Tak to sie zaczęło...
- karolina794
- Ekspert
Tak to sie zaczęło...
Moja historia z endometriozą zaczęła się 3 lata temu.W kwietniu 2006r po wielkich wyczekiwaniach i 3-letnich próbach urodziałam synka Dawidka,przez cc.I po ok roku się zaczęło(wtedy też przestałam karmić go piersią i wróciła owulacja).Pojawiły się okropne bóle podczas miesiączki,nie mogłam kichnąć,kaszlnąć,obrócić się w łożku z boku na bok,a nawet wstac rano normalnie z łóżka.Udałam się do lekarza.Zrobił usg i stwierdził,że w bliźnie po cc pojawiły się ogniska endometriozy.Najpierw na klika miesięcy wstrzymał zaproponował by wstrzymać miesiączkę antykoncepcją,i tak zrobiłam.Wpadłam wtedy w depresję,mój organizm szalał na całego,nie byłam sobą.Mój zegar biologiczny nie tykał tak jak do tej pory.Udałam sie do innego gina,ten od razu zaproponował operację.W październiku 2008r usunięto mi endo z blizny.Wszystko było ok prez jakis kolejny rok.Teraz jest po prostu masakra,że tak powiem.Nawet dłuższe chodzenie powoduje u mnie taki ból,że odejmuje mi nogę.Mam problem wyprostować się kiedy na chwilę przykucnę do synka.Podczas siedzenia tak mnie boli kręgosłup,że...Utrudnia mi ona życie na całego,nie wspomne już o tym że sprawy łózkowe do najprzyjemniejszych też nie należą (na szczęście mój mąż pracuje za granicą i jest w domu co 3 miesiące
)Teraz udałam się ponownie do lekarza i znowu zaproponował antykoncepcję.Nie zgodziłam się na to.Poprosiłam,żeby przeprowadził operację,ponieważ ja chcę mieć drugie dziecko i wstrzymanie owulacji nie wchodzi u mnie w grę.Postanowiłam,że poszukam innego lekarza i...jestem umówiona za 2 tygodnie.Podpowiedzcie mi proszę o jakie badanie powinnam sie upomnieć,oprócz usg??Są jakieś? Do tej pory byłam diagnozowana tylko na podstawie badania usg,nie wykonywano mi badań krwi czy hormonów.

Gdzie są dzieci tam blisko do gwiazd *************
Re: Tak to sie zaczęło...
Karolinko, b. mi smutno, gdy czytam Twoja historie, ale nie jest to wypadek odosobniony.
Na naszym forum tez juz pojawialy sie dziewczyny z endo w cc. Ciaza - paradoksalnie, bo majac endo ciezko w nia zajsc - leczy endo
tzn. nie wyleczy calkowicie, ale hamuje rozwoj, wycisza, uspakaja napady chorobowe. Zycze Ci drugiego dziecka, bo z tego co piszesz masz duze zrosty, bole... i kolejne dziecko oprocz rewolucji w Twoim organizmie spowoduje, ze przez cc mozliwe bedzie wyciecie najb. meczacych zrostow
Wstrzymanie owulacji jest jedna z form leczenia endo oraz jedna z form leczenia nieplodnosci. W tej chwili sa rozne leki, kt. mozna odpowiednio dobrac dla kazdej pacjentki indywidualnie. Jesli zmieniasz lekarza to zycze Ci, abys trafila na takiego, kt. ma doswiadczenie w leczeniu endo
A co do badan, jesli bedziesz miala problemy z zajsciem - a przeciez nie musi tak byc! - to zapewne bedziesz miala sprawdzany poziom hormonow, droznosc jajowodow, systematyczne USG okreslajace ile milimetrow ma twoje endometrium, okreslajace faze cyklu...
Trzymam za Ciebie kciuki, odezwij sie koniecznie
Ciekawa jestem co powie doktor 

Trzymam za Ciebie kciuki, odezwij sie koniecznie

- karolina794
- Ekspert
Teraz juz na pewno tak szybko stąd nie ucieknę.Wieczorami,kiedy mój synek juz śpi,siedze i czytam godzinami.Nie ukrywam,że wcale mnie nie pociesza sytuacja innych osób,bo dla mnie mój problem jest najwazniejszy.Taki już mam charakter
Ale z drugiej strony,mam też nadzieje,że moja walka z endo skończy sie pomyslnie jak niektórych dziewczyn z forum.

