zabiegi kosmetyczne po operacji
zabiegi kosmetyczne po operacji
Hej!
Mam do Was pytanie. Czy miesiąc po operacji można wykonywać w gabinecie kosmetycznym zabiegi takie jak np. mikrodermabrazja, czy kawitacja? Może się wydawać, że to nie ma nic wspólnego, ale wolę się upewnić.
Pozdrawiam
Mam do Was pytanie. Czy miesiąc po operacji można wykonywać w gabinecie kosmetycznym zabiegi takie jak np. mikrodermabrazja, czy kawitacja? Może się wydawać, że to nie ma nic wspólnego, ale wolę się upewnić.
Pozdrawiam
Re: zabiegi kosmetyczne po operacji
mnie nie chcieli wpuscic do kriokomory, choc gin zapewnil, ze po miesiacu juz mozna
Poszlam po 3
co do zab., o kt. pytasz nie mam pojecia
Mialas laparo czy laparotomie? Cos Ci wycieli? Jak ogolnie sie czujesz?
Poszlam po 3

Mialas laparo czy laparotomie? Cos Ci wycieli? Jak ogolnie sie czujesz?
Miałam laparotomię, usunięto mi ogniska endo z jajników i macicy. Czuję się ok, choć mam ciągle uderzenia gorąca i źle śpię (po Visanne). W przeciwwskazaniach do kawitacji piszą, że stany po operacjach nowotworów, więc nie wiem czy to się jakoś wiąże. W dziale powitań właśnie się witam:)
Ja miałam robione tylko kwasy i pani kosmetyczka powiedziała, że na kawitację zaprasza we wrześniu. Ale wiem na pewno, że można robić depilację bikini w 4 miesiące po laparoskopii
Aha - ciekawostka: kosmetyczka powiedziała też, że ja bardzo ładnie się zagoiłam i dobrze, że nie stosowałam żadnych maści, bo one mogą rozciągnąć tkankę łączną i blizny są jakby bardziej "rozlane".

Podobno tak często jest, że maści tylko powiększają blizny. Ja nic nie stosuję i jest cienka blizna, na razie czerwona ale i tak już włoski rosną na niej:)Lilla23 pisze:dobrze, że nie stosowałam żadnych maści, bo one mogą rozciągnąć tkankę łączną i blizny są jakby bardziej "rozlane".
Co do kawitacji to miałam robioną w końcu i nic się nie działo...

-
- Ekspert
warto wiedziec