witajcie
Re: witajcie
Gosiu kochana tak mi przykro że u ciebie nadal nie ma poprawy.Ale jesteś silną kobieta i dzielnie to znosisz.Jednak życzę ci abyś wreszcie mogła odetchnąć od bólu
"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
ojj biedaczko trzymam kciuki zeby jutro ci dobrze poszlo u lekarza... odpoczywaj jak najwiecej i wracaj do formy
przesylam troszke pozytywnych wibracji 

"Ból jest jak tkanina. Im jest mocniejszy, tym więcej jest wart..."
Dziekuje Wam bardzo dziewczynki i dam znac jak wroce ze szpitala - zobaczymy co mnie czeka w najblizszym czasie odnosnie planu dalszego postepowania.
A dzis ukazal sie moj filmik na amerykanskiej stronce "It's time to shout" utworzonej aby uswiadamiac kobiety o raku jajnika - oto link jak chcecie zobaczyc http://itstimetoshout.com/#/watch/KiSu7ZHVaJA
A dzis ukazal sie moj filmik na amerykanskiej stronce "It's time to shout" utworzonej aby uswiadamiac kobiety o raku jajnika - oto link jak chcecie zobaczyc http://itstimetoshout.com/#/watch/KiSu7ZHVaJA
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
robi wrazenie!
a ile Twoich zdj. przy okazji
a ile Twoich zdj. przy okazji

Troszke wrzucilam moich zdjec - chcialam zeby to tak wlasnie wygladalo i zeby zwrocic uwage ze rak jajnika to nie tylko choroba ktora dopada kobiety w podeszlym wieku ale tez mlode diewczyny.
A po dzisiejszej wizycie w szpitalu zapadl wyrok - kolonoskopia w trybie pilnym ..... teraz musze czekac na telefon ze szpitala bo beda do mnie dzwonic zeby przekazac mi termin kiedy mam sie stawic na ten test w szpitalu. Kolonoskopia w trybie pilnym oznacza ze powinna byc wykonana w przeciagu 2 tygodni.
A po dzisiejszej wizycie w szpitalu zapadl wyrok - kolonoskopia w trybie pilnym ..... teraz musze czekac na telefon ze szpitala bo beda do mnie dzwonic zeby przekazac mi termin kiedy mam sie stawic na ten test w szpitalu. Kolonoskopia w trybie pilnym oznacza ze powinna byc wykonana w przeciagu 2 tygodni.
mysle, ze to normalne w Twoim wypadku, ze kieruja Cie na to bad. Ja tez chce je sobie zalatwic, ale... jakos na razie sie nie sklada. Ciesze sie, ze dzisiejsza wizyta przyniosla jakis rezultat 

Tez sie ciesze ze wizyta przyniosla rezultat - zobaczymy co bedzie dalej .... nie czuje sie zbyt dobrze dzis 

tak przypuszczalam, bo malo sie odzywasz, a to raczej niepodobne do Ciebie... Tule Cie i przesylam moc z Ojczyzny!
jestesmy z Toba!!!!!!!!!!!!!!!

Dziekuje kochana Vwd :**** - jesze dzis przede mna wizyta u lekarza ogolnego i mysle ze poloze sie jak tylko wroce - boli mnie glowa i jakos dziwnie jest z brzuszkiem a takze cos czuje jakby zbieralo mnie na mdlosci 

Gosiu przesyłam moc uścisków 

"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
Dziekuje bardzo Gosiu 

Wczoraj bylam rowniez u lekarza ogolnego - poinformowalam go o mojej wizycie u specjalisty, pilnej kolonoskopii. Dostalam zwolnienie lekarskie na kolejne 2 tygodnie oraz przepisal mi silniejsze leki przeciwbolowe zawierajace kodeine i paracetamol w jednej tabletce, gdyz tamte ktore otrzymalam poprzednio juz mi sie skonczyly.
Gosiu twoja walka z bólem ciągnie się w nieskończoność.Przykro,że ciągle jesteś na przeciwbólowych
ale dobrze że chociaż one przynoszą ulgę.Przesyłam dużo słoneczka nadmorskiego 