Witaj Karolinko,
ciesze sie ze chcesz pozostac tutaj z nami na dluzej chociaz nie cieszy fakt ze sie tak meczysz. Mam nadzieje ze lekarz zleci badania hormonalne i wtedy bedzie wiadomo co sie z Toba dzieje.
Ja dostalam skierowanie na badania hormonalne w Anglii FSH, LH, estradiol, androgen profil, prolaktyna, kortyzol i IGF-1, ktore mam wykonac w 2-4 dniu cyklu ale ze wzgledu ze bralam leki antykoncepcyjne to od 4 wrzesnia nie dostalam @ - mam nadzieje ze ja dostane gdyz chcialabym porobic te nieszczesne badania gdyz kolejna wizyte mam wyznaczona na 2 grudnia w szpitalu. Lekarz powiedzial mi tylko ze jak badania wykaza ze mam problemy z plodnoscia to zaczna mnie leczyc w tym kierunku wtedy.
Wiem rowniez ze dodatkowe badania wykazujace czy nie jest sie bezplodnym to histerosalpinogram pokazujacy czy jajowody sa drozne, badania usg - tak jak podala Vwd.
Zycze Ci wszystkiego najlepszego w poszukiwaniu dobrego specjalisty od endo oraz sukcesu w leczeniu Twojego przypadku.
ciesze sie ze chcesz pozostac tutaj z nami na dluzej chociaz nie cieszy fakt ze sie tak meczysz. Mam nadzieje ze lekarz zleci badania hormonalne i wtedy bedzie wiadomo co sie z Toba dzieje.
Ja dostalam skierowanie na badania hormonalne w Anglii FSH, LH, estradiol, androgen profil, prolaktyna, kortyzol i IGF-1, ktore mam wykonac w 2-4 dniu cyklu ale ze wzgledu ze bralam leki antykoncepcyjne to od 4 wrzesnia nie dostalam @ - mam nadzieje ze ja dostane gdyz chcialabym porobic te nieszczesne badania gdyz kolejna wizyte mam wyznaczona na 2 grudnia w szpitalu. Lekarz powiedzial mi tylko ze jak badania wykaza ze mam problemy z plodnoscia to zaczna mnie leczyc w tym kierunku wtedy.
Wiem rowniez ze dodatkowe badania wykazujace czy nie jest sie bezplodnym to histerosalpinogram pokazujacy czy jajowody sa drozne, badania usg - tak jak podala Vwd.
Zycze Ci wszystkiego najlepszego w poszukiwaniu dobrego specjalisty od endo oraz sukcesu w leczeniu Twojego przypadku.
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
- karolina794
- Ekspert
Własnie to mnie zdziwiło kiedy zaczęłam czytywać forum,że oprócz usg wykonuje sie inne badania w kierunku endo.Ja takich niestety nie miałam i tez o nich nie wiedziałam.Teraz samam mogę nakreślic lekarzowi sprawę i tym razem nie dam się spławić z niczym.
I slusznie bo to my musimy walczyc o to zeby nie dac sie splawic przez lekarza i nakreslic jemu sytuacje jak to wszystko wyglada - a moze sprobuj zapisywac sobie wszystkie dolegliwosci zwiazane z Twoja sytuacja i jak to sie ma w dniach kiedy masz miesiaczke oraz w pozostalych dniach cyklu.
Moze dzieki temu lekarz zrozumie jak powazna sytuacja jest w Twoim przypadku.
Moze dzieki temu lekarz zrozumie jak powazna sytuacja jest w Twoim przypadku.
wiele dziewczyn z tego forum dyktuje lekarzowi recepte 
Prawda jest taka, ze my najlepiej wiemy co nam sluzy, co nie pomaga, my to odczuwamy, a lekarz moze wykazac sie swoja wiedza i intuicja, ale nie siedzi w naszej skorze i nie wie jak to jest z nami naprawde.
Moze gdyby nas leczyla kobieta chora na endometrioze.... Mozemy gdybac
Rada na dzis: warto zalozyc zeszyt, w kt. opisuje sie wszystkie wizyty, wkleja ksero recept, sposobu dawkowania leku oraz nasze reakcje na lek. Moj zeszyt jest strasznieeeeeeeee gruby
Wielokrotnie juz mi sie przydal
bo lekarz chcial mi wcisnac lek, kt. bralam np. 3 lata wczesniej i wiem, ze po nim czulam sie okropnie... wtedy ja proponuje inny lek... 

