sobie popłakać.. dzisiaj odzyskałam już rezon.. ale sama nie wiem co mi było..
Liczyłam, że jeśli wyniki mi się poprawią to leki pójdą w odstawkę.. TSH ledwo, bo ledwo ale mieści mi się w normie.. Ft 3 się poprawiło i też mieści się w granicach, a Ft4 cóż.. było o dużo za duże, a teraz jest o dużo za niskie :( Mówiłam wam, że mam nadczynność ciążową tarczycy, a wczoraj wyszło że mam hipertyreozę tarczycy czyli coś na zasadzie że nie działają hormony tarczycy tak jakby jej nie było i dostałam kolejny euthyroks tylko, że z 75,przeszłam na 150 jeśli nie zadziała muszę przejść na najsilniejszą dawkę 200. Mam do wybrania 100 tabletek.. a one na mnie tak dziwnie wpływają :( ciągle mam uczucie chemii w ustach, jest mi słabo.. najgorsze jest że muszę brać ją rano na czczo od pół do godziny przed jedzeniem i ten czas oczekiwania na śniadanie jest okropny, bo ciągle mi się odbija tą tabletką już nie mówiąc o zbieraniu się na wymioty.. :( Niestety pani endokrynolog powiedziała, że muszę to przetrzymać.. 9 sierpnia mam kolejną wizytę - dr powiedziała, że ma nadzieję, że to będzie ostatnia przed porodem.. jednakże już dzień po porodzie będę brała połówkę jakiejś tabletki, żeby zwiększyć szansę na uregulowanie tarczycy.. jakoś to przetrzymam.. mam tylko nadzieję, że nie wpłynie to na np na pokarm.. i za 8 tygodni kolejne badania T3,T4,FT3,FT4,TSH. Wiecie co jest najdziwniejsze?? że dostałam leki od ginekologa i endokrynologa, które się niwelują.. Z powodu niskiej hemoglobiny lekarz przepisał mi żelazo.. ale że po ferrum źle się czułam przepisał mi coś innego.. i ten lek też bierze się na czczo rano.. ale jeśli wezmę go równocześnie z euthyroksem lub po tej godzinie.. to euthyroks nie zostanie wchłonięty przez organizm.. a to żelazo muszę brać dwa razy dziennie.. i ani tego leku ani tego nie mogę odstawić i nie mogę pominąć żadnej dawki.. super co?? mam jeszcze witaminy ale te to akurat muszę brac regularnie ale porę dnia sama sobie ustalam..
Najbardziej chodzi mi o dzieci... wiem, że one potrzebują teraz dużo witamin, a skoro ja mam ich mało muszę ich poziom poprawić lekami,.. ale tego świństwa na tarczycę wolałabym sobie odpuścić.. no bo skoro ja sie po nimźle czuję, to pewnie maluchom też przeszkadza jak co chwile mi się odbija, albo zbiera na wymioty,.. no ale skoro trzeba..
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Pati mam nadzieje ze moglas porozmawiac ze swoim ginekologiem i ustalic jak brac te leki aby nie wplywaly na siebie nawzajem i daly dobre efekty dzialania. Wiem ze Tobie trudno to ze soba zestawic ale od tego sa lekarze by poinformowac jak je brac skoro obydwa leki masz brac na czczo z rana a jeden ma wplyw na drugi. Buziaki.
patrycja89
Ekspert

Niby tak kochanie..ale wiesz.. kiedy skończyłam brać hormony, zastrzyki i leki przeciwbólowe po operacji to byłam taka szczęśliwa.. lekarz powiedział, że kończymy leczenie.. wyniki były jak na tamten czas bardzo dobre.. miałam się tylko kontrolować.. miałam mieć kolejną laparoskopię, która jednak mnie ominęła, nie miałam żadnych zrostów, guz się nie odrodził.. A teraz kolejne leki od nowa muszę brać.. to niby nie koniec świata tylko jakoś tak mi się ciężko znowu przestawić na ich zażywanie.. tym bardziej, że noszę te dwa szkraby pod sercem i najbardziej zależy mi żeby one nie miały przez to później problemów.. Euthyroks wywołuje u mnie mnóstwo efektów ubocznych.. to uczucie chemii i suchość w ustach, popękane wargi, wymioty.. Na początku nie wiązałam tego z lekiem.. no ale jak teraz przez tydzień go nie brałam to wszystko ustąpiło.. a w necie wyczytałam dzisiaj że opróćz tego po długim stosowaniu pogarsza się wzrok, można doczekać się suchości dna oka itp itd.. więc to nie było takie "wydaje mi się" tylko jednak ten lek coś ma w sobie takiego, skoro nie tylko ja to zaobserwowałam..
cóż dam radę :)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Moze sa jakies naturalne skladniki dzieki ktorym bedziesz mogla uniknac suchosci oka - ja np. z powodu suchosci gardla stosuje witaminy A+E a takze glosal zrobiony na bazie alg i naturalnych skladnikow (zero chemii).
patrycja89
Ekspert

na razie muszę wybrać witaminy te które mam.. wczoraj mi się skończyły i jak rozmawiałam z lekarzem to kazał mi je kupić i brać dalej.. powiedział, że powinny mi pomóc.. a na całe szczęście one na mnie dobrze wpływają :) Postanowiłam się nie martwić.. odpuszczam sobie.. czekam za wizytą u lekarza, bądź odwiedzinami położnej i wtedy będę pytać o wszystko co mi ślina na język przyniesie :)
w końcu nie mogę pozwolić, żeby moje dobre nastawienie które mam ostatnio popsuły jakieś leki ;D
domowniczka
Ekspert

Post autor: domowniczka »

A kuku! :D to ja wiosna :D
nic nie moze popsuc Twojego dobrego nastawienia! :) pamietaj, nic! :) :)
Trzymaj sie grubasko! :) ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział powitań. Przedstaw się.”