Dziekuje bardzo Gosienko - przeciwbolowe daja ulge maskujac jedynie problem a tak naprawde w mojej sytuacji nie chodzi mi o zamaskowanie problemu ale znalezienie odpowiedzi co sie dzieje - przebieglosc tej choroby nie zna granic i tak malo sie wie o niej.
Dzis odpoczywam bo nie jestem zdolna do nieczego innego - aktywnosci fizyczne mnie oslabiaja a co mowic o powrocie do pracy za 1,5 tygodnia - przy ponownym zlym samopoczuciu gdzie bole sa nie do opanowania i nie mozna zasnac przez cala noc pozostanie mi tylko izba ratunkowa w szpitalu.
Dzis odpoczywam bo nie jestem zdolna do nieczego innego - aktywnosci fizyczne mnie oslabiaja a co mowic o powrocie do pracy za 1,5 tygodnia - przy ponownym zlym samopoczuciu gdzie bole sa nie do opanowania i nie mozna zasnac przez cala noc pozostanie mi tylko izba ratunkowa w szpitalu.
Wiem że przeciwbólowe nie rozwiązują sprawy,ale zawsze jakaś pomoc jest.A czy nie masz skorzystania z poradni do walki z bólem?Wiem że zakładają tam blokady,które działają nawet tydzień.Ale musiałabyś zapytać lekarza. czy w w twoim przypadku wchodzi to w grę.Ja miałam proponowana blokadę ale w innym przypadku.
Akurat nie moge miec zalozonej blokady w moim przypadku - wszystkie dolegliwosci ktore sie pojawiaja moga swiadczyc o nawrocie choroby i musze na biezaco informowac ginekologa onkologa. Tu jest troche informacji na temat leczenia bolu nowotworowego http://www.onkonet.pl/dp_leczeniebolu.html i u mnie ten bol wystepuje na poziomie II (bol o srednim natezeniu, ktory nie ustepuje po zastosowaniu lekow poziomu I), gdzie stosuje sie leki typu opioidowego.
Poza tym moja pielegniarka podjela decyzje o skierowaniu mnie na terpaie komplementarna typu refleksjologia, aromaterapia, reiki, wizualizacja, relaksacja ktore wplywaja bardzo dobrze na pacjentow zdiagnozowanych z rakiem powodujac ze pacjent jest zrelaksowany, dodaja energii i pomagaja w walce z bolem.
Poza tym moja pielegniarka podjela decyzje o skierowaniu mnie na terpaie komplementarna typu refleksjologia, aromaterapia, reiki, wizualizacja, relaksacja ktore wplywaja bardzo dobrze na pacjentow zdiagnozowanych z rakiem powodujac ze pacjent jest zrelaksowany, dodaja energii i pomagaja w walce z bolem.
Rozumiem Gosiu już dlaczego w twoim przypadku nie można założyć blokady.Szkoda że cię tak to wszystko męczy.Chciałabym aby nadszedł taki dzień,że napiszesz nam że czujesz się świetnie i nic ci nie jest - życzę tego z całego serduszka.U mnie na razie z endo ok ale psychicznie nie jest najlepiej.A jak ty sobie dajesz z tym radę?Mam nadzieję że się nie poddajesz? Czuwam nad tobą ...
Gosiu aż się wierzyć nie chce, że Ty jeszcze walczysz z bólem. Wierzylam, że jak zajrze na stronę, to już będą jakieś dobre wieści płynęły na Twoim poście, a tu ciągła walka. Jednakże im dłużej zmagasz sie z tym wszystkim, tym bardziej Cię podziwiam. Masz w sobie niesamowita siłę i wolę walki, jesteś przykładem godnym do naśladowania. Tym bardziej, że oprócz swoich problemów, masz jeszcze na uwadze nasze i poświęcasz się im w pełni. Buziaki dla Ciebie i rośnij w siłę
A gdy tych sił będzie troszkę mniej to przytul Misie

A gdy tych sił będzie troszkę mniej to przytul Misie
Gosienko i aldonko dziekuje Wam bardzo kochane
:****
Gosiu psychicznie nadal jestem silna i walcze jak tylko moge - naprawde dziw mnie bierze ze mam tyle sily w sobie i woli walki. Pewnie tyle jest sily we mnie poniewaz mam wspaniale osoby wokol siebie ktore sie o mnie troszcza i robia wszystko gdy jest cos nie tak - o to wlasnie tez chodzi zeby nie pozostac samemu z tym wszystkim.
Aldonko sa dni kiedy chcialabym powiedziec dosc i odpuscic sobie ale wiem ze nie moge i ze tylko ja wraz z pomoca zespolu medycznego jestem w stanie przejsc przez to wszystko. Wasze wsparcie tez duzo mi daje a takze spotkania z kobietami ktore zostaly zdiagnozowane z rakiem ginekologicznym - skoro widze jak one daja sobie rade i sa silne to ich postawa dodatkowo powoduje ze chce walczyc o siebie.
Dzis dostalam list ze szpitala i termin kolonoskopii ustalony jest na 24 pazdziernika (poniedzialek) w godzinach popoludniowych - cale szczescie ze badanie w poniedzialek to na spokojnie bede mogla przygotowac swoje jelito do tego badania w niedziele i nie musze brac dodatkowego dnia wolnego z tego powodu.