Prawda jest taka, ze my najlepiej wiemy co nam sluzy, co nie pomaga, my to odczuwamy, a lekarz moze wykazac sie swoja wiedza i intuicja, ale nie siedzi w naszej skorze i nie wie jak to jest z nami naprawde.

Moze gdyby nas leczyla kobieta chora na endometrioze.... Mozemy gdybac

Rada na dzis: warto zalozyc zeszyt, w kt. opisuje sie wszystkie wizyty, wkleja ksero recept, sposobu dawkowania leku oraz nasze reakcje na lek. Moj zeszyt jest strasznieeeeeeeee gruby

- karolina794
- Ekspert
Powiem Wam szczerze,że bardzo boję sie dalszego leczenia farmakologicznego.Przez stosowanie antykoncepcji w celu wyciszenia owulacji,popsuła mi się cera,wypadają włosy,jestem nerwowa,źle sypiam.Teraz od 3 misięcy nie biorę nic,endometrioza dominuje w moim życiu,ale psychicznie czuję się lepiej.Z bólem jakoś sobie poradzę,ale sprawność psychiczną i kontrolę nad emocjami muszę mieć 100%,w końcu pracuję z ludźmi i opiekuję się dzieckiem.
W piątek idę do ginekologa,podpowiedźcie o skierowanie na jakie badania powinnam go poprosić??
W piątek idę do ginekologa,podpowiedźcie o skierowanie na jakie badania powinnam go poprosić??
Karolinko,
sadze ze na pewno na badania hormonalne - FSH, LH, estradiol, androgen, TSH, ft3, ft4 prolaktyne (wiem ze przy endo moze byc poziom podwyzszony - tak jest u mnie chociaz tarczyca jest w porzadku), CA-125 gdyz czasem przy endo jest podwyzszony. Te badania hormonalne w odpowiednim dniu cyklumoga pokazac czy wystepuja rowniez problemy zwiazane z bezplodnoscia - endo moze byc przyczyna tego.
Dowiedz sie ewentualnie jak wygladaloby badanie sprawdzania droznosci jajowodow lub czy w Twojej sytuacji dobrze byloby zrobic laparoskopie by ocenic stopien endometriozy lub pobrac wycinki do badania histopatologicznego. Wiem od lekarza ze jezeli bole dlugo sie utrzymuja to wtedy podejmuja decyzje o przeprowadzeniu laparoskopii.
Tyle przyszlo mi do glowy z tego co ja mam - moge powiedziec ze bylam u roznych lekarzy by wykluczyc inne coroby przy moich dolegliwosciach i jak na razie wszystko zostalo wykluczone oprocz endo.
sadze ze na pewno na badania hormonalne - FSH, LH, estradiol, androgen, TSH, ft3, ft4 prolaktyne (wiem ze przy endo moze byc poziom podwyzszony - tak jest u mnie chociaz tarczyca jest w porzadku), CA-125 gdyz czasem przy endo jest podwyzszony. Te badania hormonalne w odpowiednim dniu cyklumoga pokazac czy wystepuja rowniez problemy zwiazane z bezplodnoscia - endo moze byc przyczyna tego.
Dowiedz sie ewentualnie jak wygladaloby badanie sprawdzania droznosci jajowodow lub czy w Twojej sytuacji dobrze byloby zrobic laparoskopie by ocenic stopien endometriozy lub pobrac wycinki do badania histopatologicznego. Wiem od lekarza ze jezeli bole dlugo sie utrzymuja to wtedy podejmuja decyzje o przeprowadzeniu laparoskopii.
Tyle przyszlo mi do glowy z tego co ja mam - moge powiedziec ze bylam u roznych lekarzy by wykluczyc inne coroby przy moich dolegliwosciach i jak na razie wszystko zostalo wykluczone oprocz endo.
- karolina794
- Ekspert
Gosiu,
dziękuję ci bardzo za podpowiedź.Nie opuszczę gabinet bez skierowania na te badania.Od jutra jestem w pracy,więc mogę nie mieć czasu zajrzeć,ale po piątkowej wizycie na pewno sie odezwę
Trzymajcie kciuki 
dziękuję ci bardzo za podpowiedź.Nie opuszczę gabinet bez skierowania na te badania.Od jutra jestem w pracy,więc mogę nie mieć czasu zajrzeć,ale po piątkowej wizycie na pewno sie odezwę

