Łykamy za duzo tabletek
-
- Ekspert
Łykamy za duzo tabletek
http://kobieta.wp.pl/kat,26377,title,Ly ... omosc.html - lykamy za duzo tabletek
ale co robic, skoro boli?!

Re: Łykamy za duzo tabletek
Ja to czasem się zastanawiam czy jeszcze mam żołądek po takich 7-letnich dawkach
ale czy jest inne wyjście?Ja staram się ograniczać ile mogę,ale jak trzeba iść do pracy no to nie ma wyjścia-garść tabletek i heja.

"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
Ja niestety zauwazylam ze w przeciagu ostatniego roku nalykalam sie wiecej tabletek niz w calym moim zyciu dotychczas - ale faktycznie bole powoduja ze bierze sie leki zeby je zminimalizowac. Bierze sie takze leki hormonalne.
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
No ale nie mamy innego wyjścia
żyć trzeba i to z uśmiechem na twarzy więc laki są niezbędne do tego. 

"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
-
- Ekspert
wlasnie! zyc trzeba, skoro sie nie da bez tabletek... trzeba je brac i sie z tym pogodzic
- tez tak sadze
a pewnie spozycie jest mniejsze, gdy profilaktyka wieksza, bad. profilaktyczne oraz leczenie chorob, gdy sa w zalazku
wiec nie porownujmy sie do innych krajow, bo profilaktyka w naszym kuleje 

zgadza się u nas wszystko kuleje.Chciałam zrobić mammografię-tak dla świętego spokoju,ale usłyszałam że jestem za młoda.A mam koleżanki w moim wieku które mają guzy.A tak zachęcają do profilaktyki
.To samo jest z prostatą u mężczyzn.Zapisów do urologa do czerwca brak a potem może uda się wpaść na listę na grudzień i rok zmarnowany.I podejrzewam że tak jest ze wszystkim....trzeba się zacząć samemu leczyć
i brać tabletki i czekać....

często łykamy za dużo tabletek bo są nietrafione przez lekarzy... A już starsi ludzie. Jak widzę te całe torby leków to, aż ciary mam. I nikt nie pomyśli czy one kolidują ze sobą. A druga sprawa jest taka, że dużo osób nie ufa lekarzom i wolą iść sami do apteki i kupić coś na własne ryzyko...
" po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój"
a ja jak płacę za nie też mam ciary.A koncerny farmaceutyczne zacierają ręce i produkują coraz to nowsze...catrina27 pisze:Jak widzę te całe torby leków to, aż ciary mam
Hercik wobec tego zapisz sie na usg piersi - to tez jest dobra metoda skontrolowania stanu piersi i nikt nie powie ze jestes za mlodahercik17 pisze:Chciałam zrobić mammografię-tak dla świętego spokoju,ale usłyszałam że jestem za młoda.A mam koleżanki w moim wieku które mają guzy.A tak zachęcają do profilaktyki![]()

-
- Ekspert
bo mammografie robia, gdy "Urodzi juz pani wszystkie swoje dzieci nie nie bedzie nigdy karmila piersia" - taka odp. uslyszalam 

A USG piersi jest całkowicie bezpłatne???
Ja robilam w szpitalu ale zapisywalam sie sama na badanie USG piersi - zaplacilam 50 zl.
Nie wiem czy USG piersi jest bezplatne, bo zawsze robie prywatnie (to jeden z absurdow - odprowadzamy skladki na NFZ z naszych pensji, ale poniewaz nie mamy czasu stac w kolejce, umawiac sie z 3-miesiecznym wyprzedzeniem, leczymy sie prywatnie).
Mammografii tez jeszcze nie mialam, gdyz odmowiono mi jej wykonania (pomimo iz oczywiscie mialo byc zrobione odplatnie).
A tabletek lykamy duzo, bo probujemy sie sami leczyc!!! zreszta specjalisci tez wola zapisac pastylki (moze akurat pomoga) niz skierowac na szczegolowe badania.
Mammografii tez jeszcze nie mialam, gdyz odmowiono mi jej wykonania (pomimo iz oczywiscie mialo byc zrobione odplatnie).
A tabletek lykamy duzo, bo probujemy sie sami leczyc!!! zreszta specjalisci tez wola zapisac pastylki (moze akurat pomoga) niz skierowac na szczegolowe badania.