Gosiu psychicznie nadal jestem silna i walcze jak tylko moge - naprawde dziw mnie bierze ze mam tyle sily w sobie i woli walki. Pewnie tyle jest sily we mnie poniewaz mam wspaniale osoby wokol siebie ktore sie o mnie troszcza i robia wszystko gdy jest cos nie tak - o to wlasnie tez chodzi zeby nie pozostac samemu z tym wszystkim.
Aldonko sa dni kiedy chcialabym powiedziec dosc i odpuscic sobie ale wiem ze nie moge i ze tylko ja wraz z pomoca zespolu medycznego jestem w stanie przejsc przez to wszystko. Wasze wsparcie tez duzo mi daje a takze spotkania z kobietami ktore zostaly zdiagnozowane z rakiem ginekologicznym - skoro widze jak one daja sobie rade i sa silne to ich postawa dodatkowo powoduje ze chce walczyc o siebie.
Dzis dostalam list ze szpitala i termin kolonoskopii ustalony jest na 24 pazdziernika (poniedzialek) w godzinach popoludniowych - cale szczescie ze badanie w poniedzialek to na spokojnie bede mogla przygotowac swoje jelito do tego badania w niedziele i nie musze brac dodatkowego dnia wolnego z tego powodu.
Trzymaj się Gosiu, wierzę, że wszystko się u Ciebie poukłada.
Dziekuje Teniu
:*** Wciaz walcze o siebie i tak latwo nie zamierzam sie poddac - jeszcze nie 

Dzis zadzwonilam na oddzial endoskopii zeby potwierdzic moja wizyte a przy okazji moglam dopytac sie o kilka rzeczy ktore mnie nurtowaly a mianowicie odnosnie:
1) czy moge brac tabletki antykoncepcyjne i leki przeciwbolowe czy musze zaprzestac na jakis czas przed badaniem - odpowiedz jest taka ze moge brac jak biore je normalnie
2) odnosnie sytuacji co sie stanie jezeli nikt nie bedzie mogl mnie odebrac ze szpitala po kolonoskopii - powiedziano mi ze zamiast sedacji (podania lekow i znieczulenia poprzez wenflon) otrzymam srodki znieczulajace w postaci gazu poprzez maske i jak wszystko odejdzie po zabiegu to bede mogla isc do domku
1) czy moge brac tabletki antykoncepcyjne i leki przeciwbolowe czy musze zaprzestac na jakis czas przed badaniem - odpowiedz jest taka ze moge brac jak biore je normalnie
2) odnosnie sytuacji co sie stanie jezeli nikt nie bedzie mogl mnie odebrac ze szpitala po kolonoskopii - powiedziano mi ze zamiast sedacji (podania lekow i znieczulenia poprzez wenflon) otrzymam srodki znieczulajace w postaci gazu poprzez maske i jak wszystko odejdzie po zabiegu to bede mogla isc do domku
Powodzenia na tym badaniu i tak wogóle, oby szło to wszystko w jak najlepszą dla Ciebie stronę. Mój Aniołek niech czuwa również nad Tobą 

Dziekuje bardzo bardzo serdecznie Aldonko :****
Dzis bylam w osrodku i mialam tylko rozmowe z pielegniarka w tym osrodku ktora umowila sie ze mna na spotkanie. Wypytala mnie o wszystkie moje problemy oraz dalsza diagnostyke odnosnie mojej sytuacji. W poniedzialek bede miec zajecia z relaksacji i medytacji. Do tego bede tez chodzila na zajecia z aromaterapii ale na razie osoba ktora prowadzi te zajecia jest na urlopie wiec zostalam wciagbieta na liste - jak tylko ta osoba wroci z wolnego to skontaktuja sie ze mna zeby podac mi termin kiedy moglabym pojsc na te zajecia.
Po tej calej podrozy wrocilam bardzo zmeczona wiec teraz musze wypoczac i zbierac sily na jutrzejszy dzien na wizyte w szpitalu ktora na szczescie mam w godzinach popoludniowych.
Po tej calej podrozy wrocilam bardzo zmeczona wiec teraz musze wypoczac i zbierac sily na jutrzejszy dzien na wizyte w szpitalu ktora na szczescie mam w godzinach popoludniowych.
Gosia trzymam kciuki i daj znać jak po badaniu.Jestem z Tobą kochana...
relaksacja, medytacja, aromoterapia
brzmi to naprawde ciekawie 

Dla mnie tez to brzmi bardzo ciekawie - doczytalam ze aromaterapia to terapia podczas ktorej wykonywany jest masaz z uzyciem odpowiedniego rodzaju olejkow ..... chyba po prostu odlece podczas tej terapii 
Dzis wybieram sie do szpitala gdyz mam wizyte z ginekologiem i endokrynologiem - ciekawe jakie wiesci na tym froncie

Dzis wybieram sie do szpitala gdyz mam wizyte z ginekologiem i endokrynologiem - ciekawe jakie wiesci na tym froncie

Daj znać jak tam było .Pozdrawiam
Odezwe sie jak tylko wroce ze szpitala