Karolinko,
trzymam kciuki za Ciebie i Twoja wizyte - wierze ze zdzialasz wszystko zeby dostac skierowanie na badania.
Przesylam pozytywne wibracje w Twoim kierunku
Jezeli chcesz wiedziec wiecej przez co ja przeszlam to przeczytaj sobie watek witajcie http://www.forum.endoendo.pl/viewtopic.php?f=20&t=476, ktory jest moim watkiem i opisem sytuacji i badan jakie mialam do tej pory i wciaz jestem pod opieka lekarzy ktorzy nadal robia badania w Anglii - jedynie lekarz w Polsce podjal wreszcie decyzje o przeprowadzeniu laparoskopii w mojej sytuacji.
trzymam kciuki za Ciebie i Twoja wizyte - wierze ze zdzialasz wszystko zeby dostac skierowanie na badania.
Przesylam pozytywne wibracje w Twoim kierunku

Jezeli chcesz wiedziec wiecej przez co ja przeszlam to przeczytaj sobie watek witajcie http://www.forum.endoendo.pl/viewtopic.php?f=20&t=476, ktory jest moim watkiem i opisem sytuacji i badan jakie mialam do tej pory i wciaz jestem pod opieka lekarzy ktorzy nadal robia badania w Anglii - jedynie lekarz w Polsce podjal wreszcie decyzje o przeprowadzeniu laparoskopii w mojej sytuacji.
Karolinka, a Ty sie leczysz prywatnie czy panstwowo?
- karolina794
- Ekspert
To zalezy jak przyjmuje ten lekarz do którego aktualnie chodzę.Raz idę prywatnie jak zalezy mi na czasie,a do kontroli to na kasę.Teraz w piątek idę na kasę.Czy chcesz mi powiedzieć,że na kasę mogę mieć problem z otrzymaniem skierowania na badania???Ostatnio byłam prywatnie,skierowanie dostałam,ale za badanie zapłaciłam 80 zł.Szok.Dlatego teraz nie odpuszczę,na cos płacę składki.vwd pisze:Karolinka, a Ty sie leczysz prywatnie czy panstwowo?
Karolinko, nie sadze ze nie dostaniesz - to nie o to chodzi ze mozesz nie dostac skierwania na badania - sadze ze dostaniesz skierowanie na badania ale pewnie wiecej dziewczyn chodzi prywatnie do lekarza gdyz zalezy im na czasie - ja tylko chodze prywatnie ale za jakiekolwiek badania laboratoryjne place rowniez.
Wiec naciskaj na lekarza zeby dal Ci skierowania na te badania.
W sytuacji w ktorej sie znajdujemy bardzo cenny jest czas a nie zawsze mozesz trafic z kasy na badanie w momencie kiedy naprawde badania musi byc wykonane w trybie pilnym.
Wiec naciskaj na lekarza zeby dal Ci skierowania na te badania.
W sytuacji w ktorej sie znajdujemy bardzo cenny jest czas a nie zawsze mozesz trafic z kasy na badanie w momencie kiedy naprawde badania musi byc wykonane w trybie pilnym.
Czy dlugie jest oczekiwanie zeby dostac sie do lekarza gin. z kasy????
Mysle ze dostaniesz skierowanie na badania nawet jezeli lekarz przyjmuje Cie z kasy.
Mysle ze dostaniesz skierowanie na badania nawet jezeli lekarz przyjmuje Cie z kasy.
- karolina794
- Ekspert
U ginekologa,do którego teraz chodzę czas oczekiwania na wizytę to ok tygodnia i nie ma znaczenia czy prywatnie czy na kasę.Ksenia pisze:Czy dlugie jest oczekiwanie zeby dostac sie do lekarza gin. z kasy????
Mysle ze dostaniesz skierowanie na badani nawet jezeli lekarz przyjmuje Cie z kasy.
To super ze nie czekasz dlugo i wyglada to tak samo gdy idziesz z kasy badz prywatnie, ja chodze tylko prywatnie gdyz jestem krotki okres czasu w Polsce a liczy sie dla mnie czas wtedy kiedy tam jestem a tym bardziej teraz gdy wiem ze bede miec laparoskopie wkrotce.
Witaj Karolinko - wreszcie spotykamy sie online razem
co u Ciebie???
Witaj Karolinko - wreszcie spotykamy sie online razem

- karolina794
- Ekspert
Nie czekam długo,ale teraz okaże sie czy na kasę przyjmie mnie tak samo jak poprzednio prywatnie
Mam nadzieje,że nie na darmo ma opinie dobrego ginekologa od trudnych przypadków,min.enometriozy 

Tez mam taka nadzieje i trzymam kciuki za Ciebie i twoja wizyte u lekarza w piatek
:*

To pewnie dlatego czeka sie tyle gdyz jest on dobrym specjalista i ma wiele pacjentek - mam nadzieje ze wyslucha Cie w piatek i ze nie ma to dla niego znaczenia czy idzie sie prywatnie czy na kase.
- interadmin
- Moderator
Cześć Kseniu, miło że wpadłaś do nas na forum. W razie jakiś problemów służę pomocą.
Pozdrawiam
Administrator Endoendo.pl
Pozdrawiam
Administrator Endoendo.pl
Karolinko,
jak Twoje samopoczucie przed wizyta?? Ja jak zawsze ide to jestem jakas zestresowana - nie wiem czemu tak sie dzieje, moze dlatego ze nie zawsze uslyszymy to co bysmy chcialy.
Pamietaj ze nie wychodz z gabinetu poki nie dostaniesz skierowania na badania - bede trzymac kciuki i przekazuje Ci cala moja pozytywne energie
:*
jak Twoje samopoczucie przed wizyta?? Ja jak zawsze ide to jestem jakas zestresowana - nie wiem czemu tak sie dzieje, moze dlatego ze nie zawsze uslyszymy to co bysmy chcialy.
Pamietaj ze nie wychodz z gabinetu poki nie dostaniesz skierowania na badania - bede trzymac kciuki i przekazuje Ci cala moja pozytywne energie

- karolina794
- Ekspert
Dziękuję Gosiu
Samopoczucie ok,ale dziś już się zaczyna bo za niecały tydzień dostanę @.Nie mogłam w pracy za dużo pochodzić,bo wszystko mnie boli,a w szczególności krzyż.Nastawienie mam bojowe
Najważniejsze,żeby zrobic badanie i zobaczyc na czym sie stoi.Cały czas mam nadzieję,że operacja mnie ominie.
Przychodzę z pracy i nie mogę się doczekać żeby nie zajrzeć na forum
Samopoczucie ok,ale dziś już się zaczyna bo za niecały tydzień dostanę @.Nie mogłam w pracy za dużo pochodzić,bo wszystko mnie boli,a w szczególności krzyż.Nastawienie mam bojowe

Przychodzę z pracy i nie mogę się doczekać żeby nie zajrzeć na forum

Karolinko,
musze powiedziec Ci ze ja mam to samo - wracam do domku i przegladam forum zeby zobaczyc co sie u Was dzieje tutaj. Dzieki temu ze cos robie to nie mysle o tym co sie ze mna dzieje - najbrdziej pragne pomoc Wam w zakresie takim jakim moge pomoc gdyz przede mna pierwsza laparoskopia bedzie dopiero a co dalej - sie okaze po operacji
Mam nadzieje ze sa jakies leki ktore moga pomoc Ci w walce z bolami - wiem ze wtedy czujemy sie bezsilne jak nic nie dziala.
Przede mna jeszcze badania rowniez sa a w poniedzialek mialam robione usg i mam torbiel, od wrzesnia nie mam miesiaczki i nie moge zrobic badan ale rozmawaialam z lekarzem w anglii i mam zaczekac az bedzie miesiaczka - ezeli nie dostane jej do przyszlego miesiaca to mam porobic badania krwi - FSH, LH, estradiol, androgen profil, prolaktyne, kortyzol i IGF-1 - obojetnie w jakim dniu zeby mozna bylo mi wytlumaczyc wyniki badan jak znajde sie 2 grudnia w szpitalu w anglii a 3 grudnia lece do Polski i pozniej 7 grudnia do szpitala w Polsce a operacje bede miec 8 grudnia.
musze powiedziec Ci ze ja mam to samo - wracam do domku i przegladam forum zeby zobaczyc co sie u Was dzieje tutaj. Dzieki temu ze cos robie to nie mysle o tym co sie ze mna dzieje - najbrdziej pragne pomoc Wam w zakresie takim jakim moge pomoc gdyz przede mna pierwsza laparoskopia bedzie dopiero a co dalej - sie okaze po operacji

Mam nadzieje ze sa jakies leki ktore moga pomoc Ci w walce z bolami - wiem ze wtedy czujemy sie bezsilne jak nic nie dziala.
Przede mna jeszcze badania rowniez sa a w poniedzialek mialam robione usg i mam torbiel, od wrzesnia nie mam miesiaczki i nie moge zrobic badan ale rozmawaialam z lekarzem w anglii i mam zaczekac az bedzie miesiaczka - ezeli nie dostane jej do przyszlego miesiaca to mam porobic badania krwi - FSH, LH, estradiol, androgen profil, prolaktyne, kortyzol i IGF-1 - obojetnie w jakim dniu zeby mozna bylo mi wytlumaczyc wyniki badan jak znajde sie 2 grudnia w szpitalu w anglii a 3 grudnia lece do Polski i pozniej 7 grudnia do szpitala w Polsce a operacje bede miec 8 grudnia.
Dzieki Adminku - bede pamietac
forum normalnie wciaga
ale dzieki temu wiem co sie ze mna dzieje, znajduje wiele odpowiedzi na nurtujace mnie pytania - ciesze sie ze sie tu znalazlam 
Gosiu mma nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze bedziesz mogla normalnie porobic badaniu w tym dniu cyklu w ktorym powinny byc zrobione - trzymam kciuki.
Bede trzymac kciuki Karolinko zeby operacja Cie ominela - mam nadzieje ze sa jakies leki ktore pomoga Ci w Twojej sytuacji

forum normalnie wciaga

Gosiu mma nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze bedziesz mogla normalnie porobic badaniu w tym dniu cyklu w ktorym powinny byc zrobione - trzymam kciuki.
Bede trzymac kciuki Karolinko zeby operacja Cie ominela - mam nadzieje ze sa jakies leki ktore pomoga Ci w Twojej sytuacji
- interadmin
- Moderator
Co prawda jestem mężczyzną - ale kiedyś sam się przekonałem, że nic tak nie pomaga jak drugi człowiek w sytuacji kiedy jest nam ciężko. Od dawna zajmuję się endometriozą, bo kiedyś moja partnerka miała straszne z tym problemy i bardzo przez ten czasu dużo czytałem na temat endo. Obecnie ze względu na to że mam dużo pracy i obowiązków staram się po prostu co jakiś czas forum odwiedzić i popatrzeć czy wszystko działa i czy osoby piszące mają ten komfort aby się komunikować. Teraz bardzo mi na forum pomaga VWD Żaklinka i Gosiak76.
Też wiem że dzięki rozmową dużo się nauczyłem i zawsze powtarzam że każdy może mieć swoje zdanie i robić tak jak uważa to za stosowne dla swojego życia. Ale zawsze dobrze dużo wiedzieć aby mieć z czego wybierać. Po prostu wiedzieć i być świadomym możliwości. Niż potem mówić, że szkoda że nie wiedziałem.
Pozdrawiam dziewczyny !
Też wiem że dzięki rozmową dużo się nauczyłem i zawsze powtarzam że każdy może mieć swoje zdanie i robić tak jak uważa to za stosowne dla swojego życia. Ale zawsze dobrze dużo wiedzieć aby mieć z czego wybierać. Po prostu wiedzieć i być świadomym możliwości. Niż potem mówić, że szkoda że nie wiedziałem.
Pozdrawiam dziewczyny !
A co wykazuje USG? Masz jakies torbiele? miesniaki?
- karolina794
- Ekspert
Generalnie mam 3 zmiany w bliźnie po cc i dwie na ścianie macicy,z czego ta jedna na macicy ma wielkość 13mm.I to ona najbardziej mnie martwivwd pisze:A co wykazuje USG? Masz jakies torbiele? miesniaki?

Karolinko, mam nadzieje ze lekarz znajdzie jakies rozwiazanie aby ta zmiana ktora Cie martwi nie powodowala zadnych dolegliwosci u Ciebie jak rowniez moze zastosuje leczenie ktore spowoduje ze ta zmiana zniknie - badz dobrej mysli i czekaj do wizyty z lekarzem - staraj sie z nim wtedy porozmawiac jak najwiecej i dowiedz sie czy sa jakies inne sposoby zeby pozbyc sie tych zmian niz tylko ciecie.
Przesylam buziaki - mam nadzieje ze wizyta pojdzie po Twojej mysli.
Przesylam buziaki - mam nadzieje ze wizyta pojdzie po Twojej mysli.
- marzenka86
- Ekspert
Karolinko napewno te zmiany da sie wyleczyć farmakologicznie!! 13mm to malutko ja pierwszą cyste jaką miałam to miałam 10 cm a teraz miałam 5 cm wiec tabletkami raczej nie dało rady tego wyleczyć!
Trzymam kciuki za Ciebie
Trzymam kciuki za Ciebie